Патенти, авторські свідоцтва

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 226
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб зберігання яблучних снеків в упаковці (Патент на винахід № 124540)
    (2019) Стрельченко, Людмила Василівна; Дубковецький, Ігор Володимирович; Маринін, Андрій Іванович; Пасічний, Василь Миколайович
    Спосіб зберігання яблучних снеків в упаковці, включає розміщення продуктів у ній, видалення повітряного середовища із маси продукту, насичення його сумішшю газів вищого UA 124540 C2 6 сорту та герметизацію упаковки. Упаковка являє собою зовнішню та внутрішню упаковку, зовнішню упаковку виконують у вигляді металевої банки циліндричної форми з капроновою кришкою, всередині якої розміщено яблучні снеки, запаковані в плівку, яка є внутрішньою упаковкою, видалення повітря здійснюють з внутрішньої упаковки за допомогою вакууму. Об'єм цієї упаковки заповнюють харчовою газовою сумішшю у співвідношенні СО2:N2, причому СО2 взято в межах 20-80 %, а N2 - 40-60 %, та розміщують саше-пакет з поглиначем кисню масою від 2,0 до 14,0 г, при цьому банку виконують з тонкої білої жерсті товщиною 0,2-0,5 мм, яку з внутрішньої сторони покривають шаром лаку, а плівка має від 2 до 10 шарів і містить в своєму складі алюмінієве покриття та поліетилен товщиною від 60 до 500 мкм.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб зберігання яблучних снеків (Патент на винахід № 124390)
    (2020) Стрельченко, Людмила Василівна; Дубковецький, Ігор Володимирович; Маринін, Андрій Іванович; Пасічний, Василь Миколайович
    Спосіб зберігання яблучних снеків включає розміщення продуктів в упаковці, видалення повітряного середовища із маси продукту, насичення його сумішшю газів вищого сорту та герметизацію упаковки. Видалення повітря з упаковки здійснюють за допомогою вакууму, заповнення об'єму упаковки здійснюють харчовою газовою сумішшю у співвідношенні СО2:N2, причому СО2 взято в межах 20-80 %, а N2 - 40-60 %. В упаковці розміщують саше-пакет з поглиначем кисню масою від 2,0 до 14,0 г, а упаковку виконують з комбінованої плівки, в складі якої міститься поліетилентерефталат, алюмінієве покриття та поліетилен товщиною від 60 до 500 мкм.
  • Ескіз
    Документ
    Склад морозива молочно-овочевого, збагаченого комплексом білків
    (2024) Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Поліщук, Галина Євгеніївна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Михалевич, Артур Петрович; Сапіга, Вікторія Ярославівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна
    Винахід стосується складу морозива молочно-овочевого, збагаченого комплексом білків, що містить молочну основу, овочевий наповнювач, стабілізатор, цукор, воду питну, при цьому як молочну основу містить сироватку підсирну, як овочевий наповнювач - пектинвмісне пюре, додатково містить сухе знежирене молоко, комплекс білків, який містить міцелярний казеїн і концентрат сироваткових білків
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва морозива сироваткового низьколактозного
    (2024) Поліщук, Галина Євгеніївна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Михалевич, Артур Петрович; Сапіга, Вікторія Ярославівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна
    Винахід стосується способу виробництва морозива сироваткового низьколактозного, що включає складання суміші, яка містить воду та цукор, фільтрування, пастеризацію, охолодження суміші, заквашування, сквашування, охолодження та дозрівання суміші за температури 4-6 °C, фризерування, фасування, загартовування, пакування та зберігання, при цьому в складі суміші для морозива додатково використовують β-глюкан вівса у кількості 0,5-1,0 % та відновлену суху підсирну демінералізовану сироватку, яку гідролізують шляхом внесення ферментного препарату β-D-галактозидази-гідролази у кількості 0,1 % та ацидофільної закваски L. acidophilus LYO 50 DCU-S, сквашування сироваткової суміші проводять протягом 4- 6 год за тeмпepaтypи 38-42 °C до моменту досягнення кислотності 55-60 °Т, сквашену сироваткову суміш вносять до суміші для морозива, яка додатково містить стабілізатор та куркумін, на етапі охолодження та піддають дозріванню
  • Ескіз
    Документ
    Апарат для вирощування аеробних мікроорганізмів (Патент на корисну модель № 147214)
    (2021) Соколенко, Анатолій Іванович; Шевченко, Олександр Юхимович; Васильківський, Костянтин Вікторович
    Апарат для вирощування аеробних мікроорганізмів складається з циліндричного корпусу, аераційної барботажної системи з магістральним повітроводом, сорочки охолодження, витяжної труби з герметичною засувкою, механізмом її приводу і датчиком максимального рівня пінної фракції, патрубків підведення живлення і відведення культурального середовища. Аераційна барботажна система обладнана трубопроводом з'єднання магістрального повітроводу з надрідинним об'ємом апарата, запірною арматурою і контролером інформаційного зв'язку і керування запірною арматурою, механізмом приводу засувки і датчиком максимального рівня пінної фракції. The apparatus for the cultivation of aerobic microorganisms consists of a cylindrical body, an aeration bubble system with a main air duct, a cooling jacket, an exhaust pipe with a hermetic valve, its drive mechanism and a sensor for the maximum level of the foam fraction, nozzles for feeding and draining the culture medium. The aeration bubbling system is equipped with a pipeline connecting the main air duct with the superfluid volume of the device, a shut-off valve and a controller of information communication and control of the valve valve, a valve drive mechanism and a sensor of the maximum level of the foam fraction.
  • Ескіз
    Документ
    Система зброджування сусла у виробництві етанолу (Патент на корисну модель № 134315)
    (2019) Шевченко, Олександр Юхимович; Соколенко, Анатолій Іванович; Васильківський, Костянтин Вікторович; Максименко, Ірина Фаддеївна; Степанець, Олег Іванович
    Система зброджування і перегонки сусла у виробництві етанолу складається із дробарки зерна, змішувача помелу і води, апарата термоферментативної обробки, оцукрювана, які своїми виходами з'єднані між собою, а вихід оцукрювача трубопроводом, з встановленим на ньому насосом із бродильним апаратом з сорочкою охолодження і брагоперегонної колони, причому сорочки охолодження бродильного апарата і нагрівання брагоперегонної колони об'єднані у складі контуру холодильного агента, устаткованого трубопроводом, компресором, дроселем і гідравлічним акумулятором. The system of fermentation and distillation of wort in the production of ethanol consists of a grain crusher, a mixer of grinding and water, an apparatus for thermo-fermentative processing, saccharification, which are interconnected by their outputs, and the output of the saccharifier is a pipeline, with a pump installed on it with a fermentation apparatus with a cooling jacket and distillation column, and the cooling jackets of the fermentation apparatus and the heating of the distillation column are combined in the circuit of the refrigerant, equipped with a pipeline, a compressor, a throttle and a hydraulic accumulator.
  • Ескіз
    Документ
    Система зброджування сусла у виробництві етанолу (Патент на винахід № 119213)
    (2019) Шевченко, Олександр Юхимович; Соколенко, Анатолій Іванович; Васильківський, Костянтин Вікторович; Максименко, Ірина Фаддеївна
  • Ескіз
    Документ
    Кавітаційний пристрій для абсорбції важкорозчинних газів (Патент на винахід № 120561)
    (2019) Марценюк, Олександр Степанович; Пастушенко, Ігор Миколайович
    Кавітаційний пристрій для абсорбції важкорозчинних газів, що містить статичний корпус із вхідним конфузором, в корпусі розміщені камера розширення, вихідний отвір та система каналів для введення газової фази, при цьому на зовнішній поверхні корпусу встановлені нерухомі лопаті, які розміщені під кутом до напрямку руху потоку, який відрізняється тим, що горловина конфузора входить у камеру розширення циліндричної форми, діаметр якої в 1,4…1,75 разу перевищує діаметр горловини конфузора, довжина камери розширення сумірна з її діаметром, а система каналів для підведення газу закінчена циліндричним соплом у вигляді щілини зі звуженнями і розширеннями. Cavitation device for absorption of sparingly soluble gases, comprising a static housing with an inlet confuser, the housing houses an expansion chamber, an outlet and a system of channels for introducing the gas phase, while the outer surface of the housing has fixed blades, which are placed at an angle to flow. characterized in that the confuser neck is included in the expansion chamber of cylindrical shape, the diameter of which is 1,4…1,75 times the diameter of the confuser neck, the length of the expansion chamber is commensurate with its diameter, and the system of channels for gas supply is finished with a cylindrical nozzle with narrowings and extensions.
  • Ескіз
    Документ
    Пульсаційний рідинний адсорбер (Патент на корисну модель № 145241)
    (2020) Марценюк, Олександр Степанович; Пастушенко, Ігор Миколайович
    Пульсаційний рідинний адсорбер, що включає корпус з патрубками для подачі і відведення продукту, люки для завантаження і вивантаження адсорбенту та встановлену в нижній частині корпусу сітку з розміщеним на ній нерухомим шаром зернистого адсорбенту, який відрізняється тим, що у верхній частині герметичного корпусу встановлені повітряний клапан і сполучена з вакуум-насосом витяжна труба з розміщеним у ній вакуумним шибером, під'єднаним до приводного механізму, який дозволяє створювати регульовану частоту пульсацій тиску в адсорбері. Pulsating liquid adsorber, including a housing with nozzles for supply and discharge product, hatches for loading and unloading of the adsorbent and installed at the bottom housing mesh with placed on it a fixed layer of granular adsorbent, which is characterized in that in the upper part of the sealed housing is an air valve and the exhaust pipe connected to the vacuum pump with the vacuum gate valve placed in it, connected to the drive mechanism, which allows you to create an adjustable frequency pressure ripple in the adsorber.
  • Ескіз
    Документ
    Адсорбер для очищення цукрових сиропів пастою адсорбента (Патент на корисну модель № 145593)
    (2020) Марценюк, Олександр Степанович; Пастушенко, Ігор Миколайович
    Адсорбер для очищення цукрових сиропів пастою адсорбента, що включає циліндричний корпус з фільтром у нижній частині і патрубки для подачі неочищеного сиропу і виходу суміші знебарвленого сиропу з залишками відпрацьованої пасти, який відрізняється тим, що в центрі корпуса апарата розміщена вертикальна циліндрична вставка з зануреним верхнім краєм, у нижню частину якої насосом через проточний гідродинамічний кавітаційний пристрій і розміщену за дифузором пристрою розширену ділянку трубопровода подається очищуваний продукт, паста підводиться у центральний проточний отвір кавітатора, а фільтр попереднього очищення розміщений коаксіально між циліндричною вставкою і корпусом апарата над вихідним патрубком продукту. Adsorber for cleaning sugar syrups with adsorbent paste, including cylindrical body with a filter at the bottom and nozzles for feeding the raw syrup and the mixture discolored syrup with the remnants of waste paste, which is characterized in that in the center the body of the device has a vertical cylindrical insert with a submerged upper edge, in the lower part of which is pumped through a flowing hydrodynamic cavitation device and the extended section of the pipeline placed behind the diffuser of the device is fed to the cleaned product, the paste is fed into the central flow hole of the cavitator, and the pre-filter cleaning is placed coaxially between the cylindrical insert and the housing of the apparatus above the original product pipe.