Патенти, авторські свідоцтва

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 20
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва сироваткового сиру з харчовими волокнами (Патент на корисну модель № 147379)
    (2021) Савченко, Олександр Аркадійович; Грек, Олена Вікторівна; Овсієнко, Кіра Володимирівна; Тимчук, Алла Вікторівна; Онопрійчук, Олена Олександрівна; Очколяс, Олена Миколаївна
    Спосіб виробництва сироваткового сиру з харчовими волокнами включає згущення, введення вершків, структуроутворення, додавання рослинних компонентів з харчовими волокнами, перемішування та охолодження, фасування, витримку продукту. Після згущення вводять вершки, а під час структуроутворення додають клітковину з насіння кунжуту. The method of production of whey cheese with dietary fibers includes thickening, introduction of cream, structure formation, addition of plant components with dietary fibers, mixing and cooling, packaging, aging of the product. After thickening, cream is introduced, and during structure formation, fiber from sesame seeds is added.
  • Ескіз
    Документ
    Діабетичний булочний виріб (патент на корисну модель № 120201)
    (2017) Дробот, Віра Іванівна; Шевченко, Анастасія Олександрівна
    Діабетичний булочний виріб, що містить борошно пшеничне, дріжджі, сіль, олію, фруктозу, який відрізняється тим, що олію використовують кукурудзяну, додатково містить казеїн, клітковину висівок гречки, суміш цитратів кальцію, магнію, цинку, заліза. Diabetic bakery product which contains wheat flour, yeast, salt, oil, fructose, characterized in that there was used corn oil, additionally contains casein, buckwheat bran fiber, a mixture of calcium, magnesium, zinc, iron citrates.
  • Ескіз
    Документ
    Діабетичний булочний виріб (патент на корисну модель № 120200)
    (2017) Дробот, Віра Іванівна; Шевченко, Анастасія Олександрівна
    Діабетичний булочний виріб, що містить борошно пшеничне, дріжджі, сіль, олію, фруктозу, який відрізняється тим, що олію використовують кукурудзяну, додатково містить казеїн, порошок топінамбуру, суміш цитратів кальцію, магнію, цинку, заліза. Diabetic bakery product which contains wheat flour, yeast, salt, oil, fructose, characterized in that there was used corn oil, additionally contains casein, Jerusalem artichoke powder, a mixture of calcium, magnesium, zinc, iron citrates.
  • Ескіз
    Документ
    Діабетичний булочний виріб (патент на винахід № 116739)
    (2018) Дробот, Віра Іванівна; Шевченко, Анастасія Олександрівна
    Діабетичний булочний виріб, що містить борошно пшеничне, дріжджі, сіль, олію, фруктозу, який відрізняється тим, що олію використовують кукурудзяну, додатково містить казеїн, клітковину висівок гречки, суміш цитратів кальцію, магнію, цинку, заліза. Diabetic bakery product which contains wheat flour, yeast, salt, oil, fructose, characterized in that there was used corn oil, additionally contains casein, buckwheat bran fiber, a mixture of calcium, magnesium, zinc, iron citrates.
  • Ескіз
    Документ
    Діабетичний булочний виріб (патент на винахід № 116513)
    (2018) Дробот, Віра Іванівна; Шевченко, Анастасія Олександрівна
    Діабетичний булочний виріб, що містить борошно пшеничне, дріжджі, сіль, олію, фруктозу, який відрізняється тим, що олію використовують кукурудзяну, додатково містить казеїн, порошок топінамбуру, суміш цитратів кальцію, магнію, цинку, заліза. Diabetic bakery product which contains wheat flour, yeast, salt, oil, fructose, characterized in that there was used corn oil, additionally contains casein, Jerusalem artichoke powder, a mixture of calcium, magnesium, zinc, iron citrates.
  • Ескіз
    Документ
    Склад напою із сироватки молочної (Патент на корисну модель № 137502)
    (2019) Грек, Олена Вікторівна; Михалевич, Артур Петрович; Онопрійчук, Олена Олександрівна; Тимчук, Алла Вікторівна
    Склад напою із сироватки молочної, що містить сироватку молочну, підсолоджувач, який відрізняється тим, що використовують фруктозу, додатково застосовують пасту волоського горіха молочно-воскової стиглості, а також вносять харчові волокна з високою водопоглинаючою здатністю (на рівні 12 г/г). The composition of the whey drink containing whey, sweetener, characterized in that it uses fructose, additionally use walnut paste of milk-wax ripeness, as well as make dietary fiber with high water absorption (at the level of 12 g / g)
  • Ескіз
    Документ
    Варена ковбаса «Молодіжна» (патент на корисну модель № 127271)
    (2018) Гончаров, Георгій Іванович; Страшинський, Ігор Мирославович; Анісімова, Анна Вячеславівна; Фурсік, Оксана Петрівна
    Варена ковбаса «Молодіжна» містить яловичину жиловану 1 сорту, свинину напівжирну, соєвий ізолят, харчові волокна, сіль кухонну, цукор-пісок, чорний перець, причому містить сухе молоко, як харчові волокна містить пшеничну клітковину, духмяний перець та часник. The cooked sausage «Molodizhna»includes trimmed first grade beef, trimmed semi-bold pork, soy protein, dietary fiber, salt, sugar, black pepper, and additionally contains milk powder, as the food fiber contains wheat fiber, fragrant pepper and garlic.
  • Ескіз
    Документ
    Булочка «Кокосик» (патент на корисну модель № 130415)
    (2018) Фалендиш, Наталія Олексіївна; Шиян, Галина Миколаївна
    В основу винаходу поставлена задача розробити булочку із борошна пшеничного першого сорту з лікувально-профілактичними властивостями шляхом внесення до рецептури кокосового борошна та фітоекстракту чебрецю. Це дає можливість розширити асортимент виробів оздоровчого характеру, з підвищеним вмістом харчових волокон, мінеральних речовин та вітамінів. Розроблений виріб також містить ефірні олії та флавоноїди. Якість готових виробів відповідає вимогам нормативної документації.The basis of the invention is the task to develop a bun of wheat flour of the first grade with therapeutic and prophylactic properties by adding coconut flour and thyme phytoextract to the recipes. This makes it possible to expand the range of health-improving products, with a high content of dietary fiber, minerals and vitamins. The developed product also contains essential oils and flavonoids. The quality of finished products meets the requirements of regulatory documents.
  • Ескіз
    Документ
    Хліб пшеничний (Патент на корисну модель № 116262)
    (2017) Іжевська, Орися Петрівна; Дробот, Віра Іванівна; Бондаренко, Юлія Вікторівна
    Патент на корисну модель. В основу корисної моделі поставлена задача створити хліб з підвищеною біологічною цінністю з пшеничного борошна першого сорту з додаванням шроту насіння льону. Згідно з корисною моделлю, для збагачення виробу фізіологічно-функціональними інгредієнтами, до пшеничного борошна додають шрот насіння льону, суху пшеничну клейковину, солодовий екстракт, аскорбінову кислоту. Запропонований склад забезпечує отримання виробів хорошої якості з підвищеною біологічною цінністю, високим вмістом харчових волокон, які сприяють покращанню стану здоров'я завдяки позитивній дії на процеси пов'язані з функціонуванням шлунково-кишкового тракту. Patent for utility model. The basis of the useful model is the task of creating bread with an increased biological value of wheat flour of the first grade with the addition of sunflower seeds of flax. According to a useful model, for the enrichment of the product with physiological-functional ingredients, to the wheat flour add a swab of flaxseed, dry wheat gluten, malt extract, ascorbic acid. The proposed composition ensures the receipt of products of good quality with high biological value, high content of food fibers, which contribute to the improvement of health due to the positive effect on processes associated with the functioning of the gastrointestinal tract.
  • Ескіз
    Документ
    Хліб пшеничний (Патент на корисну модель № 116261)
    (2017) Іжевська, Орися Петрівна; Дробот, Віра Іванівна; Бондаренко, Юлія Вікторівна
    Патент на корисну модель. Запропоновано рецептуру пшеничного хліба з додаванням шроту льону. В основу корисної моделі поставлена задача розширити асортимент хлібобулочних виробів, збагачених харчовими волокнами та покращеним амінокислотним складом. Згідно з корисною моделлю, для збагачення виробу харчовими волокнами, до пшеничного борошна додають шрот насіння льону. Порівняльна оцінка хімічного складу шроту льону та борошна пшеничного першого сорту показала, що в шроті льону міститься більше білка втричі; жирів в 7,7; клітковини в 22 рази, ніж в борошні. Запропонований рецептурний склад забезпечує збагачення хліба його фізіологічно-функціональними речовинами без погіршення смакових властивостей виробу. Patent for utility model. A recipe for wheat bread with the addition of flax seedlings has been proposed. The basis of the utility model is the task of expanding the range of bakery products enriched with food fibers and improved amino acid composition. According to a useful model, for the enrichment of the product with food fibers, to the wheat flour add a swab of flax seeds. A comparative assessment of the chemical composition of flaxseed meal and wheat flour of the first grade showed that flaxseed contains more protein three times; fats in 7.7; fiber in 22 times than in flour. The proposed prescription composition ensures the enrichment of bread with its physiological-functional substances without degrading the taste properties of the product.