Патенти, авторські свідоцтва

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 41
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб охолодження свіжоспеченого хліба
    (2020) Теличкун, Володимир Іванович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Десик, Микола Григорович
    Спосіб охолодження свіжоспеченого хліба, при якому виконують випічку хліба. Хліб в потоці з поду печі за допомогою захватного пристрою по напрямних надходить на вакуумний охолоджувальний апарат в робочу камеру, в якій створюють необхідне розрідження вакуумним насосом, робочих камер декілька, їх одночасно зверху опускають на продукцію, після охолодження виконують розгерметизацію робочої камери і вирівнювання тиску усередині камери з атмосферним, робочі камери піднімають, охолоджений хліб потрапляє на конвеєр, після цього цикл повторюють.
  • Ескіз
    Документ
    Апарат для вакуумного охолодження свіжовипеченого хліба (Патент на корисну модель №146333)
    (2021) Теличкун, Володимир Іванович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Десик, Микола Григорович
    Апарат для вакуумного охолодження свіжовипеченого хліба містить вакуумну камеру, систему створення вакууму, яка з’єднана з вакуумною камерою для вилучення пари та повітря і створення в ній необхідного розрідження. Вакуумні камери розміщені на роторі, що обертається, та містять рухому кришку. Ротор оснащено завантажувальними та розвантажувальними пристроями вакуумних камер.
  • Ескіз
    Документ
    Апарат для вакуумного охолодження хлібобулочних та кондитерських борошняних виробів з рухомим столиком (Патент на корисну модель №156000)
    (2024) Десик, Микола Григорович; Теличкун, Володимир Іванович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Козак, Олександр Сергійович
    Апарат для вакуумного охолодження хлібобулочних та кондитерських борошняних виробів з рухомим столиком містить вакуумну камеру, систему створення вакууму, яка з'єднана з вакуумною камерою для вилучення пари та повітря і створення в ній необхідного вакууму. Використовуються вакуумні камери роз'ємного типу, які складаються з нерухомої кришки та рухомого столика, а апарат додатково оснащений напрямними для завантаження та розвантаження.
  • Ескіз
    Документ
    Апарат для вакуумного охолодження хлібобулочних та кондитерських борошняних виробів з завантажувальним пристроєм (Патент на корисну модель №156905)
    (2024) Десик, Микола Григорович; Теличкун, Володимир Іванович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Козак, Олександр Сергійович
    Апарат для вакуумного охолодження хлібобулочних та кондитерських борошняних виробів з завантажувальним пристроєм, який містить вакуумні камери, систему створення вакууму, яка з'єднана з вакуумною камерою для вилучення пари та повітря і створення в ній необхідного вакууму. Вакуумні камери використовуються роз'ємного типу, які складаються з рухомих кришок та столика, який служить також розвантажувальним механізмом, а апарат додатково оснащений завантажувальним пристроєм.
  • Ескіз
    Документ
    Пшеничний хліб підвищеної біологічної цінності (Патент на корисну модель № 141332)
    (2020) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна
    Технологічний результат полягає у створенні рецептури хліба з підвищеним вмістом білку, біологічно активних речовин, зокрема вітамінів, мінеральних сполук, харчових волокон, забезпеченні необхідних реологічних показників та смакових якостей хліба з оздоровчими властивостями і відповідно розширенні асортименту продуктів функціонального призначення.The technological result consists in creating a recipe for bread with an increased content of protein, biologically active substances, in particular vitamins, mineral compounds, dietary fibers, providing the necessary rheological indicators and taste qualities of bread with health-giving properties and, accordingly, expanding the assortment of functional products.
  • Ескіз
    Документ
    Поліпшувач для хлібобулочних виробів з соєвими продуктами (Патент на винахід № 58883)
    (2003) Арсеньєва, Лариса Юріївна; Махинько, Валерій Миколайович; Дробот, Віра Іванівна; Савчук, Наталія Іванівна
    Винахід призначений для поліпшення якості готових виробів при виробництві хліба підвищеної харчової та біологічної цінності з соєвими продуктами. Технічним результатом є створення поліпшувача, який не містить небезпечних для здоров'я людини компонентів і дає змогу отримувати хліб великого об'єму за рахунок використання ферментних препаратів (Глюзім, Фунгаміл, Пентопан) і соєвого солоду. The invention is intended to improve the quality of finished products in the production of bread of high nutritional and biological value with soy products. The technical result is the creation of an improver that does not contain components hazardous to human health and allows you to get a large volume of bread through the use of enzyme preparations (Gluzyme, Fungamyl, Pentopan) and soybean malt.
  • Ескіз
    Документ
    Пристрій для поділу хлібного тіста (Патент на корисну модель №125861)
    (2018-05) Литовченко, Ігор Миколайович; Семенюк, Олександр Олександрович
    Пристрій для поділу хлібного тіста містить раму, привод, транспортер, подільну головку, канал до подільної головки, нагнітальну камеру, в якій розміщено регулятор тиску та приводний вал, на якому закріплений нагнітальний барабан з лопаттю. Нижня стінка каналу до подільної головки виконана спільно з нижньою стінкою нагнітальної камери. The device for dividing the bread dough contains a frame, an actuator, a conveyor, a dividing head, a duct to the split head, the injection chamber, in which there is a pressure regulator and a drive shaft, on which the pressure drum with a blade is fixed. Lower wall of the channel to split The head is made in conjunction with the bottom wall of the discharge chamber.
  • Ескіз
    Документ
    Суха борошняна суміш для приготування високобілкового хліба (Патент на корисну модель № 127917)
    (2018) Дробот, Віра Іванівна; Махинько, Валерій Миколайович; Прищепчук, Марина Олександрівна
    Корисна модель відноситься до харчової промисловості, а саме до борошномельної та хлібопекарської галузей, і може бути використана для виробництва високобілкових хлібобулочних виробів, збагачених ізолятом соєвого білка. Технічний результат полягає в отриманні композиції інгредієнтів, яка може бути використана у технології хлібних виробів з підвищеним вмістом білка і незамінних амінокислот. The useful model relates to the food industry, namely to the milling and baking industry, and can be used to produce high-protein bakery products rich in soy protein isolate. The technical result is to obtain the composition of the ingredients, which can be used in the technology of bakery products with high protein content and essential amino acids.
  • Ескіз
    Документ
    Пристрій для поділу хлібного тіста (Патент на корисну модель №126467)
    (2018-06) Литовченко, Ігор Миколайович; Корсік, Дмитро Михайлович
    Пристрій для поділу хлібного тіста містить раму, привод, транспортер, нагнітальну камеру, обертальну подільну головку, в якій розміщений циліндричний барабан з поршнем. Поршень з'єднаний з додатково встановленим штоком, на кінці якого знаходиться кулачок, що контактує з нерухомою направляючою пластиною.The device for dividing the bread dough contains a frame, an actuator, a conveyor, a pressure chamber, a rotary hollow head, which has a cylindrical drum with a piston. Piston connected to an additional installed rod, at the end of which there is a cam that comes in contact with fixed guide plate.
  • Ескіз
    Документ
    Суха борошняна суміш підвищеної харчової цінності (патент на корисну модель № 127391)
    (2018) Дробот, Віра Іванівна; Махинько, Валерій Миколайович; Прищепчук, Марина Олександрівна
    Корисна модель відноситься до харчової промисловості, а саме до борошномельної та хлібопекарської галузей, і може бути використана для виробництва високобілкових хлібобулочних виробів, збагачених ізолятом рисового білка. Технічний результат полягає в отриманні композиції інгредієнтів, яка може бути використана у технології хлібних виробів з підвищеним вмістом білка і незамінних амінокислот. The useful model relates to the food industry, namely to the milling and baking industry, and can be used to produce high-protein bakery products rich in rice protein isolate. The technical result is to obtain the composition of the ingredients, which can be used in the technology of bakery products with high protein content and essential amino acids.