Патенти, авторські свідоцтва
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374
Переглянути
41 результатів
Результати пошуку
Документ Склад смузі "Бадьорість" (Патент на винахід № 111926)(2016) Матюшенко, Раїса Василівна; Польовик, Володимир ВікторовичСклад смузі, що містить аличу, який відрізняється тим, що додатково містить банан, ківі та шпинат The composition of the smoothie containing cherry plum differs in that it additionally contains banana, kiwi and spinachДокумент Склад смузі "Авокадо" (Деклараційний патент на корисну модель № 105102)(2016) Матюшенко, Раїса Василівна; Польовик, Володимир ВікторовичСклад смузі містить яблуко. Додатково містить авокадо, огірок, імбир, ківі. The composition of the smoothie contains an apple. Additionally contains avocado, cucumber, ginger, kiwi.Документ Склад смузі «Бадьорість» (Деклараційний патент на корисну модель № 104340)(2016) Матюшенко, Раїса Василівна; Польовик, Володимир ВікторовичСклад смузі, що містить аличу, який відрізняється тим, що додатково містить банан, ківі та шпинат. The composition of the cherry plum smoothie differs in that it additionally contains banana, kiwi and spinach.Документ Композиція сухої пряно-ароматичної суміші (Деклараційний патент на корисну модель № 103794)(2015) Польовик, Володимир Вікторович; Корецька, Ірина Львівна; Рахметов, Джамал Бахлулович; Бандуренко, Галина Михайлівна; Довга (Козачишена), Олена Олександрівна; Бендас, Яна ЮріївнаКомпозиція сухої пряно-ароматичної суміші, що містить паприку, сіль кухонну, яка відрізняється тим, що додатково містить грибну траву сушену, мускатний горіх, порошок гірчиці та щавнат сушений. Composition of dry spicy-aromatic mixture, which contains dried mushroom herb, nutmeg, mustard powder and dried spinach.Документ Склад соусу (патент на корисну модель №138734 UA)(2019) Точкова, Оксана Василівна; Михалевич, Артур Петрович; Скуйбіда, Валерія ВіталіївнаДокумент Сосиски консервовані (Патент на корисну модель № 122445)(2018) Пасічний, Василь Миколайович; Хорунжа, Тетяна Олегівна; Храпачов, Олег Вікторович; Рамік, Оксана Сергіївна; Пасічна, Світлана Петрівна; Костишин, Василь ДмитровичКорисна модель належить до м'ясної промисловості, а саме до виробництва м'ясних та м'ясомістких консервів. В основу корисної моделі поставлено задачу шляхом застосування більш дешевої та поширеної основної сировини, підвищити рентабельність виготовлення сосисок, зі збереженням високої якості, шляхом додавання до їх складу розробленої композиції, компенсувати смакові та поживні характеристики, а також зберегти харчову цінність. The utility model belongs to the meat industry, namely to the production of canned meat and meat. The utility model is based on the task of using cheaper and more common basic raw materials, increase the profitability of making sausages, while maintaining high quality, by adding to their composition the developed composition, compensate for taste and nutritional characteristics, and preserve nutritional value.Документ Спосіб виробництва сосисок з повторною пастеризацією (Патент на корисну модель № 135714)(2019) Пасічний, Василь Миколайович; Маринін, Андрій Іванович; Храпачов, Олег Вікторович; Логвиненко, Наталія Петрівна; Желуденко, Юлія Володимирівна; Капітула, Єлізавета ІгорівнаКорисна модель належить до галузі харчування, а саме м'ясної промисловості, стосується виробництва сосисок пастеризованих. Найближчим аналогом є "Спосіб виробництва сосисок консервованих", що включає підготовку сировини, складання фаршу, теплову обробку, укладання сосисок в банки, заливку розсолом, пастеризацію, охолодження, реалізація. В основу корисної моделі поставлена задача удосконалення способу виробництва сосисок з повторною пастеризацією без застосування консервуючих речовин хімічного походження, що забезпечить розширення асортименту продуктів тривалого зберігання, підвищить органолептичні показники даних виробів. Поставлена задача вирішується тим, що спосіб виробництва сосисок з повторною пастеризацією, що включає підготовку сировини, складання фаршу, термічну обробку, пакування, пастеризацію, після чого сосиски підлягають охолодженню. The utility model belongs to the food industry, namely the meat industry, for the production of pasteurized sausages. The closest analogue is the "Method of production of canned sausages", which includes the preparation of raw materials, mincing, heat treatment, stacking of sausages, brine, pasteurization, cooling, sale. The utility model is based on the task of improving the method of production of sausages with repeated pasteurization without the use of preservatives of chemical origin, which will expand the range of long-term storage products, increase the organoleptic characteristics of these products. The problem is solved by the fact that the method of production of sausages with re-pasteurization, including the preparation of raw materials, minced meat, heat treatment, packaging, pasteurization, after which the sausages are cooled.Документ Композиція для виробництва емульгованих продуктів з яловичим колагеновим білком (Патент на винахід № 114762)(2017) Пасічний, Василь Миколайович; Полумбрик (Іванова), Манєфа Миколаївна; Неводюк, Ірина Валентинівна; Циганкова, Марія CергіївнаВинахід належить до харчової промисловості і може бути використаний для виробництва ковбасних виробів. Задачею, на вирішення якої направлений винахід, є створення композиції з сухим яловичим колагеновим білком, яка за рахунок використання тваринного білка з високими текстуроформуючими і емульгуючими характеристиками, дозволить виробляти ковбасні вироби без погіршення біологічної і харчової цінності. The invention relates to the food industry and can be used for the production of sausages. The problem to be solved by the invention is to create a composition with dry beef collagen protein, which through the use of animal protein with high texture-forming and emulsifying characteristics, will produce sausages without compromising biological and nutritional value.Документ Білоквмісна композиція з яловичим колагеновим білком (Патент на винахід № 114039)(2017) Пасічний, Василь Миколайович; Полумбрик (Іванова), Манєфа Миколаївна; Неводюк, Ірина Валентинівна; Циганкова, Марія CергіївнаВинахід стосується білоквмісної композиції, яка містить суху молочну сироватку, білковий компонент, камідь гуарову, кремнезем, фосфати харчові, причому як білковий компонент містить сухий яловичий колагеновий білок та додатково містить камедь ксантану. Задачею, на вирішення якої направлений винахід, є створення композиції з сухим яловичим колагеновим білком, яка за рахунок використання тваринного білка з високими текстуроформуючими і емульгуючими характеристиками, дозволить виробляти ковбасні вироби без погіршення біологічної і харчової цінності. The invention relates to a protein-containing composition comprising whey powder, a protein component, guar gum, silica, food phosphates, and as a protein component contains dry beef collagen protein and additionally contains xanthan gum. The problem to be solved by the invention is to create a composition with dry beef collagen protein, which through the use of animal protein with high texture-forming and emulsifying characteristics, will produce sausages without compromising biological and nutritional value.Документ Білоквмісна композиція з яловичим колагеновим білком (Патент на корисну модель № 108928)(2016) Пасічний, Василь Миколайович; Полумбрик (Іванова), Манєфа Миколаївна; Неводюк, Ірина Валентинівна; Циганкова, Марія CергіївнаКорисна модель належить до харчової промисловості і може бути використана для виробництва ковбасних виробів. В основу корисної моделі поставлена задача створення композиції з сухим яловичим колагеновим білком, яка за рахунок використання тваринного білка з високими текстуроформуючими і емульгуючими характеристиками, дозволить виробляти ковбасні вироби без погіршення біологічної і харчової цінності. Поставлена задача вирішується тим, що композиція для виробництва емульгованих продуктів з яловичим колагеновим білком, яка включає суху молочну сироватку, карбоксиметилцелюлозу, білковий компонент, камідь гуарову, кремнезем, фосфати харчові. The utility model belongs to the food industry and can be used for the production of sausages. The utility model is based on the task of creating a composition with dry beef collagen protein, which through the use of animal protein with high texture-forming and emulsifying characteristics, will produce sausages without compromising biological and nutritional value. The problem is solved by the fact that the composition for the production of emulsified products with beef collagen protein, which includes whey powder, protein component, guar gum, silica, food phosphates.