Патенти, авторські свідоцтва
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374
Переглянути
10 результатів
Результати пошуку
Документ Спосіб виробництва вітамінізованого майонезного продукту (Патент на корисну модель №154224)(2023) Носенко, Тамара Тихонівна; Бабенко, Валерій Іванович; Бахмач, Володимир Олександрович; Танчик, Ренат СергійовичСпосіб виробництва вітамінізованою майонезного продукту включає підготовку рецептурних компонентів, змішування олійної фази, що містить олію рафіновану дезодоровану з антиоксидантним комплексом, і водної фази із смаковими інгредієнтами в присутності емульгатора і стабілізатора та гомогенізацію утвореної емульсії. Як антиоксидантний комплекс використовують збагачену вітамінами А і D3 олійну фазу, в кількості 25-30 % від добової потреби, а при гомогенізації проводять додатково обробку розчином аскорбінової кислоти у кількості 0,03-0,08 %.Документ Спосіб виробництва сиру м'якого (Патент на винахід № 127585)(НУХТ, 2023) Грек, Олена Вікторівна; Михалевич, Артур Петрович; Онопрійчук, Олена Олександрівна; Тимчук, Алла ВікторівнаСпосіб виробництва сиру м'якого, що включає нормалізацію, пастеризацію, внесення коагулянта, витримування сирного згустка за температури коагуляції, видалення сироватки, формування сиру, самопресування, охолодження, фасування, який відрізняється тим, що під час нормалізації вносять рисовий білок у кількості 1-1,5 % до маси нормалізованого молока, який попередньо розчиняють у частині нормалізованого молока за співвідношення 1:(5-6) і піддають набуханню протягом 10-15 хв за температури 40-45 °C.Документ Спосіб виробництва шніцеля рибного натурального з насінням маку та кунжуту (Патент на корисну модель № 147861)(2021) Дітріх, Ірина Вікторівна; Туз, Тетяна СергіївнаСпосіб виробництва шніцеля рибного натурального з насінням маку та кунжуту включає такі технологічні операції: підготовка сировини, нарізання філе риби на шматки, перемішування її з подрібненою цибулею та зеленню, пропускання рибної суміші через м'ясорубку, формування з січеної маси виробів овальної приплюснутої форми, змочування виробів у яйці, панірування у сухарях, запікання. Як філе риби використовують філе скумбрії атлантичної, при паніруванні у сухарях додають у паніровку насіння маку у кількості 0,6-1,2 % та насіння кунжуту у кількості 0,6-1,2 %, приготування проводять шляхом процесу запікання при температурі 165-170 °C протягом 15-20 хв.Документ Спосіб виробництва м’ясо-рибних січених напівфабрикатів (Патент на корисну модель № 117781)(2017) Мацук, Юлія Анатоліївна; Пасічний, Василь Миколайович; Супрун, Едуард МихайловичКорисна модель належить до м'ясної промисловості і може бути використана при виготовленні м'ясо-рибних січених напівфабрикатів. В основу корисної моделі поставлена задача створення способу виробництва м'ясо-рибних січених напівфабрикатів шляхом зміни складу компонентів, який забезпечив би: підвищення біологічної та харчової цінності, покращення органолептичних, функціонально-технологічних, структурно-механічних властивостей готової продукції. The utility model belongs to the meat industry and can be used in the manufacture of meat and fish minced semi-finished products. The utility model is based on the task of creating a method of production of meat and fish minced semi-finished products by changing the composition of components, which would provide: increase biological and nutritional value, improve organoleptic, functional and technological, structural and mechanical properties of finished products.Документ Спосіб виробництва варених ковбас (Патент на корисну модель № 117461)(2017) Страшинський, Ігор Мирославович; Пасічний, Василь Миколайович; Вишнивенко, Сніжана Валеріївна; Віхоть, Катерина Олександрівна; Іващук, Павло ВасильовичКорисна модель належить до харчової промисловості і може бути використана для виробництва ковбасних виробів. В основу корисної моделі поставлена задача створення способу виробництва варених ковбас з підвищеними функціонально-технологічними показниками використання низькосортної сировини, покращення органолептичних характеристик та якості готових виробів. The utility model belongs to the food industry and can be used for the production of sausages. The basis of the utility model is the task of creating a method of production of cooked sausages with high functional and technological indicators of the use of low-grade raw materials, improving the organoleptic characteristics and quality of finished products.Документ Спосіб одержання вареної ковбаси (Патент на винахід № 117433)(2018) Пасічний, Василь Миколайович; Полумбрик, Максим Олегович; Литвяк, Володимир Володимирович; Чебаненко (Омельченко), Христина Володимирівна; Ловкіс, Зєнон ВалєнтіновічВинахід належить до м'ясної галузі харчової промисловості і, зокрема, стосується виробництва варених ковбас. задачею, на вирішення якої спрямований даний винахід, є розробка способу одержання варених ковбас, збагачених йодом з можливістю регулювання білково-вуглеводно-вітамінно-мінерального статусу, ефективна профілактика йододефіциту й оптимізація йодного обміну в організмі людини за рахунок екструдованих харчосмакових компонентів і біологічно активної добавки для профілактики йодного дефіциту й, як наслідок цього, одержання різноманітного асортименту варених ковбасних виробів, збагачених йодом з підвищеними показниками харчової й біологічної цінності. The invention relates to the meat industry of the food industry and, in particular, relates to the production of cooked sausages. the problem to be solved by the present invention is to develop a method of obtaining cooked sausages enriched with iodine with the ability to regulate protein-carbohydrate-vitamin-mineral status, effective prevention of iodine deficiency and optimization of iodine metabolism in humans through extruded food ingredients and biodegradable ingredients. prevention of iodine deficiency and, as a consequence, obtaining a wide range of cooked sausages, enriched with iodine with high levels of food and biol of universal value.Документ Спосіб виробництва білтонгу з м’яса (Патент на винахід № 109352)(2015) Пасічний, Василь Миколайович; Єленець, Юлія Анатоліївна; Бомко, Ірина ВасилівнаВинахід належить до м'ясної промисловості, а саме до виробництва в'ялених і сушених м'ясопродуктів. В основу винаходу поставлена задача виробництва білтонгу шляхом скорочення процесу ферментації за рахунок використання на стадії підготовки сировини суміші харчових кислот і їх солей та використання визрівання з ензимами. The invention relates to the meat industry, namely to the production of dried and dried meat products. The invention is based on the problem of production of belting by reducing the fermentation process through the use at the stage of preparation of raw materials of a mixture of food acids and their salts and the use of maturation with enzymes.Документ Спосіб виробництва делікатесного м’ясопродукту (Патент на винахід № 104252)(2014) Пасічний, Василь Миколайович; Палій, Інна ВасилівнаВинахід належить до м'ясної промисловості, а саме до способів виробництва сирокопчених, сиров'ялених м'ясних виробів. В основу винаходу поставлена задача удосконалення способу виробництва сиров'яленого мясопродукту та одержання, шляхом скорочення технологічного процесу, високоякісного, смачного і поживного чисто м'ясного продукту зі стабільним показником якості. The invention relates to the meat industry, namely to methods for the production of smoked, cured meat products. The invention is based on the problem of improving the method of production of cured meat product and obtaining, by reducing the technological process, high quality, tasty and nutritious pure meat product with a stable quality indicator.Документ Спосіб виробництва бурякового барвника (Патент на корисну модель № 99105)(2015) Іванов, Сергій Віталійович; Пасічний, Василь Миколайович; Тимошенко (Кремешна), Ірина Володимирівна; Макарчук, Мирослава РостиславівнаКорисна модель належить до харчової промисловості та стосується способів одержання харчових барвників. В основу корисної моделі поставлена задача розробки способу виробництва червоного барвника з бурякової сировини, який забезпечить повну стабілізацію червоних пігментів гички з подальшою можливістю використання такого барвника у виробництві м'ясопродуктів, кондитерських та молочних виробів. The utility model belongs to the food industry and concerns the methods of obtaining food dyes. The utility model is based on the task of developing a method for the production of red dye from raw beets, which will provide complete stabilization of red pigments of the bud with the subsequent possibility of using such a dye in the production of meat products, confectionery and dairy products.Документ Способ получения солодово-белкового экстракта (Авторское свидетельство № 795009)(1980) Демчук, Георгий Степанович; Иванов, Владимир Сергеевич; Кулинченко, Виталий Романович; Якубович, Федор Федорович; Пап, Александр Германович; Лукьянова, Елена Михайловна; Самборская, Екатерина Петровна; Гутман, Лена БорисовнаИзобретение относится к пищевой промышленности, а именно, к технологии получения солодово-белковых экстрактов, и может быть использована в производстве диетических и лечебных продуктов питания.