Патенти, авторські свідоцтва
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374
Переглянути
10 результатів
Результати пошуку
Документ Склад емульсійного крему з ланоліном (Патент на винахід № 120186)(2019) Сабадаш (Гордійчук), Наталія Іванівна; Фесич, Ігор Володимирович; Пасічний, Василь Миколайович; Бахмут, Жанетта Олексіївна; Ясінська, Анастасія Ігорівна; Жаворонкова, Яна АндріївнаВинахід належить до косметичної промисловості та стосується косметичних засобів по догляду за шкірою обличчя. Задача винаходу - розробка рецептури емульсійного крему на натуральній основі з використанням ланоліну, який є зволожуючим агентом, відновлює клітини шкіри, заживляє мікроскопічні тріщини та впливає на фізико-хімічні, структурно-механічні та органолептичні властивості крему. The invention relates to the cosmetic industry and relates to cosmetics for facial skin care. The objective of the invention is to develop a formulation of an emulsion cream on a natural basis using lanolin, which is a moisturizing agent, repairs skin cells, heals microscopic cracks and affects the physicochemical, structural-mechanical and organoleptic properties of the cream.Документ Склад емульсійного крему з ланоліном «Кафа» (Патент на корисну модель № 117469)(2017) Сабадаш (Гордійчук), Наталія Іванівна; Фесич, Ігор Володимирович; Пасічний, Василь Миколайович; Бахмут, Жанетта Олексіївна; Ясінська, Анастасія Ігорівна; Жаворонкова, Яна АндріївнаКорисна модель належить до косметичної промисловості та стосується косметичних засобів по догляду за шкірою обличчя. Задача корисної моделі – розробка рецептури емульсійного крему на натуральній основі з використанням ланоліну, який є зволожуючим агентом, відновлює клітини шкіри, заживляє мікроскопічні тріщини та впливає на фізико-хімічні, структурно-механічні та органолептичні властивості крему. The utility model belongs to the cosmetics industry and applies to cosmetics for facial skin care. The task of the utility model is to develop a natural emulsion cream formulation using lanolin, which is a moisturizing agent, repairs skin cells, heals microscopic cracks and affects the physicochemical, structural-mechanical and organoleptic properties of the cream.Документ Спосіб виробництва рисового хліба (Патент на винахід № 119206)(2019) Медвідь, Ірина Миколаївна; Шидловська, Олена Броніславівна; Доценко, Віктор ФедоровичСпосіб виробництва рисового хліба відрізняється тим, що при замішуванні тіста додатково використовують жиро-водну емульсію з лецитином, яку готують змішуванням соняшникового знежиреного лецитину в кількості 1-1,5 % до маси борошна з водою температурою 40-50 °C, взятої в кількості 9-10,5 % від її загальної маси, з наступним емульгуванням суміші протягом 2-3 хв при частоті обертання робочого органу 166,7-183с-1 з поступовим внесенням рослинної олії в кількості 2-3 % до маси борошна. The method of producing rice bread differs in that, when mixing the dough, an additional fat-water emulsion with lecithin is used which is prepared by mixing sunflower skimmed lecithin in the amount of 1-1,5% to the weight of flour with water at a temperature of 40-50 ° C, taken in the amount of 9 -10,5% of its total mass, followed by emulsification of the mixture for 2-3 minutes at the frequency of rotation of the working organ 166,7-183с-1 with the gradual introduction of vegetable oil in the amount of 2-3% to the mass of the flour.Документ Спосіб виробництва фітоолійного напівфабрикату (Патент на винахід № 103412)(2013) Арсеньєва, Лариса Юріївна; Доценко, Віктор Федорович; Гавриш, Андрій Володимирович; Лявинець, Георгій МихайловичВинахід належить до харчової промисловості, зокрема до ресторанного господарства, і може використовуватися під час виробництва соусів емульсійного типу зниженої енергетичної цінності. Спосіб виробництва фітоолійного напівфабрикату включає підготовку сировини, приготування рецептурної суміші, охолодження та пакування, де на стадії приготування рецептурної суміші вивільнену від тари рослинну олію підігрівають до температури (18...20) °С, ретельно перемішують і одночасно перетирають з порошком пряно-ароматичної сировини до одержання розміру часточок суспензії 10...20 мкм, охолоджують. The invention relates to food industry, in particular to restaurant business, and can be used while making sauces of emulsion type of lowered energy value. A method for making a phyto-oil half-finished product includes preparing raw material, preparing a recipe mixture, cooling and packing thereof, where at the stage of preparing the prescribed mixture the vegetable oil, set free from a packing, is heated up to a certain temperature (18...20) °C, thoroughly mixed and simultaneously pulped with powdered raw spicy material up to obtaining a size of particles of the suspension of 10...20 µm, cooled.Документ Спосіб стабілізації рослинної олії (Патент на винахід № 103375)(2013) Усатюк, Світлана Іванівна; Пелехова, Любов СергіївнаОпис до патенту на корисну модель. Спосіб стабілізації рослинної олії. Описание к патенту на полезную модель. Description to useful model patent.cmethod for stabilizing of vegetable oil.Документ Антиоксидант для растительных масел(Авторское свидетельство № 1826518)(1989) Кричковська, Лидия Васильевна; Бабенко, Валерий Иванович; Паук, Д. Н.; Садовничий, Георгий ВладимировичЦелью изобретения является повышение стабильности растительного масла к окислению.В качестве антиоксидантов используется комплекс витаминов: витамин Е, каротиноиды, витамин А, витамин К. The purpose ofthe inventionis to increasestabilityof vegetable oilto oxidation.Asantioxidantsare usedcomplex of vitamins,such as, vitamin E, carotenoids, vitamin A, vitamin K.Документ Способ производства пшеничного хлеба (Авторское свидетельство № 1672611)(1991) Доценко, Виктор Федорович; Перегуда, Николай Антонович; Арсеньева, Лариса Юрьевна; Дробот, Вера Ивановна; Устинов, Юрий Васильевич; Горбатюк, Людмила Олеговна; Хавин, А. А.; Качалай, Диана Поликарповна; Любенко, Сергей Григорьевич; Смоляр, Владимир Иванович; Левинтон, Ж. Б.; Овсянникова, Л. М.; Хиценко, И. И.Авторское свидетельство на изобретение. Целью изобретения является улучшение качества хлеба и повышение срока его хранения в свежем виде. Способ производства предусматривает смешивание овощного порошка с предварительно подогретыми до 60 – 80 оС растительным маслом в количестве 4 – 6 %, выдерживание полученной смеси, введение в нее воды и гомогенизацию полученного полуфабриката до получения однородной массы, замес теста из полуфабриката, пшеничной муки, дрожжей и соли, его брожение и разделку, расcтойку тестовых заготовок и выпечку хлеба. Author's certificate for an invention. The aim of the invention is to improving the quality of bread and prolongation of it term storage. Method of production provides for mixing vegetable oil in quantitative 4 – 6 % preheating to 60 - 80°C with vegetable powder, holding the receipt mixture, holding the receipt mixture and introduction of water into it, homogenization of the resulting convenience foods until smooth, dough kneading from convenience foods, wheat flour, yeast and salt; its fermentation and cutting, proofing of dough pieces and baking bread.Документ Склад чипсів грибних (Патент на корисну модель № 56644)(2011) Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна; Терлецька, Віта Альбертівна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Янюк, Тетяна Іванівна; Фалендиш, Наталія ОлексіївнаСклад чипсів грибних, який як основну сировину містить гриби їстівні та додатково містить лимонну кислоту та олію рослинну. A composition of mushroom chips comprises edible mushrooms as the basic raw material and is supplemented with citric acid and a vegetable oil.Документ Спосіб виробництва фіто-олійного напівфабрикату (Патент на корисну модель № 73847)(2012) Арсеньєва, Лариса Юріївна; Доценко, Віктор Федорович; Гавриш, Андрій Володимирович; Лявинець, Георгій МихайловичОпис до патенту на корисну модель. Description to useful model patent.Документ Спосіб стабілізації рослинної олії (Патент на корисну модель № 69987)(2012) Усатюк, Світлана Іванівна; Пелехова, Любов СергіївнаОпис до патенту на корисну модель. Спосіб стабілізації рослинної олії. Description to useful model patent.cmethod for stabilizing of vegetable oil.