Інститут післядипломної освіти (м. Київ)
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/8441
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Визначення швидкості процесу I карбонізації в наближеному до повного витиснення режимі(2019) Скорик, Костянтин Дмитрович; Петриченко, Ігор Борисович; Резніченко, Юрій МиколайовичУ статті представлено результати експериментальних досліджень зміни концентрації гідроксиду кальцію в часі в процесі I карбонізації соку основного вапнування цукрового виробництва. Запропоновано два методи визначення швидкості I карбонізації: прямого диференціювання та графічного диференціювання функції зміни концентрації СаО в часі. Наведено результати розрахунку та вибору проточного дозатора соку основного вапнування, який дав змогу стабілізувати витрату соку на апарат I карбонізації. Розроблено конструкцію експериментальної установки, яка забезпечує режим поступового зниження лужності соку від початкового до кінцевого значення. В комірках між масообмінними насадками гідродинамічний режим близький до повного перемішування. Отримано величину середнього часу перебування соку в колоні.Results of determination and mathematical description of the dynamic profile of non-filtered juice alkalinity in the apparatus were also used. Convergence of results is quite satisfactory if one compares function values obtained by two methods: approximation using least-squares procedure with derivation after that and graphic differentiation. It gives possibilities to select one of these methods to determine process velocity during study of stepwise carbonation. It is seen from the function diagram that three carbonation periods with stepped alkalinity decrease could be characterized with three linear parts for carbonation velocity. It was fulfilled straight-line approximation for graphic dependence of carbonation velocity. It was shown that the process of velocity decrease during three periods of carbonation in this mode could be characterized by proportion 6:3:1. The obtained results were used for development of carbonation method as well as for versions of apparatus implementation of the 1st carbonation process.Документ Висока кваліфікація кадрів – запорука конкурентоспроможності цукрової галузі(2015) Ярчук, Микола Миколайович; Калініченко, Микола Федорович; Хоменко, Микола Дмитрович; Скорик, Костянтин Дмитрович; Штангеєв, Костянтин Остапович; Сорокін, Анатолій Іванович; Чупахіна, В. П.Розглянуто важливість та необхідність безперервної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-технічних працівників і спеціалістів цукрових заводів. Показано, що кращих показників постійно досягають ті підприємства, на яких системно підвищують кваліфікацію персонала. It was discussed importance and necessity of continuous education and professional skills improvement of engineering manpower and specialists of sugar factories. It was shown that the best results permanently achieve enterprises where training of personal takes place systematically.Документ Підвищення ефективності очищення соку в цукрової промисловості шляхом поліпшення способів автоматичного керування процесами(1989) Скорик, Костянтин Дмитрович; Кравчук, Анатолій Федорович; Куриленко, Онісим Данилович; Петриченко, Ігор БорисовичУдосконалений процес очищення дифузійного соку шляхом автоматичного дозування вапняного молока у співвідношенні до дифузійного соку. Improved process juice purification by automatic dosing of lime in a ratio to the diffusion juice.Документ Вплив конструкційних елементів сатуратора на кратність циркуляції(2011) Калініченко, Олександр Миколайович; Хомічак, Любомир Михайлович; Петриченко, Ігор Борисович; Виговський, Валерій Юрійович; Резніченко, Юрій Миколайович; Мірошник, Володимир Олександрович; Скорик, Костянтин ДмитровичДосліджено вплив конструкційних елементів сатуратора з внутрі-шнім циркуляційним контуром на кратність циркуляції соку. Встановлено оптимальний рівень соку над циркуляційною трубою та співвідношення між площами поперечного перерізу барботажної та циркуляційної зон при яких забезпечується активна рециркуляція в апараті.