Інститут післядипломної освіти (м. Київ)

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/8441

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Документ
    Облік фізичних якостей коренеплодів під час приймання і зберігання буряків
    (2023) Глеваський, Володимир Іванович; Сидорова, Ірина Марківна; Куянов, Володимир Вікторович
    У статті вивчали питання якості коренеплодів буряків цукрових під час зберігання. Визначальним чинником ефективності бурякоцукрового виробництва є вихід цукру на заводі. Коренеплоди характеризуються різкою зміною технологічної якості залежно від районів бурякосіяння, агрометереологічних умов року, технології вирощування й умов зберігання. Вони легко пошкоджуються під час збирання та транспортування, відносно погано зберігаються. Фізичні властивості коренеплодів залежать здебільшого від налаштувань бурякозбиральних машин, погодних умов у період збирання, а хімічні властивості – від сортових особливостей та агротехніки вирощування
  • Ескіз
    Документ
    Збільшення виходу посадкових коренеплодів як фактор підвищення коефіцієнта розмноження насіння буряків цукрових
    (2023) Глеваський, Володимир Іванович; Куянов, Володимир Вікторович
    Коефіцієнт розмноження насіння буряків цукрових при виробництві не відповідає сучасному розвитку науково-технічному прогресу. Тому в насінництві буряків цукрових реалізовані не всі можливості як у висадковому, так і безвисадковому способі виробництва насіння. Збільшення виходу посадкових коренеплодів залежить від багатьох факторів, основними з яких є густота насадження маточних буряків та умови зберігання коренеплодів. The reproduction rate of sugar beet seeds during production does not correspond to the modern development of scientific and technical progress. Therefore, in the seed production of sugar beets, not all possibilities are realized both in the planting and non-planting methods of seed production. The increase in the yield of planting root crops depends on many factors, the main of which are the density of the mother beet planting and storage conditions of the root crops.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив способів вирощування насіння триплоїдного ЧС гібрида буряків цукрових на посівні якості насіння та продуктивні властивості фабричних коренеплодів
    (2022) Глеваський, Володимир Іванович; Куянов, Володимир Вікторович; Примак, Іван Дмитрович; Малик, Дмитро Анатолійович
    Вплив способів вирощування насіння триплоїдного ЧС гібрида буряків цукрових на посівні якості насіння та продуктивні властивості фабричних коренеплодів. The influence of methods of growing seeds of the triploid CS hybrid of sugar beets on the sowing quality of seeds and the productive properties of industrial root crops.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив навколишнього середовища на продуктивність цукрових буряків
    (2022) Куянов, Володимир Вікторович; Глеваський, Володимир Іванович
    Аналіз даних урожайності коренеплодів і вихід цукру на 100 т сировини з 1878 року по 2020 рік показує, що стійко прослідковується загальна тенденція зміни урожайності цукрових буряків в залежності від циклів сонячної активності. У високих циклах сонячної активності великий вплив на збільшення урожайності здійснює сама активність, а в низьких циклах збільшення урожайності контролюється геомагнітною бурею. Всі ці фактори зв’язані між собою, причому на урожайність і вихід цукру вплив може бути як позитивним так і негативним. The analysis of data on the yield of root crops and the yield of sugar per 100 tons of raw material from 1878 to 2020 shows that the general trend of changes in the yield of sugar beets depending on the cycles of solar activity is being steadily followed. In high cycles of solar activity, the activity itself exerts a large influence on the increase in productivity, and in low cycles, the increase in productivity is controlled by the geomagnetic storm. All these factors are interconnected, and the impact on productivity and sugar output can be both positive and negative.
  • Ескіз
    Документ
    Взаємозв'язок між розміром насіння і продуктивністю буряків цукрових
    (2017) Глеваський, Володимир Іванович; Рибак, Володимир Олексійович; Шаповаленко, Роман Михайлович
    Роль насіння в урожайності і якості буряків цукрових дуже висока. Інтенсивна технологія виробництва буряків цукрових зосереджена на високоякісному насінні сучасних високопродуктивних гібридів. Нами досліджено взаємозв'язок між розміром насіння і продуктивністю буряків цукрових.
  • Ескіз
    Документ
    Як подолати затяжну рецесію в селекції
    (2016) Сидорчук, Віктор Іванович; Глеваський, Володимир Іванович
    Наведений аналіз впливу ршзних факторів на селекційний процес ряду сільськогосподарських культур, пов'язаний зі зміною місця проведення досліджень. У ході еволюційного процесу та природного добору, постійно нарощувалась продуктивність рослин, завдяки адаптації до умов зовнішнього середовища. В процесі такої адаптації особливу роль відіграє взаємодія між рослиною і ґрунтом. The analysis of the influence factors in the process of эдафических селекционный cultures that have to do with a change of venue of research. During the evolutionary process of natural selection, наращивалась productivity of plants to adapt to the external environment. in the process, adapting the special role of the interaction between plant and soil.
  • Ескіз
    Документ
    Якісні показники та продуктивні властивості триплоїдного гібрида Олександрія буряків цукрових, залежно від розміру фракцій та способів підготовки насіння
    (2014) Глеваський, Володимир Іванович
    Висвітлено результати досліджень щодо вивчення якісних показників та продуктивних властивостей триплоїдного гібрида буряків цукрових Олександрія створеного на основі ЦЧС, залежно від розміру фракції та способів передпосівної підготовки насіння. Доведено, що якість насіння залежить від розміру технологічних фракцій. The presentation of the investigation on qualitative indicators and productive properties of hybrid beet sugar, created on the basis of, depending on the size fractions and предпосевной training seeds. it is proved that the quality of seeds depends on the size of the technological fractions.