Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 22
  • Ескіз
    Документ
    Встановлення глибини проникнення електромагнітного поля та раціональної товщини шару подрібнених пряних овочів для НВЧ-обробки
    (2024) Прасол, Світлана Володимирівна; Шевченко, Андрій Олександрович; Бабанов, Ігор Геннадійович; Бабанова, Олена Ігорівна
    Діапазон глибини проникнення електромагнітного поля залежить від насипної щільності, вологості та температури продукту і для суміші подрібнених коренів пряних овочів знаходиться в певних межах. Глибина проникнення електромагнітного поля збільшується зі зменшенням насипної щільності та вологості зразків, а також зменшується з підвищенням температури. Раціональні значення товщини шару продукту знаходяться в межах 67…79 % від глибини проникнення електромагнітного поля. В ході процесу зневоднювання обрані параметри початкового значення питомої потужності НВЧ-нагріву для заданого шару продукту повинні коригуватись з урахуванням зміни раціональної товщини шару продукту
  • Ескіз
    Документ
    Технологія виробництва жареної продукції способом з електроконтактним нагріванням для підприємств харчування готельно-ресторанного бізнесу
    (2024) Михайлов, Валерій Михайлович; Шевченко, Андрій Олександрович; Бабанов, Ігор Геннадійович; Бабанова, Олена Ігорівна
    Важливим завданням для дослідників є створення неенергоємних прийомів виробництва кулінарних виробів, зокрема жарених м'ясних кулінарних виробів. Найбільш простим та ефективним методом, на основі якого можливо розробити відповідні технологічні прийоми є ЕКН, перевагою якого є генерація внутрішньої енергії за об’ємом продукту. Запропонований спосіб теплової обробки з ЕКН може використовуватись на підприємствах харчування готельно-ресторанного бізнесу для таких технологічних прийомів, як смаження, запікання та випікання.
  • Ескіз
    Документ
    Цифрові технології в обладнанні технологічних процесів м’ясопереробної промисловості
    (2024) Михайлов, Валерій Михайлович; Шевченко, Андрій Олександрович; Прасол, Світлана Володимирівна; Бабанов, Ігор Геннадійович; Бабанова, Олена Ігорівна
    Розглянуто значення цифрових технологій в обладнанні технологічних процесів м'ясопереробної промисловості. Вказується на потребу в цифрових інструментах для покращення якості продукції, оптимізації процесів та забезпечення безпеки. Зазначається, що цифрові технології в обладнанні можуть поліпшити продуктивність, якість продукції, зменшити витрати та забезпечити безпеку праці. Розглядаються проблеми, пов'язані з вимірюванням параметрів технологічних процесів, та шляхи їх автоматизації.
  • Ескіз
    Документ
    Імітаційне моделювання процесу перемішування компонентів фармацевтичних засобів у реакторах
    (2024) Грібанов, Максим Євгенійович; Доломакін, Юрій Юрійович; Бабанова, Олена Ігорівна
    Найбільш складною і відповідальною ділянкою біотехнологічного виробництва є стадія біосинтезу, метою якого є отримання максимальної кількості цільового продукту у межах генетично детермінованих властивостей біологічних агентів, за рахунок оптимізації факторів фонового штучно створеного оточуючого середовища. Таким чином, модернізація заводів з виробництва реакційних мас шляхом встановлення якірних мішалок з лопатями, які встановлюються під кутом над основним робочим органом дає певні переваги. Внаслідок модернізації процес перемішування посилився
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення пристрою для теплового оброблення ковбасних виробів
    (2024) Магеровський, Назарій Дмитрович; Бабанова, Олена Ігорівна; Беседа, Сергій Дмитрович; Бабанов, Ігор Геннадійович
    Пристрій для теплового оброблення ковбасних виробів відноситься до обладнання м'ясної промисловості і може використовуватися при виробництві м'ясопродуктів, в тому числі, ковбасних виробів. Зпроєктована дослідна установка для теплового оброблення ковбасних виробів дозволяє зменшити кратність повітрообміну і питомого повітряного навантаження за рахунок чого підвищується рівномірність розподілення повітряної та димоповітряної суміші в камері і зменшуються енерговитрати на оброблення
  • Ескіз
    Документ
    Внутрішнє повітря у XXI столітті: нові вимоги
    (2024) Лисяк, Андрій Олексійович; Бабанова, Олена Ігорівна
    Якості внутрішнього повітря приділяють досить багато уваги. Вентиляція та кондиціювання в деяких випадках просто рятують людей у приміщеннях, особливо у умовах із надмірним виділенням тепла. Якість внутрішнього повітря в багатьох приміщеннях знаходиться на незадовільному або середньому рівні, чим викликає невдоволення працівників. Скарги виникають навіть у тих випадках, коли дотримуються всіх норм. Тому в найближчому майбутньому фахівцям варто змістити акценти та пріоритети для того, щоб внутрішнє повітря було відмінної якості
  • Ескіз
    Документ
    Розробка дослідної установки для охолодження зефіру
    (2024) Бабанова, Олена Ігорівна; Шевченко, Андрій Олександрович; Прасол, Світлана Володимирівна; Демченко, Олександр Миколайович
    Останнім часом в техніці охолодження стали застосовуватись методи променистого тепловідведення, тобто радіаційне охолодження (РО). РО дозволяє скоротити тривалість та покращити якість виробів, оскільки тепловіддача додатково відбувається ультрадовгими хвилями з усієї маси матеріалу
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення конструкції циліндричного маслоутворювача
    (2024) Бабанова, Олена Ігорівна; Беседа, Сергій Дмитрович; Бабанов, Ігор Геннадійович
    Підприємства молочної промисловості випускають широкий асортимент різних видів вершкового масла – традиційного складу, з комбінованою жировою фазою та низькою жирністю. Технологічне устаткування виробництва вершкового масла повинне забезпечувати отримання масла високої якості незалежно від особливостей технології виробництва
  • Ескіз
    Документ
    Основні умови перевірки й чищення систем вентиляції на підприємствах
    (2024) Кутняк, Ярослав Вікторович; Бабанова, Олена Ігорівна
    Вентиляція на підприємстві, якщо вона вчасно обслуговується, гарантує здорові умови життєдіяльності людей. Своєчасна планова перевірка вентиляції забезпечить чисте повітря та здоров'я працівників. Систематичний контроль, чищення та дезінфекція системи примусової вентиляції – неодмінні та необхідні заходи для безвідмовної роботи та тривалої продуктивної роботи обладнання. Тільки дотримуючись вимог щодо комплексного обслуговування системи вентиляції можна забезпечити її 100 % продуктивність та ефективність
  • Ескіз
    Документ
    Особливості організації систем вентиляції повітря на фармацевтичних підприємствах України
    (2024) Касинюк, Максим Олександрович; Бабанова, Олена Ігорівна
    Останнім часом якість лікарських засобів і медичних препаратів на фармацевтичних підприємствах контролюється не шляхом аналізу вибіркових зразків, як це було прийнято раніше, а відповідно до стандартів GMP. Зокрема, здійснюється безперервний моніторинг умов виробництва і зберігання інгредієнтів і готової фармацевтичної продукції. Особлива увага приділяється контролю роботи вентиляційної системи фармацевтичних підприємств, відхилення в якій можуть призводити до погіршення якості продукції і зупинки виробничого циклу