Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 16
  • Ескіз
    Документ
    Використання нетрадиційної рослинної сировини у технологіях виробництва борошняних кондитерських виробів функціонального призначення
    (2021) Башта (Шеремет), Алла Олексіївна
    Необхідність змін складу харчових продуктів викликана об’єктивними змінами способу життя, асортименту вживаних продуктів, а також їх харчової та біологічної цінності. У даній роботі підтверджено доцільність використання нетрадиційної рослинної сировини для виробництва кексів, що дозволяє розширити асортимент борошняних кондитерських виробів функціонального призначення. The need to change the composition of food products is caused by objective changes in lifestyle, range of products used, as well as their nutritional and biological value. This paper confirms the feasibility of using non-traditional vegetable raw materials for the production of cupcakes, which allows to expand the range of flour confectionery for functional purposes.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення способу виробництва граноли оздоровчого призначення
    (2021) Башта (Шеремет), Алла Олексіївна
    Сухі сніданки, як комбіновані продукти, широко використовуються в харчуванні і є доцільним поліпшення їх рецептурного складу, особливо за рахунок використання сировини, багатої на вітаміни, мінеральні речовини, біофлавоноїди, харчові волокна, органічні кислоти, які є дефіцитними в населення України. Breakfast cereals, as combined products, are widely used in food and it is advisable to improve their prescription composition, especially through the use of raw materials rich in vitamins, minerals, bioflavonoids, dietary fiber, organic acids, which are in short supply in the population of Ukraine.
  • Ескіз
    Документ
    Планування експерименту в дослідженнях технологічних процесів виробництва оздоровчих продуктів
    (2021) Башта (Шеремет), Алла Олексіївна
    Розроблення та виробництво технологій харчових продуктів оздоровчого призначення, пов’язані із проведенням складних і дорогих експериментальних досліджень, адже для вибору оптимального технологічного процесу та рецептурних інгредієнтів слід проаналізувати величезну кількість чинників у обмежені терміни. Тому актуальним є застосування методів планування експерименту, які дозволяють у багатьох випадках суттєво скоротити витрати сировини та часу на виконання досліджень. The development and production of health food technologies involves complex and expensive experimental research, as a huge number of factors must be analyzed in a limited time to select the optimal process and prescription ingredients. Therefore, it is important to use experimental planning methods, which in many cases can significantly reduce the cost of raw materials and time to perform research.
  • Ескіз
    Документ
    Використання нетрадиційної сировини для підвищення якості кондитерських виробів
    (2020) Башта (Шеремет), Алла Олексіївна; Івчук, Надія Павлівна
    У даній роботі підтверджено доцільність створення композиції плодово-ягідного міксу з високим вмістом біологічно активних речовин та отримання на його основі мармеладу оздоровчого призначення. This paper confirms the feasibility of creating a composition of fruit and berry mix with a high content of biologically active substances and obtaining on its basis marmalade for health purposes.
  • Ескіз
    Документ
    Отримання пастили оздоровчого призначення з використанням пюре чорної смородини та калини
    (2020) Новохат, Дарина Сергіївна; Башта (Шеремет), Алла Олексіївна
    Запропонована рецептура пастили оздоровчої дії з використанням пюре чорної смородини та калини The proposed recipe of the marshmallow of the healing action using black currant and viburnum puree
  • Ескіз
    Документ
    Обґрунтування складу та вдосконалення способу виробництва кисломолочного напою оздоровчого призначення, збагаченого порошками цикорію та йошти
    (2020) Остапенко, Юлія Валеріївна; Башта (Шеремет), Алла Олексіївна
    Визначено, що внесення порошку йошти та порошку цикорію до кисломолочного напою дозволить підвищити харчову цінність продукту. It is determined that the addition of yoshta powder and chicory powder to the sour milk drink will increase the nutritional value of the product
  • Ескіз
    Документ
    Скорцонера – перспективна інуліновмісна сировина для виробництва оздоровчих продуктів
    (2020) Башта (Шеремет), Алла Олексіївна
    Скорцонера містить значну кількість полісахаридів, зокрема інуліну, що має пребіотичні властивості, і тому є досить перспективними для використання в сфері оздоровчого харчування. Scorzonera contain significant amounts of polysaccharides, in particular inulin which has a prebiotic properties, and makes them a valuable raw material for use in the field of healthy nutrition.
  • Ескіз
    Документ
    Обгрунтування та розроблення рецептури граноли оздоровчого призначення
    (2020) Новохат, Дарина Сергіївна; Башта (Шеремет), Алла Олексіївна
    Метою даної роботи є обґрунтування вибору сировини та розроблення рецептури граноли оздоровчого призначення. The purpose of this work is to substantiate the choice of raw materials and to develop a recipe for granola for health purposes.
  • Ескіз
    Документ
    Наукове обґрунтування складу та розроблення рецептури зернового батончика підвищеної біологічної цінності
    (2020) Новохат, Анастасія Сергіївна; Башта (Шеремет), Алла Олексіївна
    В результаті доведено цінний склад обраних збагачувачів та запропоновано рецептуру зернового батончика підвищеної біологічної цінності з використанням пророщеного зерна пшениці, гарбузового насіння, насіння чіа та арахісу. As a result, the valuable composition of the selected enrichments was proved and the recipe for a higher biological value grain bar using germinated wheat, pumpkin seeds, chia and peanut seeds was proposed.
  • Ескіз
    Документ
    Отримання пшеничного хліба оздоровчого призначення, збагаченого шротом насіння олійних культур
    (2020) Соловйова, Катерина Володимирівна; Башта (Шеремет), Алла Олексіївна
    Використання шроту насіння олійних культур для збагачення пшеничного хліба дозволяє отримати харчовий продукт з підвищеною харчовою цінністю. The use of meal of oilseeds to enrich the wheat bread makes it possible to obtain a food product with high nutritional value.