Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
27 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження процесу освітлення екстракту з топінамбуру(2015) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Жеплінська, Марія Михайлівна; Бессараб, Олександр Семенович; Копиленко, Анатолій ВасильовичВ лабораторних умовах проведені дослідження із визначення кількості необхідного вапняного молока, яке додавалось до соку топінамбуру. Отримано оптимальні параметри освітлення екстракту з топінамбуру. При різних режимах екстрагування визначено вміст інуліну в екстракті. Це дозволяє отримати розчинний порошок інуліну з мінімальним вмістом домішок.Документ Технологія оздоровчих кисломолочних нанонапоїв, збагачених наноструктурованими кріодобавками з топінамбура та моркви з пребіотичними властивостями(2016) Павлюк, Раїса Юріївна; Бессараб, Олександр Семенович; Погарська, Вікторія Вадимівна; Балабай, Катерина Сергіївна; Бендерська (Дущак), Ольга ВячеславівнаЗапропоновано та розроблено інноваційну технологію функціональних кисломолочних нанонапоїв (йогуртів) для здорового харчування на основі молочної сироватки, збагачених замороженими дрібнодисперсними добавками із рослинної сировини з високим вмістом біологічно активних та пребіотичних речовин.Документ Зміни вмісту інуліну в бульбах топінамбура при зберіганні(2016) Галінська, Олександра Сергіївна; Бессараб, Олександр СеменовичОдним з напрямів досліджень є застосування інуліну як добавки при виробництві продуктів харчуванняння інуліну як добавки при виробництві продуктів харчування. One of the directions of research is the use of inulin as an additive in the production of food.Документ Лужна очистка топінамбуру(2017) Кончаківська, Єва Вікторівна; Галінська, Олександра Сергіївна; Бессараб, Олександр СеменовичЛужний спосіб дає змогу скоротити не лише втрати сировини при виробництві, а й зменшити втрати тепло- і енергоносіїв при очищенні. The lukewarm method makes it possible to not reduce it only the loss of raw materials in production, but also reduce heat losses energy in cleaning.Документ Освітлення екстрактів топінамбура(2017) Галінська, Олександра Сергіївна; Бессараб, Олександр Семенович; Замора, Катерина Олександрівна; Олішевський, Валентин ВікторовичМетою освітлення екстрактів топінамбуру полягає у тому, щоб змінити бурий колір екстракту на прозорий, для подальшої кристалізації в білий порошок, більш зручний для використання в харчовій промисловості. The purpose of lighting the artichoke extracts is to change the brown the color of the extract is transparent, for further crystallization into a white powder, more convenient for use in the food industry.Документ Удосконалення технологічної схеми отримання інуліну з топінамбуру(2017) Галінська, Олександра Сергіївна; Бессараб, Олександр Семенович; Точкова, Оксана ВасилівнаДослідження перспективних методів одержання інуліну із бульб топінамбуру з максимальним збереженням хімічного складу і природної біологічної активності сировини. Investigation of promising methods for obtaining inulin from Jerusalem artichoke tubers with maximum preservation of chemical composition and natural biological activity of raw materials.Документ Розробка нанотехнології дрібнодисперсних добавок з використанням кріомеханічної обробки(2014) Павлюк, Раїса Юріївна; Погарська, Вікторія Вадимівна; Бессараб, Олександр Семенович; Балабай, Катерина Сергіївна; Лосєва, Світлана МихайлівнаЗапропоновано та розроблено нанотехнології дрібнодисперсних добавок із топінамбуру в формі замороженого пюре та порошку сублімаційного сушіння з використанням кріомеханічної модифікації шляхом застосування кріогенного ”шокового” заморожування та низькотемпературного подрібнення, що дозволяє отримати добавки та продукти з рекордною кількістю фруктози та інших БАР у вільному стані, які легко засвоюються організмом людини. Nanotechnologies of fine dispersed supplements from artichoke mash in the form of frozen puree and sublimation drying powder with the use of cryomechanical modification are proposed and developed using cryogenic "shock" freezing and low-temperature grinding, which allows obtaining additives and products with a record amount of fructose and other BAR in a free state that are easy Are digested by the human body.Документ Динаміка зміни показників сировини рослинного походження під час зберігання в охолодженому стані(2015) Лехнівська, Світлана Василівна; Хижняк, Віроніка Віталіївна; Жеплінська, Марія Михайлівна; Бессараб, Олександр Семенович; Шутюк, Віталій ВолодимировичВ роботі наведено результати зберігання яблук та топінамбура протягом двох місяців в умовах понижених температур. На основі аналізу отриманих результатів встановлені оптимальні параметри зберігання яблук та топінамбура. This paper presents the results of artichoke and apple storage for two months under conditions of low temperature. Based on the analysis of the results set optimal parameters storage apples and artichoke.Документ Баромембранні процеси переробки бульб топінамбура на інуліновмісні продукти(2015) Галінська, Олександра Сергіївна; Бессараб, Олександр Семенович; Жеплінська, Марія Михайлівна; Василів, Володимир ПавловичРозробка технології переробки сировини топінамбура та одержання інуліновмісних продуктів баромембранним методом. Development of technology for processing of raw artichoke and receiving inulinovmisnyh products by baromembrannymДокумент Біологічно активні добавки в контексті сьогодення(2015) Галінська, Олександра Сергіївна; Баклан (Гаган), Інна Олександрівна; Бессараб, Олександр СеменовичОсоблива роль у вирішенні проблеми дефіциту нутрієнтів у раціоні харчування людини відводиться продуктам лікувально-профілактичного та функціонального призначення яким є топінамбур як вітамінна добавку до їжі. A special role in addressing the shortage of nutrients in the human diet foods given preventive and functional purpose of which is the artichoke as vitamin food supplements.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »