Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 34
  • Ескіз
    Документ
    Технологія медових напоїв типу PET-NAT
    (2023) Азаренко, Катерина Олександрівна; Білько, Марина Володимирівна; Мукоїд, Роман Миколайович
    Новий тренд сучасного вітчизняного ринку ігристих вин – Pet-Nat, який перекладається як натуральне іскристе вино. Його виробляли ще до часів виникнення шампанського на Півдні Франції на початку XVI ст.,наразі виробники як виноградних так і медових вин вводять в лінійку свого асортименту цю категорію напоїв. Виробництво медових напоїв Реt-Nаt є перспективним напрямком, оскільки сировина має тривалий термін зберігання, тривалість процесу виробництва складає 30…40 діб, що позитивно впливає на економічну складову та дозволяє отримати оригінальний напій з яскравими органолептичними характеристиками
  • Ескіз
    Документ
    Порівняльна характеристика червоних сухих вин з перспективних для України сортів винограду
    (2018) Циганкова, Олена Вікторівна; Білько, Марина Володимирівна
    Метою роботи є дослідження сортів винограду для виробництва вин з високим біологічним потенціалом та конкуренції на внутрішньому і світовому ринку. The aim of the work is to study grape varieties for the production of wines with high biological potential and competition in the domestic and world markets.
  • Ескіз
    Документ
    Раси дріжджів та ферментні препарати як регулятори швидкості освітлення ігристих сидрів
    (2018) Гулик, Настасія Павлівна; Білько, Марина Володимирівна
    Метою роботи є дослідження рас дріжджів та ферментних препаратів на швидкость освітлення ігристих сидрів. The purpose of the work is to study the ration of yeast and enzyme preparations on the speed of illumination of sparkling cider.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу дубових бочок різних вікових та механічних характеристик на якість червоних витриманих вин
    (2018) Ліщук, Анастасія Вікторівна; Білько, Марина Володимирівна
    Метою роботи є дослідження впливу на якість червоних витриманих вин тривалості їхньої витримки та механічні характеристики дубової тари: товщина та ступінь обжарювання клепки, розмір бочки її вікові характеристики та попереднє використання. Целью работы является исследование влияния на качество красных выдержанных вин продолжительности их выдержки и механические характеристики дубовой тары: толщина и степень обжарки клепки, размер бочки ее возрастные характеристики и предварительное использование. The aim of the work is to investigate the effect on the quality of the red seasoned wines of the duration of their exposure and the mechanical characteristics of the oak container: the thickness and degree of riveting of riveting, the size of the barrel, its age characteristics and the previous use.
  • Ескіз
    Документ
    Виробництво сухих яблучних матеріалів з підвищеним вмістом спирту із застосуванням АСД
    (2018) Чижова, Олександра Олександрівна; Білько, Марина Володимирівна
    Метою роботи є дослідження виробництва сухих яблучних виноматеріалів з підвищеним вмістом спирту із застосуванням АСД. The purpose of the work is to study the production of dry apple wine materials with high alcohol content using ASD.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження застосування танінів для захисту антоціанів червоних столових вин
    (2018) Яковенко, Тетяна Олександрівна; Білько, Марина Володимирівна
    Метою роботи є дослідження застосування танінів для захисту антоціанів червоних столових вин на прикладі модельних систем вин. The purpose of the work is to study the use of tannins to protect the anthocyanins of red table wines on the example of model wine systems.
  • Ескіз
    Документ
    Способи підвищення та зберігання біологічної цінності червоних столових вин
    (2018) Циганкова, Олена Вікторівна; Онищук, Юлія Олександрівна; Білько, Марина Володимирівна; Куц, Анатолій Михайлович
    Метою роботи є застосування препаратів таніну до бродіння м’язги та препаратів, що містять гуміарабік, для збереження фенольних сполук у червоних сухих винах. The purpose of the work is to use tannin preparations before muscle fermentation and drugs containing gum arabic to preserve phenolic compounds in red dry wines.
  • Ескіз
    Документ
    Оцінювання сортів винограду для виробництва вин з високим біологічним потенціалом
    (2015) Циганкова, Олена Вікторівна; Білько, Марина Володимирівна
    Аналіз структури виноградників України показує, що існує проблема недосконалого сортового складу промислових насаджень. Це відбивається на рівні продуктивності, високої собівартості врожаю і готової продукції. Одним із способів вирішення даної проблеми є розширення сировинної бази за рахунок введення до реєстру сортів, які мають високі технологічні показники. Метою роботи є дослідження перспективних для України сортів винограду для виробництва оригінальних натуральних столових вин високої біологічної цінності. Analysis of the structure of vineyards in Ukraine shows that there is a problem imperfect varietal composition industrial plants. This is reflected in the level of productivity, high cost of harvest and the finished product. One way of solving this problem is to expand the resource base by introducing in the register of varieties, which have high technological characteristics. The aim of this work is the study of promising grape varieties for the production of original natural table wines with a high biological value.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу органічних кислот на показники якості рожевих виноматеріалів для ігристих вин
    (2015) Скорченко, Марія Вікторівна; Білько, Марина Володимирівна
    Одними із важливих показників якості ігристих вин є їх колір і смак. Свіжість смаку обумовлена органічними кислотами, головними представниками яких є винна та яблучна. Вони разом з фенолкислотами впливають на формування кольору вин. Кавова та винна кислоти естеризуються із утворенням кафтарової кислоти, а кумарова і винна – із утворенням каутарової, які мають відповідно коричневе і жовте забарвлення. Вміст яблучної та молочної кислот впливає на пінисті властивості ігристих вин. Метою роботи було встановлення впливу органічних кислот на показники якості рожевих виноматеріалів для ігристих вин. One of the important indicators of quality sparkling wines is their color and taste. The freshness of the taste is due to organic acids, the main representatives of which are tartaric and malic. They, along with phenalkylamine influence the formation of color wines. Coffee and tartaric acid with the formation of interesuyutsya kaftanova acid, and Komarova and the blame – with the formation of katarova, which are respectively brown and yellow color. The content of malic and lactic acids affect the foaming properties of sparkling wines. The aim of this work was to establish the effect of organic acids on indicators of the quality of wine materials for pink spark
  • Ескіз
    Документ
    Антиоксидантний ефект танінів при виробництві рожевих сортових сухих виноматеріалів
    (2015) Ромашко, Ольга; Білько, Марина Володимирівна
    Таніни широко застосовують у виноробстві для стабілізації вин, покращення їх структури, разом з тим вони проявляють антиоксидантну дію по відношенню до фенольних та ароматичних речовин. Метою роботи було дослідження впливу танінів різного походження на активність оксидаз винограду червоних сортів при виробництві рожевих сортових сухих виноматеріалів. Tannins are widely used in winemaking to stabilize wines, improve their structure, however, they exhibit antioxidant activity against phenolic and aromatic substances. The aim of this work was to study the effects of tannins of different origin on the activity of the oxidases of the red grapes in the production of rosé varietal dry wine.