Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 12
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження аеродинамічних характеристик розпилювального комплексу з верхнім жалюзійним регулюванням потоку сушильного повітря
    (2022) Туфекчі, Валентин Іванович; Вересоцький, Юрій Іванович
    Найбільш поширеним методом, що застосовується для отримання дрібнодисперсної харчової продукції, є процес сушіння. Сучасна тенденція розвитку сушильної технології – забезпечення максимальної інтенсифікації процесів розпилювального сушіння при одночасному поліпшенні якості матеріалу, що висушується.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив жалюзійного розподілення теплоносія в дискових розпилювальних сушарках для молочних продуктів
    (2021) Туфекчі, Валентин Іванович; Вересоцький, Юрій Іванович
    Процес розпилювання характеризується сукупністю сил, що діють на струмінь чи плівку рідини, яка виходить з розпилювача. До них відносяться сили поверхневого натягу та сили нормального тиску газового середовища, що протидіють їм; сили інерції та в’язкості; сили тертя при взаємодії струменів з навколишнім середовищем. Взаємодія вказаних сил визначає динаміку розвитку процесу розпилення рідинних струменів чи плівок на краплини.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження масообмінних процесів та гідродинамічних характеристик розпилювальних сушильних комплексів
    (2019) Туфекчі, Валентин Іванович; Вересоцький, Юрій Іванович
    Молочна сироватка містить у своєму складі до 50 % сухих речовин молока, що складає 36 % його енергетичної цінності, тому особливої актуальності набули питання використання її в харчових цілях при безвідходній переробці молока. Одним з найефективніших способів зменшення втрат сироватки та максимального використання всіх її компонентів є організація її переробки в концентрати, що довго зберігаються – сухі та згущені.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення впливу коливань потоків теплоносія на час перебування частинок продукту в дискових розпилювальних сушарках промислового типу
    (2020) Туфекчі, Валентин Іванович; Вересоцький, Юрій Іванович
    Сушіння розпилюванням - це перетворення продукту з рідкого стану в висушений шляхом розпилення в гаряче сушильне середовище (Masters, 1972). Така техніка сушіння використовується в ряді технологічних виробництв для виробництва харчових продуктів, миючих та косметичних засобів, фармацевтичних препаратів. Так компанія Fonterra Co-operative Group Ltd., найбільший у світі експортер молочної продукції, використовує близько 40 сушарок для розпилення на 25 виробничих площах в Новій Зеландії. Spray drying is the conversion of a product from a liquid state to a dried state by spraying it into a hot drying environment (Masters, 1972). This drying technique is used in a number of process industries for the production of food, detergents, cosmetics, and pharmaceuticals. For example, Fonterra Co-operative Group Ltd., the world's largest exporter of dairy products, uses about 40 spray dryers at 25 production sites in New Zealand.
  • Ескіз
    Документ
    Оптимізація процесу розпилювального сушіння шляхом аеродинамічного аналізу та модифікації конструкції
    (2023) Туфекчі, Валентин Іванович; Вересоцький, Юрій Іванович
    Процес розпилювального сушіння широко використовується в багатьох галузях промисловості для отримання порошків з рідин. Однак цей процес можна вдосконалити шляхом оптимізації аеродинаміки та конструкції розпилювального комплексу. Метою цього дослідження є вивчення впливу аеродинамічного аналізу та модифікації конструкції на оптимізацію процесу розпилювального сушіння. The spray drying process is widely used in many industries to produce powders from liquids. However, this process can be improved by optimizing the aerodynamics and design of the spray drying complex. The purpose of this study is to investigate the effect of aerodynamic analysis and design modification on the optimization of the spray drying process.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження процесів кристалізації молочної сироватки шляхом вибору оптимальних режимів роботи обладнання
    (2014) Вересоцький, Юрій Іванович; Бабко, Євген Миколайович; Ященко, Я. О.
    З метою забезпечення високої якості та продуктивності при виробництві сухої молочної сироватки на етапі кристалізації в процесі виробництва використовують станції охолодження ВОУ-3 та кристалізатори згущеної сироватки СК 12-5.
  • Ескіз
    Документ
    Розробка нової конструкції сушарки з киплячим шаром з метою інтенсифікації процесу сушіння повареної солі
    (2014) Бабко, Євген Миколайович; Вересоцький, Юрій Іванович; Якобчук, Роман Леонідович
    В останній період широкого застосування в харчовій промисловості отримав процес сушіння продуктів в киплячому шарі. In the last period of widespread use in the food industry was food drying process in a fluidized bed.
  • Ескіз
    Документ
    Використання засобів автоматизованого проектування при розробці та модернізації технологічного обладнання галузі
    (2014) Савчук, Ольга Вікторівна; Вересоцький, Юрій Іванович
    Завдяки створенню тривимірних об'єктів деталей та вузлів установки та використанню вбудованих в програмно-апаратний комплекс фірми Autodesk розрахункових модулів були проведені проектні та перевірочні розрахунки, що дозволило визначити нові параметри роботи обладнання і знайти шляхи для подальшої його модернізації і удосконалення. Through the creation of three-dimensional objects parts and components installation and use of the built-in software and hardware company Autodesk calculation modules were conducted design and test calculations allowed to define new parameters of the equipment and to find ways for further modernization and improvement.
  • Ескіз
    Документ
    Інтенсифікація процесу кристалізації молочної сироватки шляхом вибору оптимальних режимів та удосконалення конструкції обладнання
    (2014) Ященко, Вікторія Сергіївна; Вересоцький, Юрій Іванович
    В результаті проведених теоретичних та експериментальних досліджень щодо удосконалення перемішуючого пристрою кристалізатора молочної сироватки встановлено: доцільність застосування мішалки з чітко визначеними розмірами та кутовою швидкістю обертання, що забезпечить вищу продуктивність. As a result of theoretical and experimental studies for improving mixing device mold whey installed: feasibility of mixers with well-defined size and angular velocity, which will provide better performance.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення оптимальних режимів процесу уварювання кондитерських мас з метою удосконалення конструкції ротаційного теплообмінника
    (2012) Вересоцький, Юрій Іванович; Бабко, Евгений Николаевич; Зуляк, Олександр Степанович
    Визначено вплив геометричних форм робочих органів на рух маси в робочій камері під час процесу уварювання кондитерської маси в ротаційному теплообміннику. The effect of the geometrical shape of knives-scrapers for confectionery mass movement in the chamber during the process of boiling in a rotary heat exchanger.