Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
18 результатів
Результати пошуку
Документ Вплив умов зберігання на якість суниці садової сорту Фестивальна ромашка(2019) Галінська, Олександра Сергіївна; Шутюк, Віталій ВолодимировичВ роботі наведено результати застосування спеціальних пакувальних матеріалів з бар’єрними властивостями та низьких температур для суниці садової сорту Фестивальна ромашка. Результати свідчать, що створення модифікованого газового середовища дозволяє збільшити термін зберігання суниці більше ніж чим в чотири рази та зберегти її якісні характеристики. The paper presents the results of the use of special packaging materials with barrier properties and low temperatures for strawberry garden variety Festival Chamomile. The results show that the creation of a modified gas environment can increase the shelf life of strawberries by more than four times and preserve its quality characteristics.Документ Вплив попереднього оброблення на якість та час сушіння в’ялених томатів(2019) Поцелуйко, Марія Василівна; Галінська, Олександра Сергіївна; Шутюк, Віталій ВолодимировичВ роботі розглянуті аспекти впливу попереднього оброблення томатів вплив на тривалість сушіння і якість готової продукції. Досліджено що, томати попередньо бланшовані парою та сульфітовані швидше сушаться, мають кращі регідратаційні властивості та колір. The aspects of the influence of pre-treatment of tomatoes on the duration of drying and quality of finished products are considered in the paper. It has been investigated that steam-pre-blanched and sulfitated tomatoes are faster to dry, have better rehydration properties and color.Документ Методологічні основи досліджень мембранних технологій при отриманні інуліну з топінамбуру(2016) Галінська, Олександра Сергіївна; Бессараб, Олександр СеменовичЗберігання бульб топінамбура традиційними способами протягом нетривалого часу викликає не тільки значну втрату ними корисних речовин і властивостей, а й сприяє розвитку на їх поверхні шкідливих мікроорганізмів. Storage Jerusalem artichoke tubers in traditional ways in a short time not only causes significant loss of useful substances and properties, but also contributes to the development of their surface harmful microorganisms.Документ Зміни вмісту інуліну в бульбах топінамбура при зберіганні(2016) Галінська, Олександра Сергіївна; Бессараб, Олександр СеменовичОдним з напрямів досліджень є застосування інуліну як добавки при виробництві продуктів харчуванняння інуліну як добавки при виробництві продуктів харчування. One of the directions of research is the use of inulin as an additive in the production of food.Документ Лужна очистка топінамбуру(2017) Кончаківська, Єва Вікторівна; Галінська, Олександра Сергіївна; Бессараб, Олександр СеменовичЛужний спосіб дає змогу скоротити не лише втрати сировини при виробництві, а й зменшити втрати тепло- і енергоносіїв при очищенні. The lukewarm method makes it possible to not reduce it only the loss of raw materials in production, but also reduce heat losses energy in cleaning.Документ Освітлення екстрактів топінамбура(2017) Галінська, Олександра Сергіївна; Бессараб, Олександр Семенович; Замора, Катерина Олександрівна; Олішевський, Валентин ВікторовичМетою освітлення екстрактів топінамбуру полягає у тому, щоб змінити бурий колір екстракту на прозорий, для подальшої кристалізації в білий порошок, більш зручний для використання в харчовій промисловості. The purpose of lighting the artichoke extracts is to change the brown the color of the extract is transparent, for further crystallization into a white powder, more convenient for use in the food industry.Документ Удосконалення технологічної схеми отримання інуліну з топінамбуру(2017) Галінська, Олександра Сергіївна; Бессараб, Олександр Семенович; Точкова, Оксана ВасилівнаДослідження перспективних методів одержання інуліну із бульб топінамбуру з максимальним збереженням хімічного складу і природної біологічної активності сировини. Investigation of promising methods for obtaining inulin from Jerusalem artichoke tubers with maximum preservation of chemical composition and natural biological activity of raw materials.Документ Аналіз методик визначення інуліну харчових продуктах(2017) Галінська, Олександра Сергіївна; Бессараб, Олександр Семенович; Точкова, Оксана ВасилівнаВ роботі наведено результати досліджень кількісних методів визначення полісахаридів. Представлені основні аналітичні методи визначення інуліну в бульбах топінамбура, біологічно активних добавках та інуліновмісних продуктах, проведений аналіз та дана порівняльна характеристика. The paper presents the results of investigations of quantitative methods for the determination of polysaccharides. The main analytical methods for determination of inulin in the Jerusalem artichoke tubers, biologically active additives and inulin-containing products are presented, the analysis is carried out and this comparative characteristic is given.Документ Використання продукції бджільництва (перги) в технології продукції закладів ресторанного господарства(2013) Галінська, Олександра СергіївнаВажливим напрямком підвищення харчової та біологічної цінності кондитерських глазурованих виробів є застосуванням харчової добавки функціонального призначення - перги бджолиної. An important way to increase food and biological value glazed confectionery products is the use of food additives functionality - pergi bee.Документ Баромембранні процеси переробки бульб топінамбура на інуліновмісні продукти(2015) Галінська, Олександра Сергіївна; Бессараб, Олександр Семенович; Жеплінська, Марія Михайлівна; Василів, Володимир ПавловичРозробка технології переробки сировини топінамбура та одержання інуліновмісних продуктів баромембранним методом. Development of technology for processing of raw artichoke and receiving inulinovmisnyh products by baromembrannym