Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження взаємодії кверцетину з похідними рослинних полісахаридів крохмалю та пектину
    (2014) Данілевич, Олександра В.; Грабовська, Олена Вячеславівна; Михайлик, Вячеслав Аврамович; Парняков, Олексій Сергійович
    Зручною формою для введення в харчові продукти є водорозчинні вітамінні препарати. З метою збереження біологічної активності низькомолекулярних вітаміноподібних речовин у якості нейтральних захисних сполук часто використовують полісахариди. Природний флавоноїд кверцетин володіє Р- вітамінною активністю і не розчинний у воді. Шляхом інкапсулювання на полісахаридах можна перевести подібні сполуки в розчинну форму, що підвищує їх засвоюваність. A convenient form for administration to food is a water-soluble vitamin drugs. In order to preserve the biological activity of low molecular weight vitamin-like substance as a neutral protective compounds often using polysaccharides. The natural flavonoid quercetin has R- vitamin activity and insoluble in water. By encapsulation on polysaccharides such compounds can be converted to a soluble form, which increases their digestibility.
  • Ескіз
    Документ
    Оптимізація технологічних параметрів отримання пектину з білоголової капусти
    (2014) Харітон, Наталія Григорівна; Петриченко, Людмила; Кицилюк, Юлія; Грабовська, Олена Вячеславівна
    На основі експериментальних досліджень отримано математичну залежність виходу пектину з капусти білоголової від тривалості перебігу технологічного процесу гідролізу-екстрагування, температури і pH. Розроблено узагальнений критерій оптимізації, який дає можливість визначити оптимальні рівні всіх трьох досліджуваних факторів у процесі отримання пектину капусти білоголової. On the basis of experimental researches mathematical dependence of the yield of white cabbage pectin on the duration of the course of the process of hydrolysis-extraction, temperature and pH. A generalized optimization criterion that can determine the optimum level of all three factors studied in the process of obtaining pectin cabbage.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження взаємодії полісахаридів крохмалю та пектину з кверцетином
    (2014) Данилевич, Олександра В.; Парняков, Олексій Сергійович; Грабовська, Олена Вячеславівна
    Проведені дослідження показали можливість отримання водорозчинних комплексів кверцетину шляхом його сорбції на полісахаридах, що відкриває перспективи створення Р-вітамінних харчових добавок оздоровчої дії. Внаслідок сорбції полісахаридами полегшується транспорт флавоноїдів і забезпечується їх збереженість. Studies have shown the possibility of water-soluble complexes of quercetin by its adsorption on polysaccharide that offers the prospect of creating P-vitamin dietary supplements improving performance. Because sorption polysaccharide facilitated transport of flavonoids and ensured their survival.
  • Ескіз
    Документ
    Структурно-механічні властивості композицій на основі пектину
    (2012) Лисий, Олександр Віталійович; Запотоцька (Герасименко), Олена Василівна; Грабовська, Олена Вячеславівна
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання картопляної мезги для виробництва продуктів оздоровчого призначення
    (2014) Пастух, Ганна Степанівна; Грабовська, Олена Вячеславівна
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження технологічних умов вилучення пектину з картоплі
    (2013) Пастух, Ганна Степанівна; Грабовська, Олена Вячеславівна
    Наведено результати досліджень технологічних умов вилучення пектину з картоплі. Досліджено фізико-хімічні властивості картопляного пектину. The results of the research process conditions of extracting pectin potatoes. Studied the physicochemical properties of potato pectin.