Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 10
  • Ескіз
    Документ
    Технологія отримання комплексу біологічно активних речовин із листя базиліку
    (2021) Буров, Андрій Андрійович; Подобій, Олена Валеріївна; Житнецький, Ігор Володимирович
    Проведено аналітичний огляд науково-технічної літератури стосовно властивостей листя базиліку та розглянуто ефективні способи і методи вилучення біологічно активних сполук з рослинної сировини із застосуванням системного підходу.
  • Ескіз
    Документ
    Реологічні моделі харчових суспензій
    (2016) Доломакін, Юрій Юрійович; Бабанов, Ігор Геннадійович; Житнецький, Ігор Володимирович
    Наведені найпопулярніші моделі що описують поведінку харчових суспензій, а саме зв'язок між в’язкістю та об’ємної частки дисперсних частинок. Results popular models describing the behavior of food suspensions, namely, the relation between viscosity and volume fraction of particulate matter.
  • Ескіз
    Документ
    Способи вилучення пектинів з рослинної сировини
    (2012) Житнецький, Ігор Володимирович; Сухенко, Юрій Григорович; Бородіна, В. М.; Сухенко, Владислав Юрійович
    Пектини — біополімери, що входять до складу клітинних стінок, між клітинних тканин, цитоплазми рослинних клітин, складаючи до 52 % клітинної маси. Пектин — один із найпоширеніших полісахаридів, що має багато корисних властивостей. Він нормалізує кількість холестерину, підвищує стійкість організму до алергії, допомагає у відновленні слизової оболонки дихальних і травних шляхів після подразнення та запальних процесів. Pectin biopolymers included in the composition of cell walls, between cell tissues, the cytoplasm of plant cells, making up 52% of cell mass. Pectin is one of the most common polysaccharides, has many useful properties. It normalizes the amount of cholesterol that increases the body's resistance to allergies, helps to restore the mucous membranes of the respiratory and digestive tracts after irritation and inflammation.
  • Ескіз
    Документ
    Застосування мембранних технологій в ефіроолійній промисловості
    (2012) Житнецький, Ігор Володимирович; Журавков, Олексій Валерійович; Кравчук, О. І.
    Ефірні олії отримують в основному з зернової та квітково-травянистої рослинної сировини. Технологічний процес вилучення ефірної олії поділяється на кілька стадій: відгонка парою; конденсація отриманої суміші; декантація. Эфирные масла получают в основном из зерновой и цветочно-травянистые растительного сырья. Технологический процесс извлечения эфирного масла делится на несколько стадий: отгонки паром; конденсация полученной смеси; декантация. Essential oils are mostly of grain and flower travyanystoyi plant material. The technological process of extracting essential oil is divided into several stages: stripping steam; condensation of the mixture; decanting.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасний спосіб вилучення цінних парфумерно-косметичних компонентів
    (2014) Житнецький, Ігор Володимирович
    Застосування мембранних технологій в ефіроолійній промисловості дозволить розробити нові енерго- та ресурсоощадні технологічні схеми та установки.Застосування процесів ультрафільтрації та мікрофільтрації дозволяє додатково вилучати компоненти, що входять до складу вторинної ефірної олії м'яти перцевої, підвищувати рентабельність та ефективність технології переробки рослинної сировини, а також отримувати цінну сировину для парфумерно-косметичної промисловості. The use of membrane technology in the volatile oil industry will develop new energy and resource flow diagrams and ustanovky.Zastosuvannya ultrafiltration and microfiltration process allows further remove components that make up the secondary essential oil of peppermint, increase the efficiency and effectiveness of technology of processing plant material, and also receive valuable raw materials for perfumes and cosmetics industry.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження процесу мікрофільтрації при освітленні пива
    (2014) Житнецький, Ігор Володимирович; Удодов, Сергій Олександрович; Шпак, Максим Сергійович; Марцинкевич, Леся Валентинівна
    У пивоварному виробництві доводиться вирішувати безліч інженерних задач пов'язаних з поділом рідких сумішей - при водопідготовці, освітленні проміжних і кінцевих продуктів, при утилізації рідких відходів виробництва, а також одним із найважливіших технологічних завдань є підвищення стійкості пива. In the brewing industry has to solve many engineering problems associated with the separation of liquid mixtures - in water treatment, light intermediate and end products in the disposal of liquid wastes, as well as one of the most important technological problems is to increase the stability of the beer.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасний спосіб очищення дистилятів ефірної олії лаванди
    (2014) Красногорський, Євгеній Ігорович; Житнецький, Ігор Володимирович
    При застосуванні процесу ультрафільтрації для вилучення ефірної олії лаванди вирішуються проблеми вилучення цінних компонентів, нерентабельності та недостатньої ефективності технології переробки рослинної сировини, охорони навколишнього середовища. When using ultrafiltration process to extract essential oil of lavender solve problems extracting valuable components nerentabelnosti and inefficiency technology processing of vegetable raw materials, environmental protection.
  • Ескіз
    Документ
    Процес миття внутрішньої поверхні ампул
    (2000) Мельник, Ірина; Прохоров, Олександр Миколайович; Житнецький, Ігор Володимирович
    Розроблено вакуумний спосіб миття ампул. Разработан вакуумный способ мытья ампул. Developed by method of vacuum cleaning vials.
  • Ескіз
    Документ
    Процес концентрування екстракту кореня валеріани
    (2000) Заушицина, В. В.; Прохоров, Олександр Миколайович; Житнецький, Ігор Володимирович
    Запропоновано модернізувати апарат, що дозволяє стікати концентрату у вигляді рівномірної тонкої плівки. Suggested upgrade the device, allowing the concentrate to flow in a uniform thin film
  • Ескіз
    Документ
    Різання матеріалів з оболонкою та вкрапленнями
    (2011) Сенін, Олександр М.; Житнецький, Ігор Володимирович; Доломакін, Юрій Юрійович
    В харчовій промисловості більшість продуктів, а також деякі пакувальні матеріали, є багатошаровими, або мають вкраплення, які відрізняються структурно-механічними властивостями від основного об’єму продукту. Різання таких продуктів відрізняється у порівнянні з різанням одношарового матеріал, а цей факт майже не враховується виробниками різального обладнання при розробці способів та режимів різання. In the food industry, most products and some packaging materials are layered, or have inclusions that are different structural and mechanical properties of the bulk product. Cutting these products is different than cutting a single layer material, and this fact is not taken into account almost cutting equipment manufacturers in the development of methods and cutting.