Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Ультрафільтраційне розділення молочної сироватки(2015) Пащенко, Богдан Сергійович; Змієвський, Юрій Григорович; Захаров, Володимир ВолодимировичУ матеріалі отримані залежності, що дозволяють визначити раціональні межі концентрування молочної сироватки ультрафільтрацією та підібрати тривалість циклу роботи мембрани до подальшої регенерації. Регенерацію слід проводити з метою очистки пор та поверхні мембрани, що дозволить відновити її властивості та більш ефективно її використовувати.Документ Дослідження процесу розділення молочної сироватки з використанням мембран МИФИЛ ПС-50(2015) Пащенко, Богдан Сергійович; Змієвський, Юрій Григорович; Захаров, Володимир ВолодимировичУ матеріалі показано що, при розділенні ультрафільтрацією молочної сироватки спостерігається стрімке зниження питомої продуктивності. Після формування динамічної мембрани на поверхні розділення, показники стабілізуються і знижуються пропорційно зростанню вмісту сухих речовин. Зроблено висновок, що мембрани слід відмивати, як лугами, так і кислотами.Документ Виділення та концентрування лактози з молочної сироватки мембранними методами(2013) Змієвський, Юрій Григорович; Киричук, Іванна Ігорівна; Мирончук, Валерій ГригоровичНа сьогодні активно впроваджуються мембранні процеси у технології переробки молочної сироватки, що пов’язано з їх перевагами: низькими енерговитратами, високою якістю кінцевого продукту, компактністю тощо. В представленій роботі проведено аналіз мембранних процесів, що застосовувались при виділенні та концентруванні лактози з молочної сироватки та науково обґрунтовано доцільність їх використання. Today, membrane processes are actively introduced in whey processing technology, due to their advantages: low power consumption, high quality end product, so compact. In the presented work the analysis of membrane processes that were used in the allocation and concentration of lactose from whey and scientific expedience of their use.Документ Дослідження процесу регенерації іонообмінних мембран після електродіалізу молочної сироватки(2012) Змієвський, Юрій Григорович; Оліферчук, О. В.; Мирончук, Валерій Григорович; Кучерук, Дмитро ДмитровичОбласть застосування електродіалізу в харчовій промисловості досить широка: знесолення молочної сироватки, стабілізація виноматеріалів, водопідготовка тощо. Область применения электродиализа в пищевой промышленности достаточно широка: обессоливания молочной сыворотки, стабилизация виноматериалов, водоподготовка. Use electrodialysis food industry is quite broad: desalting whey, wine stabilization, water treatment.Документ Регенерація мембран при розділенні молока та молочної сироватки(2012) Змієвський, Юрій Григорович; Мирончук, Валерій Григорович; Гудзовська, І. А.Метою представленої роботи було визначення основних вимог до регенеруючих розчинів та аналіз відомих технологій за умов мембранного розділення знежиреного молока та молочної сироватки. The aim of the present study was to determine the basic requirements for regenerating solutions and analysis of known technologies in the context of membrane separation of skim milk and whey.Документ Застосування реверсивного електродіалізу при знесоленні молочної сироватки(2014) Оліферчук, О. В.; Данилевич, В. П.; Змієвський, Юрій Григорович; Мурашко, М. В.Результати експериментів свідчать що зростання напруги всередині модуля (отже, забруднення мембрани) відбувається на при зменшенні солевмісту дилюату. При подальшій перевірці роботи установки із частою зміною полярності (5 хвилин і менше) можна буде зробити висновок щодо очищення мембран молочною сироваткою та використання змінного струму в очищенні мембран.Документ Концентрування молочної сироватки мембранними методами(2012) Змієвський, Юрій Григорович; Грушевська, Ірина Олегівна; Мирончук, Валерій Григорович; Кучерук, Дмитро ДмитровичРозроблена технологічна схема комплексної переробки молочної сироватки. The technological scheme for complex processing of whey.