Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 24
  • Ескіз
    Документ
    Ультрафільтраційне розділення молочної сироватки
    (2015) Пащенко, Богдан Сергійович; Змієвський, Юрій Григорович; Захаров, Володимир Володимирович
    У матеріалі отримані залежності, що дозволяють визначити раціональні межі концентрування молочної сироватки ультрафільтрацією та підібрати тривалість циклу роботи мембрани до подальшої регенерації. Регенерацію слід проводити з метою очистки пор та поверхні мембрани, що дозволить відновити її властивості та більш ефективно її використовувати.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження процесу розділення молочної сироватки з використанням мембран МИФИЛ ПС-50
    (2015) Пащенко, Богдан Сергійович; Змієвський, Юрій Григорович; Захаров, Володимир Володимирович
    У матеріалі показано що, при розділенні ультрафільтрацією молочної сироватки спостерігається стрімке зниження питомої продуктивності. Після формування динамічної мембрани на поверхні розділення, показники стабілізуються і знижуються пропорційно зростанню вмісту сухих речовин. Зроблено висновок, що мембрани слід відмивати, як лугами, так і кислотами.
  • Ескіз
    Документ
    Отримання очищеної води за умов мембранного розділення біологічних рідин
    (2015) Змієвський, Юрій Григорович; Киричук, Іванна Ігорівна; Корнієнко, Людмила Вікторівна; Мирончук, Валерій Григорович; Захаров, Володимир Володимирович; Пащенко, Богдан Сергійович
    Застосування мембранних процесів у технологіях переробки молочної сироватки, післяспиртової барди та змивних вод дозволяє отримати у вигляді очищеної води не менше 65 % від їх початкового об’єму. Вміст розчинених речовин у такій воді не перевищує 0,2 г/дм. The application of membrane processes in whey processing technology, pislyaspyrtovoyi bards and flush water can get in the form of clean water for at least 65% of their original volume. The content of dissolved substances in such water does not exceed 0.2 g / L.
  • Ескіз
    Документ
    Виділення та концентрування лактози з молочної сироватки мембранними методами
    (2013) Змієвський, Юрій Григорович; Киричук, Іванна Ігорівна; Мирончук, Валерій Григорович
    На сьогодні активно впроваджуються мембранні процеси у технології переробки молочної сироватки, що пов’язано з їх перевагами: низькими енерговитратами, високою якістю кінцевого продукту, компактністю тощо. В представленій роботі проведено аналіз мембранних процесів, що застосовувались при виділенні та концентруванні лактози з молочної сироватки та науково обґрунтовано доцільність їх використання. Today, membrane processes are actively introduced in whey processing technology, due to their advantages: low power consumption, high quality end product, so compact. In the presented work the analysis of membrane processes that were used in the allocation and concentration of lactose from whey and scientific expedience of their use.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження процесу регенерації іонообмінних мембран після електродіалізу молочної сироватки
    (2012) Змієвський, Юрій Григорович; Оліферчук, О. В.; Мирончук, Валерій Григорович; Кучерук, Дмитро Дмитрович
    Область застосування електродіалізу в харчовій промисловості досить широка: знесолення молочної сироватки, стабілізація виноматеріалів, водопідготовка тощо. Область применения электродиализа в пищевой промышленности достаточно широка: обессоливания молочной сыворотки, стабилизация виноматериалов, водоподготовка. Use electrodialysis food industry is quite broad: desalting whey, wine stabilization, water treatment.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження процесу мембраної дистиляції при концентруванні мінеральних речовин
    (2012) Змієвський, Юрій Григорович; Мирончук, Валерій Григорович; Торколат, Е. О.; Данилевич, В. П.; Кучерук, Дмитро Дмитрович
    На сьогодні активно розвиваються прикладні аспекти умовно нових мембранних процесів, таких як мембранна дистиляція. Today, the rapid development of new conventionally applied aspects of membrane processes such as membrane distillation.
  • Ескіз
    Документ
    Концентрування водного розчину хлориду амонію контактною мембранною дистиляцією
    (2012) Змієвський, Юрій Григорович; Кукоба, Сергій Валерійович; Рябцев, Геннадій Леонідович
    Для встановлення можливості концентрування водного розчину хлориду амонію контактною мембранною дистиляцією (КМД), визначення продуктивності мембран марки МФФК і вибору ступеня концентрування проведено експерименти на мембранній установці проточного типу (розташування мембран МФФК-3 — горизонтальне (гарячий напірний канал знизу); швидкості гарячого й холодного потоків у напірних каналах — 0,047 м/с; температура гарячого розчину — 333 К, дистильованої води — 293 К;). To establish the possibility of concentrating aqueous solution of ammonium chloride contact membrane distillation (KMD), the definition of performance membranes mark MFFK degree of concentration and selection conducted experiments on membrane installation flow type (location membranes MFFK-3 - horizontal (hot discharge channel below); speed hot and cold pressure flows in channels - 0.047 m / s; hot solution temperature - 333 K, distilled water - 293 K;).
  • Ескіз
    Документ
    Регенерація мембран при розділенні молока та молочної сироватки
    (2012) Змієвський, Юрій Григорович; Мирончук, Валерій Григорович; Гудзовська, І. А.
    Метою представленої роботи було визначення основних вимог до регенеруючих розчинів та аналіз відомих технологій за умов мембранного розділення знежиреного молока та молочної сироватки. The aim of the present study was to determine the basic requirements for regenerating solutions and analysis of known technologies in the context of membrane separation of skim milk and whey.
  • Ескіз
    Документ
    Модульні мембранні біореактори для очищення стічних вод
    (2012) Змієвський, Юрій Григорович; Гудзовська, І. А.
    Фільтруючі мембрани, що використовуються в мембранних біореакторах (МБР), є лише одним з елементів установки, однак, вони вкрай важливі для отримання необхідних результатів. Filter membranes used in membrane bioreactors (MBR) is only one element of the installation, but they are extremely important to obtain the necessary results.
  • Ескіз
    Документ
    Мембранні процеси в очищенні стічних вод молочних підприємств
    (2014) Киричук, Іванна Ігорівна; Мирончук, Валерій Григорович; Змієвський, Юрій Григорович
    В процесі виробництва молочних продуктів утворюється велика кількість стічних вод - від 0,2 до 10 л на 1 л переробленого молока, які забруднені органічними (жири, білки, лактоза) та неорганічними сполуками, а також поверхнево-активними речовинами (миючими засобами). Значну частину стічних вод складають змивні води, утворені внаслідок миття технологічного обладнання та транспортних ємкостей. Вони являють собою один з видів відходів, який містить 1-4% сухих речовин, в тому числі до 1% жиру та білка. Збір та утилізація змивних вод економічно доцільні з точки зору можливості отримання додаткової кількості продуктів кормового або харчового призначення. При потраплянні неочищених стоків у каналізацію та водойми відбувається їх загнивання з виділенням високотоксичних продуктів, які негативно впливають на навколишнє середовище, що зумовлює необхідність попереднього їх очищення на молокопереробних підприємствах. In the process of dairy produce large quantities of waste water - from 0.2 to 10 liters per 1 liter of processed milk contaminated with organic (fats, protein, lactose) and inorganic compounds and surfactants substances (detergents). Much of the waste water are tank water formed as a result of the washing process equipment and transport containers. they are one of the types of waste that contains 1-4% solids, including the 1% fat and protein. Collection and recycling flush water economically viable in terms of opportunities for additional quantities of feed or food products purpose. When you hit untreated sewage into the sewer and water bodies they undergo decay with the release of highly toxic products, which negatively impact on the environment, which necessitates their preliminary treatment on milk processing enterprises.