Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
8 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження вилучення β-глюкану із зернової сировини за допомогою кислотного гідролізу(2019) Терлецький, Дмитро Едуардович; Карпович, Інна ВіталіївнаНездатність відповідних захисних систем організму адекватно відповідати на негативні впливи навколишнього середовища призводить до ризику розвитку багатьох захворювань. Одним із шляхів вирішення даної проблеми є використання біологічно активних речовин зернової сировини, зокрема - β-глюкану. Досліджено технологію одержання β-глюкану методом кислотного гідролізу та встановлено оптимальні параметри проведення процесу.Документ Виробництво патоки різного вуглеводного складу з використанням ферментних препаратів(2022) Тертичний, Михайло Леонідович; Карпович, Інна ВіталіївнаКрохмальна патока відіграє одну з ключових ролей у сучасній харчовій промисловості оскільки використовується у виробництві багатьох продуктів харчування. На сьогодні виробляють патоку різного вуглеводного складу залежно від потреб споживача. Досліджено використання ферментних препаратів для корегування вуглеводного складу патоки та удосконалення існуючих технологій виробництва.Документ Очищення підземних вод від сполук заліза та марганцю(2018) Войтенко, Ілля Валентинович; Карпович, Інна ВіталіївнаНаявність у воді бучакського горизонту великого вмісту заліза та марганцю обумовлюють її жорсткість, а також погіршені фізико-хімічні та органолептичні показники. На підставі експериментальних досліджень нами запропоновано спосіб очищення підземних вод, який дозволяє зменшити вміст заліза та марганцю на 70.2%Документ Дослідження зернової сировини для виробництва β-глюкану(2018) Лісна, Анна Василівна; Карпович, Інна ВіталіївнаДосліджено хімічний склад зернової сировини (ячмінь,овес,кукурудза) для одержання бета глюкану. Найбільшу увагу було зосереджено на показниках вмісту білка, крохмалю, жиру та клітковини. На підставі проведених досліджень встановлено,що кращою сировиною для отримання β-глюкану є подрібнений овес та ячмінь.Документ Коригування складу водопровідної води для виготовлення безалкогольних напоїв(2021) Боярчук, Анна Леонідівна; Карпович, Інна Віталіївна; Чернова, Наталія МиколаївнаДосліджено коригування складу водопровідної води за показниками жорсткості загальної та лужності загальної, вмісту загального заліза, а також перманганатної окиснюваності для виготовлення безалкогольних напоїв відповідно до чинної нормативної документації. Встановлено, що застосування АВ Сentaur та високоосновного аніоніту Dowex SBR-P у Cl-формі в технологічній схемі доочищення водопровідної води дозволяє зменшувати вміст Feзаг до 0,01 мг/дм3 та показник Лзаг до 1,5 ммоль/дм3, що задовольняє вимоги до води для виготовлення безалкогольних напоїв.Документ Важливість виховання студентської молоді в дусі національної свідомості(2015) Карпович, Інна Віталіївна; Баглюк, Сергій ВолодимировичПроблема виховання молоді завжди була актуальною. Сьогодні метою суспільства повинно стати духовне вдосконалення людини задля переходу людства на новий виток еволюційного розвитку: від людини розумної до людини духовної. У зв’язку з цим підвищується значущість виховання молодого покоління. The problem of youth education has always been important. Today, the purpose of the society should become the spiritual perfection of man to move mankind to a new level of evolutionary development from Homo sapiens to the spiritual man. In this regard, the increased importance of education of the young generation.Документ Ультрафільтраційне очищення соку із цукрових буряків(2014) Сизоненко, Оксана Іванівна; Тарасенко, Юлія; Крапивницька, Ірина Олексіївна; Карпович, Інна ВіталіївнаАктивне застосування мембранних процесів в харчовій промисловості зв'язане з можливістю розділяти розчини на молекулярному рівні, зберігає при цьому всі цінні компоненти. Active use of membrane processes in the food industry associated with the ability to share solutions at the molecular level, retains all the valuable components.Документ Дослідження процесу знебарвлення глюкозного сиропу із пшениці з використанням природних сорбентів і активованого вугілля(2002) Башта (Шеремет), Алла Олексіївна; Лагода, Володимир Андрійович; Карпович, Інна Віталіївна; Лагода, Володимир Андрійович; Манк, Валерій ВеніаміновичЗапропоновано оптимальні умови знебарвлення глюкозного розчину з використанням природних сорбентів і активованого вугілля. The optimum conditions discoloration glucose solution using natural sorbents and activated carbon.