Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
10 результатів
Результати пошуку
Документ Оцінка та корекція харчового раціону студентів НУХТз метою запобігання виникнення ознак перевтоми(2015) Кос (Гусарук), Тетяна СвятославівнаПорушення харчового статусу, а також відсутність в раціонах харчування функціональних продуктів ведуть до виникнення ознак перевтоми. Violation of nutritional status and the lack of dietary functional products lead to the emergence of signs of fatigue.Документ Удосконалений метод визначення активності вапна у вапняному молоці(2015) Кос (Гусарук), Тетяна СвятославівнаДокумент Порівняльна характеристика мінерального та вітамінного складу зернових напівфабрикатів(2014) Кос (Гусарук), Тетяна СвятославівнаНа сьогоднішній день в якості захисту тканин організму людини від ушкоджуючої дії надлишку вільних радикалів запропоновані синтетичні препарати, які містять великі дози основних антиоксидантів - вітамін Е, С, Р-каротин та мікроелемент селен. Однак прийом великих доз штучно синтезованих препаратів має побічні ефекти. Їх надлишок не засвоюється в шлунково-кишковому тракті, а прийом капсульованих або таблетованих форм порушує рівновагу компонентів крові. Набагато корисніше використовувати природні антиоксиданти, які містяться наприклад у пророщеному зерні. To date, as a protection from the tissues of the human body damaging effect of excess free radicals proposed synthetic drugs containing high doses of the main antioxidants - vitamin E, C, P-carotene and trace element selenium. However, receiving large doses of artificially synthesized drugs has side effects. Their excess is not absorbed in the gastrointestinal tract, and reception capsulated or tablet forms disturbs the equilibrium of blood components. It is much healthier to use natural antioxidants contained such as sprouted grain.Документ Квас медовий на основі екстракту зелених хвойних шишок(2010) Кос (Гусарук), Тетяна СвятославівнаВ тезах наводиться технологія виготовлення функціонального продукту квасу медового на основі екстракту зелених хвойних шишок. In theses technology of making of functional product of kvass honey is pointed on the basis of extract of green coniferous cones.Документ Метод визначення шкідливих викидів в атмосферу із відпрацьованим сатураційним газом(2010) Вєрченко, Лідія Михайлівна; Кос (Гусарук), Тетяна СвятославівнаВ тезах наводиться методика розрахунку шкідливих викидів в атмосферу із відпрацьованим сатураційним газом.In theses the method of calculation of harmful extrass is pointed in an atmosphere with exhaust carbonation gas.Документ Вплив кристалічної структури вапняку на технологічні властивості вапняного молока(2005) Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна; Вєрченко, Лідія МихайлівнаДослідженням впливу кристалічної структури вапняків на технологічні властивості вапняного молока встановлено, що висока вихідна дисперсність вапняку сприяє одержанню вапна та водно-вапняної суспензії з розвиненою питомою поверхнею твердої фази, з підвищеною активністю вапна у вапняному молоці, збільшенню кількості гідроксиду кальцію, що розчиняється у вапняній воді та дифузійному соку при вапнуванні, та впливає на реологічні властивості вапняного молока. On technological properties of limewater it is set research of influence of crystalline structure of limestones, that high initial dispersion of limestone is instrumental in the receipt of lime and water-lime suspensions with the developed specific surface of hard phase, with the overactivity of lime in a limewater, to the increase of amount of gidroksidu of calcium which dissolves in a limewater and diffusive juice at liming, and influences on reologichni property of limewater.Документ Вимоги цукрового виробництва до технологічних властивостей вапняного молока(2007) Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна; Вєрченко, Лідія Михайлівна; Хомічак, Любомир МихайловичПрацюючи з вапняним молоком, значення питомої поверхні твердої фази якого лежать в діапазоні оптимальних величин = 4,1...4,43, то у подальшому це дозволить досягнути максимального ефекту очищення дифузійного соку та уникнути ускладнень на стадії його фільтрування. Working with a limewater, the values of specific surface of hard phase of which lie in the range of optimum sizes = 4,1...4,43, in subsequent it will allow to attain the maximal effect of cleaning of diffusive juice and avoid complications on the stage of his filtration.Документ Вплив питомої поверхні гідроксиду кальцію водно-вапняної суспензії на його реологічні властивості(2007) Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна; Вєрченко, Лідія МихайлівнаЕкспериментально та теоретично доведено, що питома поверхня твердої фази гідроксиду кальцію вапняного молока відповідає за його реологічні властивості, встановлено оптимальний діапазон питомої електропровідності - 0,35...0,55, за якого вапняному молоку притаманні найкращі фізико-хімічні властивості. Experimentally and it is well-proven in theory, that the specific surface of hard phase of gidroksidu of calcium of limewater answers reologichni property after his, the optimum range of specific conductivity is set - 0,35...0,55, for which to the limewater the inherent best physical and chemical properties.Документ Вплив технологічних властивостей вапняного молока на процес очищення дифузійного соку та якість очищених соків(2005) Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна; Вєрченко, Лідія МихайлівнаПроцеси, які відбуваються між вапном і водою, вапняним молоком та дифузійним соком, гідроксидом кальцію та діоксидом вуглецю під час сатурації залежить від дисперсності твердої фази реагенту. Processes, which take place between a lime and water, by a limewater and diffusive juice, gidroksidom of calcium and dioxide of carbon, during saturacii depends on dispersion of hard phase of reagent.Документ Методика розрахунку шкідливих викидів в атмосферу із відпрацьованим сатураційним газом(2010) Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна; Вєрченко, Лідія Михайлівна