Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
56 результатів
Результати пошуку
Документ Чинники інноваційного розвитку м’ясопереробних підприємств(2022) Кутас, Олена ОлександрівнаРозглянуто найбільш актуальні для вітчизняних м’ясопереробних підприємств види інновацій, чинники, що визначають якість та тенденції інноваційного розвитку підприємств, а також головну мету запровадження і використання інновацій у галузі м’ясопереробки. The most relevant types of innovations for domestic meat processing enterprises, factors that determine the quality and trends of innovative development of enterprises, as well as the main goal of introducing and using innovations in the field of meat processing are considered.Документ Економічні санкції як інструмент впливу на державу-терориста(2022) Борисов, Денис Олегович; Кутас, Олена ОлександрівнаОбґрунтовано, що економічні санкції, накладені на державу-агресора, спрямовані на її ізоляцію та відчуження, матимуть величезний вплив на функціонування її економіки. It is justified that the economic sanctions imposed on the aggressor state, aimed at its isolation and alienation, will have a huge impact on the functioning of its economy.Документ Основні поняття та принципи організації інноваційної діяльності підприємств(2021) Кутас, Олена ОлександрівнаРозглянуто значення термінів «новація» та «інновація», принципи організації інноваційної діяльності підприємств, подано визначення та характеристику основних етапів життєвого циклу інноваційного проєкту. The meaning of the terms «novation» and «innovation», the principles of organization of innovative activities of enterprises are considered, the definition and characteristics of the main stages of the life cycle of an innovative project are given.Документ Основні методи тайм-менеджменту(2022) Кутас, Олена ОлександрівнаПодано визначення поняття «тайм-менеджмент», визначено компоненти методик управління часом, наведено основні методики управління часом та визначено найбільші «викрадачі часу». The definition of the term «time management» is provided, the components of time management techniques are defined, the main time management techniques are given, and the biggest «time thieves» are identified.Документ Основні засади інноваційного розвитку підприємств(2021) Кутас, Олена ОлександрівнаВизначено мету та головні завдання інноваційної діяльності підприємств, принципи та ключові функції організації інноваційного процесу на підприємствах. The purpose and main tasks of the innovative activity of enterprises, the principles and key functions of the organization of the innovation process at enterprises are defined.Документ Особливості праці та ролі сучасного менеджера в організації(2021) Кутас, Олена ОлександрівнаРозглянуто специфіку та особливості управлінської праці, відмінність праці менеджера від праці інших категорій працівників, а також базові операції та ролі менеджера в процесі досягнення цілей організації. The specifics and peculiarities of managerial work, the difference between the manager's work and the work of other categories of employees, as well as the basic operations and roles of the manager in the process of achieving the organization's goals are considered.Документ Емоційна компетенція та емоційний інтелект менеджера(2021) Яровенко, Юлія Леонідівна; Кутас, Олена ОлександрівнаРозглянуто складові емоційної компетенції менеджерів. Визначено, що рівень емоційного інтелекту керівника впливає на психологічний клімат у колективі і тим самим на ефективність роботи організації в цілому. The components of emotional competence of managers are considered. It was determined that the level of the manager's emotional intelligence affects the psychological climate in the team and thereby the effectiveness of the organization as a whole.Документ Формування стратегії інноваційного розвитку м'ясопереробних підприємств(2020) Кутас, Олена ОлександрівнаПідприємства галузі шукають шляхи подальшого розвитку інноваційної діяльності, оскільки необхідність утримання ринкових позицій вимагає від потужних підприємств рішучих дій щодо розширення та оновлення асортименту продукції, випуску на ринок нових видів продукції, удосконалення технологій виробництва тощо. Отже, інноваційна стратегія підприємств м’ясопереробної промисловості має спрямовуватися на досягнення технічного, технологічного та ринкового лідерства серед конкурентів. Enterprises in the industry are looking for ways of further progress of innovative activity, because the maintain necessity of market positions requires decisive actions from powerful companies to expand and update the range of products, launch new products, improve production technologies and more. Therefore, the innovative strategy of meat processing enterprises should be aimed at achieving technical, technological and market leadership among competitors.Документ Джерела фінансування інноваційних проектів(2019) Кутас, Олена ОлександрівнаДокумент Інтегровані формування за участю м’ясопереробних підприємств(2019) Кутас, Олена ОлександрівнаФормування інтегрованих структур у досліджуваній галузі може створити їх учасникам переваги у вигляді економії за рахунок вертикальної інтеграції, комбінування взаємодоповнюючих ресурсів, податкової оптимізації, підвищення якості та ефективності управління. Це підтверджує необхідність створення інтегрованих формувань у м’ясопродуктовому підкомплексі. Formation of integrated structures in the research area can create benefits for their participants in the form of savings due to vertical integration, combination of complementary resources, tax optimization, loading of excess production capacity, improving the quality and efficiency of management. This confirms the neсessity creation of integrated formations in the meat subcomplex.