Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 22
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення методики розрахунку зон руйнування промислових об'єктів при вибухах
    (2020-04) Лабжинська, Маргарита Юріївна; Володченкова, Наталія Валеріївна
    Сучасні технології виробництва потребують використання матеріалів і технологій, які можуть становити загрозу життя і здоров'я людини. Безпека та діяльності в умовах недопущення надзвичайних ситуацій – основне питання будь-якого промислового підприємства. Ретельна організація та здійснення заходів вибухобезпеки дозволяє забезпечити створення безпечних умов праці виробничого персоналу промислового підприємства та своєчасно реагувати на аварії та/або аварійні ситуації, уникати травмування виробничого персоналу. Modern production technologies require the use of materials and technologies that can endanger human life and health. Safety and emergency prevention are the main issues of any industrial enterprise. Careful organization and implementation of explosion safety measures allows to ensure the creation of safe working conditions for production personnel of industrial enterprises and to respond in a timely manner to accidents and/or emergencies, to avoid injuries to production personnel.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження способів виробництва круп швидкого приготування
    (2020) Лабжинська, Маргарита Юріївна; Супрун-Крестова, Олена Юріївна
    В роботі наведено результати дослідження різних способів виробництва крупів швидкого приготування. Розглянуто додаткові процеси оброблення сировини: гідротермічна обробка в поєднанні з плющенням, спучуванням або процесом мікронізації. The paper presents the results of a study of different methods of production of instant cereals. Additional processes of raw material processing are considered: hydrothermal treatment in combination with flattening, swelling or micronization process.
  • Ескіз
    Документ
    Підбір оптимальної кількості відновника для каші миттєвого приготування
    (2019) Лабжинська, Маргарита Юріївна; Супрун-Крестова, Олена Юріївна; Корж, Тамара Володимирівна
    В роботі наведено результати визначення оптимального співвідношення між крупою та відновником для одержання готової страви з найкращими органолептичними показниками. Кількість відновника визначали виходячи із необхідності забезпечення певного рівня реологічних характеристик. В результаті проведених досліджень було визначено оптимальну концентрацію рідкої фази. Раціональне співвідношення екструдована композиційна суміш : вода складає 1:4,5. The results of determining the optimal ratio between cereals and reducing agents to produce a ready meal with the best organoleptic characteristics are presented in the paper. The amount of reducing agent was determined based on the need to provide a certain level of rheological characteristics. As a result of the conducted studies, the optimal concentration of the liquid phase was determined. The rational ratio of the extruded composite mixture: water is 1: 4,5.
  • Ескіз
    Документ
    Використання алергенів у хлібопекарській промисловості
    (2019) Лабжинська, Маргарита Юріївна; Володченкова, Наталія Валеріївна
    У хлібопекарській промисловості використовується широкий спектр основної і додаткової сировини, що належить до алергенів. Метою було дослідити та визначити небезпечні фактори в повітрі робочої зони при виробництві хлібо-булочних виробів та їх вплив на працівників. З метою збереження здоров’я працівників слід мінімізувати безпосередній контакт співробітників із сировиною шляхом технічного переоснащення виробничого обладнання (використання автоматичних дозувальних станцій), проводити санітарну обробку приміщень відповідно графіку, робити перерви в роботі тощо. The baking industry uses a wide range of allergen-related primary and secondary raw materials. The purpose was to investigate and determine the hazardous factors in the air of the work area in the production of bakery products and their impact on employees. In order to maintain the health of employees, the direct contact of employees with raw materials should be minimized through technical re-equipment of production equipment (use of automatic metering stations), sanitary treatment of premises according to schedule, interruptions in work, etc.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження шкідливих викидів у повітря на елеваторі
    (2019) Лабжинська, Маргарита Юріївна; Володченкова, Наталія Валеріївна
    Моніторинг джерел шкідливих викидів у повітря виявив, що підприємство має 9 стаціонарних джерела викиду (організовані) забруднюючих речовин, з них – 7 джерел обладнані пилогазоочисним устаткуванням (ПГОУ). Визначення переліку забруднюючих речовин та їх кількісних характеристик проводилося на підставі прямих інструментальних вимірів та розрахункових матеріалів і методик. Джерела викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря визначались після ознайомлення з технологічним процесом, обстеження джерел утворення та викиду забруднюючих речовин в атмосферне повітря.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив поліпшувачів хлібобулочних виробів на організм людини
    (2019) Лабжинська, Маргарита Юріївна; Володченкова, Наталія Валеріївна
    У роботі представлено результати дослідження видів харчових добавок при їх використання у виробництві хлібобулочних виробів. Визначено, що при виробництві таких виробів використовують харчові добавки рослинного, тваринного, синтетичного чи комбінованого походження визначеного спектру дії. Наведено їх основні характеристики та способи використання у технологічному процесі. До організму працівників хлібопекарських підприємств такі речовини потрапляють через дихальні шляхи, у зв’язку із тим, що віддозовування даних речовин відбувається вручну із фасувальної три по 5-25 кг.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження норм часу робочого місця лаборанта промислового підприємства шляхом складання фотографії робочого часу
    (2018) Лабжинська, Маргарита Юріївна; Володченкова, Наталія Валеріївна
    Для оцінювання ефективності використання робочого часу, знаходження «слабких місць» в організації та плануванні виробничої діяльності, виявлення порушень трудової дисципліни та знаходження шляхів їх мінімізації застосовується проведення індивідуальної фотографії робочого часу, що полягає у встановленні точного часу, що використовує робітник в процесі своєї трудової діяльності чи марно витрачає. У роботі проведено дослідження витрат та затрат робочого часу праці лаборантів типового зернозаготівельного елеватора, що дозволяє підвищити трудову дисципліну на підприємстві та збільшити ефективність використання робочого часу, а також зменшити простої обладнання, що упередить фізичне та психофізіологічне виснаження працівників, підвищить ефективність роботи підприємства та збільшить обсяги виробництва.
  • Ескіз
    Документ
    Контроль навантажень на працівника при виконанні робіт регламентованих технологічним процесом
    (2018) Лабжинська, Маргарита Юріївна; Володченкова, Наталія Валеріївна
    Світовий досвід діяльності будь-якого промислового підприємства ґрунтується на ефективній роботі і досягається лише за умови високого рівня організації безпеки на виробництві. В роботі проведено дослідження витрат та затрат робочого часу праці лаборантів типового зернозаготівельного елеватора, що дозволяє підвищити трудову дисципліну на підприємстві та збільшити ефективність використання робочого часу, а також зменшити простої обладнання, що упередить фізичне та психофізіологічне виснаження працівників, підвищить ефективність роботи підприємства та збільшить обсяги виробництва. Визначення необхідних затрат і результатів праці, витрат робочого часу техніка-лаборанта 1-ої категорії елеватора було проведено у реальних умовах праці й обслуговування робочого місця діючого підприємства шляхом проведення фотографії робочого часу. Проведений розрахунок фактичних затрат часу дозволив виявити втрати часу та недоліки у трудовій дисципліні та порушення технологічного процесу.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення вмісту токсичних елементів зерна пшениці і жита
    (2018) Лабжинська, Маргарита Юріївна; Володченкова, Наталія Валеріївна
    В роботі наведені експериментальні дані по визначенню вмісту токсичних елементів у зерні пшениці та жита. Дослідження проводилися відповідно стандартних методик на спектрометрі атомно-емісійному багатоканальному (АЕМС). Зерновою сировиною, у якій проводили дослідження вмісту токсичних елементів, було обрано зерно пшениці та жита продовольчого. У обох досліджуваних зразках вміст токсичних елементів не перевищував максимально допустимих рівнів, що свідчить про те, що зерно є безпечним та може бути використане у переробку на харчові потреби, навіть для дитячого харчування.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження використання генно-модифікованого продовольчого зерна пшениці для переробки в харчові продукти
    (2018) Лабжинська, Маргарита Юріївна; Володченкова, Наталія Валеріївна
    Стаття присвячена дослідженню стану питання використання генно-модифікованого зерна пшениці у харчовій промисловості. Розглянуто правове регулювання використання ГМ-сировини при виробництві харчової продукції на території України. Було досліджено зразки зерна пшениці 2-го класу різних регіонів вирощування від великих зернозаготівельних підприємств та малих приватних складських госопдарств на предмет наявності ГМО.