Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 18
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження кінетики процесів змочуванння та просочування у харчових дисперсних системах
    (2014) Мельник, Оксана Петрівна; Манк, Валерій Веніамінович; Точкова, Оксана Василівна
    Роль капілярних явищ у природі дуже велика. Ними зумовлено просочування рідини по тонких каналах у грунтах, рослинах, пористих матеріалах та тканинах, а дифузійні явища мають місце в різних технологічних розробках у промисловості. The role of capillary phenomena in nature is very great. They are caused by seepage of fluid channels in thin soils, plants, porous materials and fabrics, and diffusion phenomena occur in various technological developments in the industry.
  • Ескіз
    Документ
    Тиксотропія водних розчинів полісахаридів
    (2014) Манк, Валерій Веніамінович; Мельник, Оксана Петрівна; Точкова, Оксана Василівна
    Більшість технологічних процесів переробки сировинних компонентів та виготовлення харчових продуктів відбувається у полідисперсних водних розчинах зі складною молекулярною структурою, в яких при зміні технологічних режимів спостерігаються структурні перетворення макромолекул харчових компонентів до встановлення відповідних рівноваг. Особливо це може проявлятися при використанні біологічно-активних добавок та інгредієнтів полісахаридної природи, що впливають на структурно-механічні характеристики харчових систем. Most of the technological processes of processing of raw materials and production of food occurs in polydisperse aqueous solutions with a complex molecular structure, which when changing technological regimes observed structural changes of macromolecules food components to establish the appropriate balance. Especially it can be shown by using biologically active additives and ingredients polysaccharide nature, affecting the structural and mechanical properties of food systems.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення вмісту важких металів у олійно-жирових продуктах за допомогою аналізатора «М–ХА 1000-5»
    (2014) Мельник, Оксана Петрівна; Манк, Валерій Веніамінович; Галімова, Валентина Михайлівна; Суровцев, І. В.; Галімов, С. К.
    Розглянуто визначення важких металів в олійно-жирових продуктах за допомогою аналізатора «М – ХА1000-5», принцип дії якого засновано на електрохімічному методі інверсійної хронопотенціометрії. Definition of heavy metals in the oil and fat products using the analyzer "M – ХA 1000-5", the principle of which is based on electrochemical stripping chronopotentiometry method.
  • Ескіз
    Документ
    Характеристика жирнокислотного складу олії насіння гарбуза, отриманої з НВЧ-обробленням сировини
    (2013) Дербугова, Галина Любомирівна; Усатюк, Світлана Іванівна; Манк, Валерій Веніамінович
    З метою перевірки впливу НВЧ-поля на вміст ненасичених жирних кислот було порівняно жирнокислотний склад обробленого і контрольного зразків гарбузової олії. With the aim of verification of influence of NHS-pre-treatment on content of the nonsaturated fat acids it was comparatively fatts composition of treat and control standards of pumpkin oil.
  • Ескіз
    Документ
    Інноваційні технології у виробництві дитячого харчування
    (2013) Точкова, Оксана Василівна; Мельник, Оксана Петрівна; Манк, Валерій Веніамінович
    Розглянуто використання харчових добавок природного походження при виробництві дитячого харчування. Встановлено оптимальні дози додавання полісахаридів та визначено параметри їх використання. Examines the use natural origin food additives in the production of baby foods. The optimal dose of added polysaccharides and the parameters of their use.
  • Ескіз
    Документ
    Застосування ІЧ-спектроскопії ближньоного діапазону з Фур’є перетворенням для вхідного/вихідного і оперативного (on-line) контролю якості продукції у харчовій промисловості
    (2013) Мельник, Оксана Петрівна; Манк, Валерій Веніамінович; Радзієвська, Ірина Гіронтіївна
    Розглянуто застосування методу інфрачервоної спектроскопії для дослідження вмісту жирів, білків, води та солей у широкій групі харчових продуктів.
  • Ескіз
    Документ
    Використання інверсійної хронопотенціометрії для визначення вмісту важких металів у харчових продуктах
    (2013) Мельник, Оксана Петрівна; Іванов, Сергій Віталійович; Манк, Валерій Веніамінович; Галімова, Валентина Михайлівна; Галімов, С. К.
    Розглянуто переваги використання методу інверсійної хронопотенціометрії для визначення вмісту важких металів у харчових продуктах. Визначено вміст Cd, Cu, Pb в соняшниковій олії на різних стадіях виробництва цим методом. The advantages of the method stripping chronopotentiometry for the determination of heavy metals in food. Definitely contents Cd, Cu, Pb in sunflower oil at various stages of this method.
  • Ескіз
    Документ
    Аномальна поведінка електропровідності водних розчинів полісахаридів
    (2010) Мельник, Оксана Петрівна; Манк, Валерій Веніамінович
    Вивчено механізм золь-гель переходу у розчинах полісахаридів методом вимірювання електропровідності в широкому діапазоні температур в ізотермічному та неізотермічному режимах. Studied the mechanism of the sol-gel transition in aqueous solutions of polysaccharides by measuring the electrical conductivity in a wide temperature range of isothermal and non-isothermal conditions.
  • Ескіз
    Документ
    Електрофоретичне очищення глюкозних паток
    (2007) Мельник, Оксана Петрівна; Манк, Валерій Веніамінович
    Для розділення білків, жирів та вуглеводнів в складних сумішах в роботі запропоновано метод фокусуючого електрофорезу, сутність якого полягає в то-му, що на межі поділу між двома рідинами виникає перепад рН.
  • Ескіз
    Документ
    Використання сучасних інструментальних методів аналізу для визначення якості продуктів харчування
    (2009) Мельник, Оксана Петрівна; Манк, Валерій Веніамінович
    Розглянуто переваги та недоліки використання інструментальних методів аналізу для дослідження якості сировини, напівфабрикатів та готових виробів. The advantages and disadvantages of using instrumental methods of analysis for the study of the quality of raw materials, semi-finished and finished products.