Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
13 результатів
Результати пошуку
Документ Лікеро-горілчані напої на основі плодово-ягідної сировини(2022) Острик, Олександр Миколайович; Тимченко, Роман Геннадійович; Олійник, Світлана ІванівнаОстаннім часом у виробництві алкогольної продукції є тенденція удосконалення технології з розробленням функціональних лікеро-горілчаних напоїв на основі рослинної і плодово-ягідної сировини із забезпеченням високого вмісту біологічно-активних компонентів. Визначено у підібраній рослинній сировині вміст фенольних речовин, катехінів, антоцианів, флавоноїдів, органічних кислот, дубильних речовин, пектинових речовин, вітамінів С та Р. Встановлено, що готовий напій має високий вміст біологічно-активних речовин та володіє антиоксидантними властивостямиДокумент Фільтрування та стабілізація лікеро-горілчаних напоїв(2022) Острик, Олександр Миколайович; Кучеренко, Валентин Олександрович; Олійник, Світлана ІванівнаНаведено переваги та недоліки способів фільтрування лікеро-горілчаних напоїв за допомогою фільтр-пресів та патронних фільтруючих елементів різних типівДокумент Використання напівфабрикатів із волоського горіха у технології лікеро-горілчаних напоїв(2022) Острик, Олександр Миколайович; Кучеренко, Валентин Олександрович; Олійник, Світлана ІванівнаРинок напоїв України свідчить про недостатній асортимент та обмежений обсяг виготовлення лікеро-горілчаної продукції на основі натуральної сировини. На світовому ринку виробляють алкогольний напій - лікер ночін (горіховий лікер). Правильний вибір способу та умов приготування настоїв спиртових із використанням сировини волоського горіху дає змогу отримати стабільні та стійкі напівфабрикати для виробництва лікеро-горілчаних напоївДокумент Помутніння та обробка лікеро-горілчаних напоїв(2020) Острик, Олександр Миколайович; Олійник, Світлана ІванівнаПравильний вибір способу та умов обробки напівфабрикатів із використанням допоміжних матеріалів дає змогу отримати стабільні та стійкі до помутнінь лікеро-горілчані напої на основі рослинної та плодово-ягідної сировини. The correct choice of the method and conditions of processing of semi-finished products with the use of auxiliary materials allows to obtain stable and turbidity-resistant alcoholic beverages based on vegetable and fruit raw materials.Документ Цукор та стійкість лікеро-горілчаної продукції(2019) Олійник, Світлана Іванівна; Острик, Олександр Миколайович; Петросян, Сергій АртаковичВстановлено необхідність проведення тестування зразків цукру білого та модельних напоїв для встановлення наявності домішок, нерозчинних у водно-спиртових сумішах для запобігання утворення різних помутніть та осадів, що є неприпустимими у лікеро-горілчаній продукції. The necessity of testing the samples of white sugar and model drinks to determine the presence of impurities insoluble in water-alcohol mixtures for prevent the formation of various opacities and sediments that are unacceptable for distillery production.Документ Фактори, що визначають стабільність якості лікеро-горілчаних напоїв(2019) Олійник, Світлана Іванівна; Самченко, Ірина Олександрівна; Тарасюк, Леся Анатоліївна; Острик, Олександр МиколайовичНа стабільність лікеро-горілчаних напоїв впливає якість сировини, спосіб приготування та умови зберігання. The stability of alcoholic beverages is influenced by the quality of the raw material, method of preparation and storage conditions.Документ Перспективні напрямки підвищення якості та стабільності лікеро-горілчаної продукції(2019) Олійник, Світлана Іванівна; Тарасюк, Леся Анатоліївна; Острик, Олександр Миколайович; Самченко, Ірина ОлександрівнаЯкість кінцевої продукції лікеро-горілчаного виробництва залежить від водоготування, обробки водно-спиртової суміші, стабілізації, сировини та основних інгрідієнтів. The quality of the final liqueur-vodkas beverages depends on water preparation, water-alcohol mixture treatment, stabilization, raw materials and essential ingredients.Документ Виникнення помутнінь у лікеро-горілчаних напоях(2019) Острик, Олександр Миколайович; Петросян, Сергій Артакович; Федорова, Наталія Борисівна; Олійник, Світлана ІванівнаВпровадження заходів з прогнозування та визначення якіснокількісного вмісту компонентів помутнінь напоїв дасть змогу забезпечити необхідну якість готового напою з підвищенням його дегустаційної оцінки. Implementation of measures to predict and determine the qualitative content of the components of the turbidity of the beverages will provide the necessary quality of the finished drink with increasing its tasting rating.Документ Контролювання безпечності та стійкості лікеро-горілчаної продукції(2019) Острик, Олександр Миколайович; Олійник, Світлана ІванівнаДля подальшого розвитку методів контролювання у спиртовій та лікерогорілчаній галузях необхідним є розроблення та впровадження національних стандартів з визначенням амінів, аніонів органічних кислот. Further development of control methods in the alcohol and alcohol industries requires the development and implementation of national controls standards for the determination of amines, anions of organic acids.Документ Підготовлена вода та стійкість лікеро-горілчаної продукції(2018) Олійник, Світлана Іванівна; Самченко, Ірина Олександрівна; Куц, Анатолій Михайлович; Тарасюк, Леся Анатоліївна; Острик, Олександр МиколайовичВикористання води підготовленої з оптимальним катіонно-аніонним складом дає змогу забезпечити високу дегустаційну оцінку та збільшити стійкість готової лікеро-горілчаної продукції. The use of prepared water with the optimum cationic anion composition makes it possible to provide high tasting value and enlarge distillery production resistance.