Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 8 з 8
  • Ескіз
    Документ
    Особливості використання рослинної сировини при виробництві формованих картопляних чіпсів
    (2018) Ковтун, Аліна Володимирівна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Пічкур, Віталій Яковлевич
    Проблема споживання рафінованих харчових продуктів залишається не вирішеною тому актуальним є зниження енергетичної цінності формованих картопляних чіпсів. The problem of consumption of refined foods remains unresolved, therefore, the decrease in the energy value of molded potato chips.
  • Ескіз
    Документ
    Вивчення реологічних характеристик сумішей різних видів модифікованого крохмалю
    (2013) Пічкур, Віталій Яковлевич; Ковбаса, Володимир Миколайович
    Стаття присвячена дослідженню процесу взаємовпливу різних модифікацій крохмалю на структурно-механічні властивості їх клейстерів. Експериментально досліджено та науково обґрунтовано реологічні показники сумішей зшитого та желюючого видів крохмалю. Зроблені висновки щодо можливості практичного застосування сумішей крохмалю у відповідності до їх модифікацій. This article is devoted to the research of the influence of the process of mutual influence of various starch modifications on the structural and mechanical properties of their gels. The rheological indices of mixtures of cross-linked and gelling starch species have been studied and scientifically substantiated. Conclusions regarding the possibility of practical application of mixture of starch according to its modification and origin have been made.
  • Ескіз
    Документ
    Характеристика глікемічності нативних і екструдованих видів крохмалю
    (2014) Ковбаса, Володимир Миколайович; Пічкур, Віталій Яковлевич; Лисий, Олександр Віталійович
    Обгрунтування результатів великої калорійності та глікемічності свіжеприготоплених крохмалемісних продуктів харчування. Substantiation of results of high calorie and glycemicity freshly cooked starchy foods.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження водопоглинальної здатності рецептурних компонентів формованих картопляних чіпсів
    (2017) Ковтун, Аліна Володимирівна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Пічкур, Віталій Яковлевич
    Проаналізовану стандартну рецептуру виробництва формованих картопляних чіпсів та запропоновано підвищити харчову цінність чіпсів за рахунок введення висівок та гарбузового жмиху. The standard recipe for the production of potato chips was analyzed and it was suggested to increase the nutritional value of the chips by introducing bran and pumpkin cake.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості резистентності екструдованих видів крохмалю різного походження
    (2014) Пічкур, Віталій Яковлевич; Ковбаса, Володимир Миколайович
    Крохмаль, є природним, дешевим, поновлювальним і біологічно активним полімером, який більшість рослин виробляють як джерело накопичення енергії. Це друга, найбільш поширена речовина біомаси в природі після целюлози. Крохмаль сільськогосподарських культур є основним джерелом вуглеводів у харчуванні людини і має широке застосування в різних галузях промисловості. В харчовій промисловості, він застосовується в якості загусника, гелеутворювача, наповнювача. В світі основними ресурсами крохмалю є кукурудза (82%), пшениця (8%), картопля (5%) і маніока (5%). Starch is a natural, affordable, renewable and biologically active polymer, which produce most of the plants as a source of energy storage. It the second most common substance of biomass in nature after cellulose. Starch crops are the main source of carbohydrates in the diet humans and has been widely used in various industries. In the food industry, it is used as a thickener, heleutvoryuvacha, filler. In the world of basic resources is corn starch (82%), wheat (8%), potatoes (5%) and cassava (5%).
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження технологічних властивостей нативних та набухаючих видів крохмалю різного походження
    (2014) Пічкур, Віталій Яковлевич; Лисий, Олександр Віталійович; Ковбаса, Володимир Миколайович
    Екструдовані види крохмалю є найбільш оптимальними зразками для використання їх у продуктах де необхідно забезпечити високий вміст сухих речовин при рідких консистенціях (супи, приправи, інстант-напої). Також варто відмітити, що для загущування та в якості наповнювача в таких продуктах як пудинги, муси, киселі, креми доцільно використовувати крохмаль нативний і отриманий в умовах барабанної сушарки.
  • Ескіз
    Документ
    Використання природних полісахаридів у стабілізуючих композиціях
    (2013) Запотоцька (Герасименко), Олена Василівна; Лисий, Олександр Віталійович; Пічкур, Віталій Яковлевич
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження структурно-механічних властивостей сумішей пектину та крохмалю
    (2013) Лисий, Олександр Віталійович; Пічкур, Віталій Яковлевич