Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
18 результатів
Результати пошуку
Документ Екологізація виробництва цукру на основі комплексної переробки сировини та напівпродуктів(2023) Резніченко, Юрій МиколайовичПереробка буряків та виробництво цукру є однією із найскладніших галузей харчової галузі промисловості України. Беззаперечно, будь-яке виробництво впливає на довкілля: викиди у атмосферу відпрацьованих газів, стічні води, побутові відходи тощо. Впровадження сучасних прийомів та технічних рішень дозволять значно знизити витрати свіжої води та зменшити кiлькість стічних вод, а також розширити асортимент готової продукціїДокумент Ціанобактерії як альтернативне джерело біопластику(2024) Кравченко, Вадим Володимирович; Резніченко, Юрій МиколайовичВ сучасному світі пластик є одним з найбільш використовуваних матеріалів через його дешевизну, невелику вагу, універсальність, довговічність та стійкість до деградації. Однак останні зазначені переваги даного матеріалу також проявляють негативні наслідки - великий час розкладання призводить до значного накопичення пластику в навколишньому середовищі, що негативно впливає на дику природу та екосистеми.Документ Ціанобактерії, як продуценти практично-цінних метаболітів(2022) Тимцясь, Андрій Анатолійович; Резніченко, Юрій МиколайовичЦіанобактерії (ЦБ) вивчаються та використовуються для синтезу широкого спектру речовин. Велика кількість досліджень присвячена біосинтезу ліпідів з подальшим їх використанням у біоенергетиці.Документ Одержання біомаси Spirulina platensis для виробництва біологічно активної добавки(2024) Заярнюк, Зоя Віталіївна; Резніченко, Юрій МиколайовичНа сьогоднішній день загальний дефіцит білка на планеті оцінюється в 10- 25 млн. т на рік. Перспективним напрямком є культивування Spirulina platensis та застосування її як додаткового джерела білку та вітамінів до раціону.Документ Культивування мікроорганізмів для отримання фітаз медичного призначення(2021) Роздобудько, Василь Вікторович; Резніченко, Юрій МиколайовичФітаза є ферментом, який розщеплює фітинову кислоту та може вирішувати велику кількість проблем пов’язаних з засвоєнням мікро- та макроелементів, що суттєво відзначається на здоров’ї людиниДокумент Технологічне вапно, сатураційний газ і екологія: сучасні реалії(2016) Хомічак, Любомир Михайлович; Вєрченко, Лідія Михайлівна; Петриченко, Ігор Борисович; Резніченко, Юрій МиколайовичВ статті розглянуто режим роботи вапно випалювальної печі, склад пічного газу та вапняного молока. The article deals with the mode of operation of a calcareous kiln, the composition of furnace gas and lime milk.Документ Перспективний напрям в технології очищення транспортерно-мийної води в бурякоцукровому виробництві(2015) Резніченко, Юрій Миколайович; Петриченко, Ігор Борисович; Виговський, Валерій ЮрійовичЯкість транспортерно-мийної води має велике значення у виробництві цукру-піску і впливає на: потужність і ритмічність роботи заводу; роботу обладнання станції доочищення коренеплодів та бурякопереробного відділення; технологічні показники дифузійного соку, жомопресової води, втрати сахарози; витрату чистої технічної води; об’єми значно забруднених стічних вод; забезпечення екологічності підприємства. Quality Forwarder-water washing is important in the production of sugar and influences: the power and rhythm of the plant; work station equipment refining buryakopererobnoho roots and branches; technological indicators juice, zhomopresovoyi water loss sucrose; flow of clean process water; volumes significantly contaminated wastewater; ensuring environmental company.Документ Заміна чистої води на напівпродукти цукрового виробництва для гасіння випаленого вапняку(2015) Петриченко, Ігор Борисович; Резніченко, Юрій Миколайович; Хомічак, Любомир Михайлович; Стовпченко, Антон ВолодимировичВ результаті впровадження схеми відсутнє розбавлення соку, витрата палива мінімальна, використання свіжої води відсутнє, втрати сахарози близькі до нуля. As a result of the scheme is no dilution of juice, the minimum fuel consumption, the use of fresh water is no loss of sucrose close to zero.Документ Двоступенева І сатурація - суттєвий етап в підвищенні ефективності очищення дифузійного соку(2014) Резніченко, Юрій Миколайович; Петриченко, Ігор Борисович; Виговський, Валерій Юрійович; Хомічак, Любомир МихайловичВажливе місце в технологічному процесі займає I карбонізація. Від правильності її проведення залежить загальний ефект адсорбційного очищення соку, швидкість фільтрування соку і витрата каменю на виробництво. Ефективність проведення I сатурації в значній мірі залежить від її апаратурного оформлення. Important role in the technological process is I carbonization. of correctness of its implementation depends on the overall effect of adsorption purification juice, juice filtration velocity and flow stone of production. Efficiency of carbonation I greatly depends on its hardware design.Документ Технологічні аспекти енергозбереження процесу переробки буряків з отриманням високоякісного цукру та біопалив(2014) Хомічак, Любомир Михайлович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Петриченко, Ігор Борисович; Виговський, Валерій Юрійович; Резніченко, Юрій МиколайовичСуттєве подорожчання паливно-енергетичних ресурсів змушує виробників цукру вишукувати нові резерви та можливості до зменшення витрат палива у технологічному процесі. Якщо прийняти за 100% всі можливі заходи, що сприяють енергозбереженню, то дише близько 30% з них стосуються впровадженню теплоенергетичних рішень, а решта - суто технологічних. A substantial rise in fuel and energy resources makes sugar producers to find new reserves and possibilities to reduce fuel consumption in the process. Assuming a 100% all possible measures to promote energy efficiency, it breathes about 30% of them are related to the introduction of heat and power solutions, and the rest - a purely technological.