Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Використання спіруліни у виробництві кормів для птахофабрик(2003) Шафран, Н. В.; Салюк, Анатолій Іванович; Котинський, Андрій ВалерійовичРозглядаються мікроводорості спіруліна які за хімічним складом і поживними властивостями немає собі рівних у світі. Білки, вміст яких сягає до 70%, велика кількість амінокислот, мінеральних речовин. Враховуючи все це спіруліна може стати цінною добавкою як в домашньому так і в промисловому птахівництві. Рассматриваются микроводоросли спирулина которые за химическим составом и питательными свойствами не имеет себе равных в мире. Белки, содержимое которых достигает до 70%,большое количество аминокислот, минеральных веществ. Учитывая все это спирулина может стать ценной добавкой как в домашнем так и в промышленном птицеводстве. Spirulina microalgae considered that the chemical composition and nutritional quality is unmatched in the world. Proteins, the content of which is up to 70%, a large number of amino acids and minerals. Given all that spirulina can be a valuable addition to your home as well as in the poultry industry.Документ Визначення впливу фізико-хімічних факторів на накопичення фікоціаніну в клітинах спіруліни(2003) Коваленко, С. М.; Запольський, Анатолій Кирилович; Котинський, Андрій Валерійович; Салюк, Анатолій ІвановичВ ході досліджень встановлено, що результати культивування спіруліни при червоному світлі не піддержують даних про його позитивний вплив на вміст фікоціаніну в клітині спіруліни. Вміст фікоціаніну в клітинах спіруліни може змінюватися в межах від 1 до 15% залежно від умов культивування. Визначення оптимальних параметрів культивування дозволить значно інтенсифікувати процес накопичення фікоціаніну. During the studies found that the results of spirulina cultivation at a red light not support data has a positive effect on the content of spirulina phycocyanin percentage in a cell. Content phycocyanin percentage of cells spirulina can range from 1 to 15% depending on cultivation conditions. Determination of optimal parameters cultivation will greatly intensify the accumulation of phycocyanin percentage.Документ Перероблення хмелевої дробини з метою отримання кормової мікробної біомаси(2002) Малюжко, Олена Володимирівна; Салюк, Анатолій Іванович; Нікітін, Геннадій ОлексійовичРозглядається застосування метанової ферментації для зниження вмісту гірких речовин в хмельовій дробині для подальшого використання ії як кормової добавки. При використанні метанової ферментації знижується вміст гірких речовин на 70%, і виділяється біогаз з вмістом метану 80-85%. При дослідженні виявлено збільшення вмісту незамінних амінокислот (лізин 5.94%, метіонін 1.63%, фенілаланін 5.51%) The application of methane fermentation to reduce the content of bitter substances in hop pellets for use AI as a feed additive. Using methane fermentation reduced the content of bitter substances by 70%, and is released biogas methane content of 80-85%. In the study revealed increase in the content of essential amino acids (lysine 5.94%, 1.63% methionine, phenylalanine 5.51%)Документ Інтенсифікація метанового бродіння з метою збільшення виходу біогазу(2002) Перехватова, Н. В.; Салюк, Анатолій ІвановичРозглядається питання інтенсифікації виробництва біогазу шляхом метанової ферментації. Одним з напрямків інтенсифікації є додавання стимуляторів росту мікроорганізмів-деструкторів. Метанове бродіння проводиться на субстраті, що містить 2% крохмалю,з додаванням сечовини,сечової кислоти, м'ясо-пептонного бульйону. Визначено оптимальну, мінімальну і максимальну концентрації речовин, що пригнічують, стимулюють,чи не впливають на метаногенез. Найкращим джерелом азоту є сечовина. The question of intensification of biogas by methane fermentation. One aspect of intensification is adding growth stimulants microorganisms-destructors. Methane fermentation is carried out on the substrate containing 2% starch, with the addition of urea, uric acid, meat-pepton broth. In the process of determining the optimal, minimum and maximum concentrations of substances that inhibit, stimulate, or no effect on methangenesis. The best source of nitrogen is urea.Документ Одержання йодованої біомаси спіруліни з використанням площинного аероліфтного фотобіореактора закритого типу(2000) Котинський, Андрій Валерійович; Салюк, Анатолій Іванович; Чернухіна, Л. О.Досліджувалось культивування спіруліни з підвищеним вмістом йоду. Культуру спіруліни вирощували в площинному аероліфтному фітобіореакторі закритого типу з товщиною шару суспензії 10 мм на модернізованому середовищі 22 л, температурі 30 0C, освітленні 5-7 тисяч люкс і постійній аерації. Йодид калію та гліцинмонойодацетат у концентрації 10 мг/л негативно впливають на ріст біомаси спіруліни. Гексагідрат йодиду кобальту при 7.5-10 мг/л забезпечує задовільний ріст спіруліни, вміст йоду (0.14-0.155 %), білку (59 %), каротиноїдів, та вітаміну B12 (з 0.9 до 1.8 %) Studied spirulina cultivation with a high content of iodine. Culture of Spirulina grown in planar aerolifted fitobioreaktor closed type with a layer thickness of 10 mm suspension at a refurbished environment 22 L, temperature of 30 0C, 5-7 thousand lux illumination and constant aeration. Potassium iodide and hlitsynmonoyodatsetat concentration 10 mg / L adversely affect the growth of Spirulina biomass. Iodide hexahydrate cobalt at 7.5-10 mg / l ensures satisfactory growth of spirulina, iodine (0.14-0.155%), protein (59%), carotenoids, and vitamin B12 (from 0.9 to 1.8%).Документ Культивування мікроводоростей на стічних водах харчових виробництв(1997) Рибак, Аліна Олегівна; Салюк, Анатолій Іванович