Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Документ
    Утилізація молочної сироватки – екологічна проблема молокозаводів
    (2019) Семенова, Олена Іванівна; Бублієнко, Наталія Олександрівна; Ясінська, Валерія Олександрівна
    Охарактеризовані екологічні проблеми молокопереробної галузі. Дана характеристика молочної сироватки, її кількісні і якісні показники. Названі переваги і недоліки різних способів утилізації молочної сироватки. Запропонована технологія згущування сироватки, що збільшить її термін зберігання, покращить технологічні показники.
  • Ескіз
    Документ
    Шляхи утилізації сироватки на молочних заводах
    (2011) Самсоненко, Марія Олександрівна; Семенова, Олена Іванівна; Бублієнко, Наталія Олександрівна; Сулейко, Тетяна Леонідівна
    Дана характеристика молочної сироватки. Охарактеризовані екологічні проблеми, пов’язані з її скидом у природні водойми. Запропоновані способи утилізації.
  • Ескіз
    Документ
    Вирішення біотехнологічної проблеми утилізації молочної сироватки. Теорія та практика
    (2016) Марченко, Олексій Дмитрович; Семенова, Олена Іванівна
    Із збільшенням обсягів переробки молока також зростає проблема переробки вторинного матеріального ресурсу молочної галузі – сироватки. Одним із найперспективніших напрямків вирішення проблеми надлишку молочної сироватки є її біохімічне очищення разом зі стічними водами. Для цього розроблено дві технології очищення «аеробну» і «комплексну анаеробно-аеробну». With increasing volumes of milk processing also increases the problem of secondary material resources dairy industry - whey. One of the most promising solution to the problem of excess whey is its biochemical purification, along with sewage. For this treatment technology developed two "aerobic" and "anaerobic-aerobic complex."
  • Ескіз
    Документ
    Раціональне використання вторинних ресурсів молочної промисловості
    (2015) Шпякіна, Анна Ігорівна; Семенова, Олена Іванівна; Бублієнко, Наталія Олександрівна
    Сироватка - це дуже небезпечний продукт з екологічної точки зору. Основною проблемою сироватки як побічного продукту є те, що вона не може довго зберігатись через швидке загнивання, тому її скидають у каналізацію. Висока біологічна цінність молочної сироватки зумовлена збалансованим вмістом усіх незамінних амінокислот, ряду вітамінів і мікроелементів, дає можливість її застосовувати у якості універсальної сировини у різних галузях харчової промисловості. Доцільність та необхідність організації раціонального використання молочної сироватки на підприємствах молокопереробної галузі зумовлена екологічним і економічним чинниками. Serum - is a very dangerous product from an environmental point of view. The main problem of whey as a by-product is that it can not be stored for a long time due to rapid decay, so it is discharged into the sewer. The high biological value of whey conditioned balanced content of all essential amino acids, some vitamins and minerals, makes it possible to use it as a versatile raw materials in the food-processing industry. The feasibility and necessity of rational use of whey in dairy industry enterprises caused by environmental and economic factors.
  • Ескіз
    Документ
    Молочна сироватка та охорона водних об’єктів
    (2011) Семенова, Олена Іванівна; Сулейко, Тетяна Леонідівна; Самсоненко, М. О.
    Охарактеризовано джерела утворення і основні характеристики молочної сироватки. Запропоновано перспективні способи її утилізації.
  • Ескіз
    Документ
    Молочна сироватка як цінний вторинний матеріальний ресурс
    (2012) Семенова, Олена Іванівна; Самсоиенко,М. М.; Леонтьєва, Д. А.
    Дана характеристика біологічної і енергетичної цінності молочної сироватки. Охарактеризовані основні напрямки її утилізації. Запропоновані анаеробно-аеробний спосіб обробки та виготовлення напоїв. The characteristics of the biological and the energy value of the milk serum. Describes the main methods of its disposal. Proposed anaerobic-aerobic treatment process and the preparation of drinks.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективне використання сироватки як вторинного матеріального ресурсу молокопереробної галузі
    (2012) Семенова, Олена Іванівна; Самсопеїпсо, М. М.; Леонтьєва, Д. А.
    Дана характеристика молочної сироватки. Охарактеризовані екологічні проблеми, пов’язані з її скидом у природні водойми. Запропоновані способи утилізації. The characteristics of whey. Characterized еcological problems related to its discharge into natural water bodies. The ways of recycling.