Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 27
  • Ескіз
    Документ
    Сучасні методи визначення глюкози у вині
    (2018) Кудря, Ольга Василівна; Сидор, Василь Михайлович
    Переважна кількість існуючих методів визначення концентрації головних компонентів вин є складними: потребують значних витрат часу, коштовного обладнання, додаткової пробопідготовки та високої кваліфікації персоналу. Аналіз літературних потоків засвідчує, що більшість методів має низку недоліків, а саме, недостатню селективність (хімічні методи), громіздкість та коштовність апаратури (фізико-хімічні методи), необхідність у використанні додаткових реагентів або ферментів (ензиматичні підходи). Застосування біосенсорних методів є альтернативою традиційним аналітичним методам і є перспективним шляхом розв’язання проблем, пов’язаних із контролем вин у процесі їх виробництва.
  • Ескіз
    Документ
    Вирішення проблем недстатньої кількості вітамінамінів та мінеральних речовин у раціоні харчування населення України
    (2020) Сидор, Василь Михайлович
    Удосконалення технології виробництва вітчизняних харчових продуктів з метою підвищення якісних показників набуває все більшої актуальності та має вирішальне значення для покращення демографічної ситуації в Україні, підвищення тривалості життя та загального оздоровлення нації. Більшість споживачів у нашій державі споживає дешеві харчові продукти з низькою біологічною цінністю, але в поєднанні з високою енергомісткістю. За результатами досліджень, які проведені нещодавно встановлено, що у структурі харчування населення спостерігається збільшення на 38-40% жирового компоненту раціону харчування, переважно за рахунок жирів тваринного походження.
  • Ескіз
    Документ
    Оцінювання ефетивності функціонування системи управління якістю операторів ринку харчових продуктів
    (2020) Сидор, Василь Михайлович
    Ефективне функціонування системи управління якістю дозволяє операторам ринку харчових продуктів виготовляти продукцію із стабільними показниками якості і таким чином успішно конкурувати як на внутрішньому так і на зовнішніх ринках, а також задовольняти потреби споживачів.
  • Ескіз
    Документ
    Гігієнічний дизайн технологічного обладнання та споживчого упакування як запорука виробництва безпечної харчової продукції
    (2018) Сидор, Василь Михайлович; Веліканов, Олександр Олександрович
    Виробництво харчових продуктів у сучасних умовах супроводжується низкою факторів, що прямо або опосередковано впливають та безпечність кінцевого продукту. Значну роль у цьому відіграє не тільки сировина, але також і технологічне обладнання та допоміжні матеріали, а саме упакування, що контактують із харчовою продукцією, сировиною чи напівфабрикатами. Звичайно, можна ліквідувати небажані наслідки дії цих факторів або знизити ризики їх впливу до прийнятних меж, але, по-перше, не завжди є така можливість, а, по-друге, проблему доцільніше попередити, ніж усувати.
  • Ескіз
    Документ
    Вирішення проблем недостатньої кількості вітамінів та мінеральних речовин у раціоні харчування населення України
    (2020) Сидор, Василь Михайлович
    Удосконалення технології виробництва вітчизняних харчових продуктів з метою підвищення якісних показників набуває все більшої актуальності та має вирішальне значення для покращення демографічної ситуації в Україні, підвищення тривалості життя та загального оздоровлення нації. Саме тому на загальнодержавному рівні мають бути затверджені спеціальні норми для вітамінів і мінеральних речовин, що використовуються в якості інгредієнтів у продуктах харчування.
  • Ескіз
    Документ
    Оцінювання ефективності функціонування системи управління якістю операторів ринку харчових продуктів
    (2020) Сидор, Василь Михайлович
    Розглянуто алгоритм аудиторської діяльності для перевірки системи управління якістю, що дозволяє операторам ринку харчових продуктів виготовляти продукцію зі стабільними показниками якості і такими , що здатні конкурувати як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках.
  • Ескіз
    Документ
    Оцінка конкурентоспроможності ігристих вин українських виробників
    (2018) Луговська, Оксана Андріївна; Сидор, Василь Михайлович; Черемис, Іванна Володимирівна
  • Ескіз
    Документ
    Внутрішній аудит, як важлива складова ефективного функціонування системи НАССР при виробництві печива цукрового
    (2018) Сидор, Василь Михайлович; Панченко, Оксана Юріївна; Луговська, Оксана Андріївна
  • Ескіз
    Документ
    Вплив добавки кизилу на зміни органолептичних та фізико-хімічних показників йогурту
    (2017) Кеда, Анжела Сергіївна; Луговська, Оксана Андріївна; Сидор, Василь Михайлович
    Матеріалом для досліджень був йогурт з додаванням наповнювача на основі кизилу та йогурт без наповнювача. Визначення органолептичних та фізико-хімічних показників готового кисломолочного напою проводили за загальноприйнятими методиками на відповідність їх вимогам ДСТУ 4343:2004. The study material was yogurt with added filler on the basis of the dogwood and yogurt without filler. Definition organoleptic and physico-chemical indicators of the finished fermented beverage was performed according to standard techniques for compliance the requirements of DSTU 4343:2004.
  • Ескіз
    Документ
    Актуальність встановлення міні-пивоварень в закладах ресторанного господарства
    (2016) Горзей (Пасічник), Олена Володимирівна; Доценко, Віктор Федорович; Сидор, Василь Михайлович
    В умовах жорсткої конкуренції серед сучасних виробників якість пива повинна повністю задовольняти вимоги споживача щодо смаку та аромату напою, хмельової приємної гіркоти та кольору, пінистості, стійкості піни та самого напою під час зберігання, а встановлення міні-броварень в закладах ресторанного господарства дозволяє контролювати якість на всіх стадіях його виробництва та забезпечувати широкий асортимент сортів пива. In a competitive environment among modern manufacturers of quality beer must fully meet the requirements of the consumer's taste and aroma of the drink, Hmeljova pleasant bitterness and color pinystosti, the stability of the foam and of the beverage during storage and installation of mini breweries in institutions restaurant industry allows to control quality at all stages of production and provide a wide range of beers.