Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 18
  • Ескіз
    Документ
    Біотехнологія ціанобактерій як продуцентів біопалива
    (2020) Гайдай, Ярослав Олегович; Слободян, Ольга Петрівна
    Розглянуто і проаналізовано вітчизняні та закордонні дослідження використання ціанобактерій як продуцентів жирних кислот для біодизелю, біобутанолу і біоетанолу. Domestic and foreign are considered and analyzed study of the use of cyanobacteria as producers of fatty acids for biodiesel, biobutanol and bioethanol.
  • Ескіз
    Документ
    Генетично модифіковані організми в продуктах харчування
    (2020) Потапенко, Валерія Віталіївна; Слободян, Ольга Петрівна
    Постійне збільшення площ, засіяних генетично модифікованими рослинами, зміна ознак і властивостей культур, які використовують як продукти харчування та корм для тварин, поширення біотехнологій створюють ризики, які необхідно враховувати при оцінюванні ГМО для використання у харчовій промисловості. Constant increase in the area sown with genetically modified plants, changing the characteristics and properties of crops used as products food and feed, the spread of biotechnology pose risks that should be considered when evaluating GMOs for use in food industry.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи отримання хітинолітичних ферментів
    (2020) Кривець, Тетяна Юріївна; Слободян, Ольга Петрівна
    Актуальною проблемою на сьогодні є утилізація хітиновмісних відходів після переробки креветок та ракоподібних. Для утилізації таких відходів використовують ферменти - хітинази, синтезовані різними мікроорганізмами. An urgent problem today is the utilization of chitin-containing waste after processing shrimp and crustaceans. For disposal of such waste using enzymes - chitinase synthesized by various microorganisms.
  • Ескіз
    Документ
    Мікроорганізми псування м’яса і м’ясопродуктів
    (2020) Івасенко, Максим Олександрович; Слободян, Ольга Петрівна
    Мікроорганізми можуть потрапити у харчовий продукт при вирощуванні сировини, від персоналу, обладнання, повітря, недотримання умов зберігання та порушення технологічного процесу. У роботі проаналізовано основні види мікробіологічного забруднення м’яса і м’ясопродуктів. Microorganisms can get into the food product during cultivation raw materials, personnel, equipment, air, non-compliance with storage conditions and violation of the technological process.The main types of microbiological are analyzed contamination of meat and meat products.
  • Ескіз
    Документ
    Встановлення критичних контрольних точок при виробництві сиру кисломолочного
    (2020) Солошенко, Катерина Ігорівна; Слободян, Ольга Петрівна
    При встановленні критичних контрольних точок та критичних меж використовувалися методи, пов’язані зі збором, опрацюванням та аналізом інформації з літературних джерел та нормативних документів. Встановлення критичних контрольних точок та критичних меж на всіх етапах технологічного процесу дозволить запобігти виникненню ризику, усунути суттєвий небезпечний чинник чи знизити до прийнятного рівня його небезпечність. . When setting critical control points and critical methods related to the collection, processing and analysis of information were used from literature sources and normative documents. Establish critical and critical control points boundaries at all stages of the technological process will prevent risk, eliminate a significant dangerous factor or reduce it to an acceptable level danger.
  • Ескіз
    Документ
    Фактори ризику при виробництві м'ясо-кісткового борошна
    (2018) Кущ, Руслана Вікторівна; Слободян, Ольга Петрівна
    В основу корисної моделі поставлена задача аналізу показників якості м’ясо- кісткового борошна, використання теоретичних методів дослідження, що пов’язані із збором інформації літературних джерел та нормативних документів щодо безпечності кормів тваринного походження. The basis of the useful model is the task of analyzing the quality indices of meat- bone meal, the use of theoretical research methods related to the collection of information from literary sources and regulatory documents on the safety of animal feed.
  • Ескіз
    Документ
    Підвищення техногенної безпеки лінії по виробництву морозива
    (2017) Слободян, Ольга Петрівна; Тимчук, Алла Вікторівна; Овсієнко, Кіра Володимирівна
    В роботі проведений аналіз причин виникнення аварій на підприємствах молочної галузі. Використовувались теоретичні методи дослідження, пов’язані зі збором інформації літературних джерел та нормативних документів, методи моделювання, за якими через елементи моделі прогнозували сценарії виникнення аварії на лінії виробництва морозива. The analysis of the causes of accidents at the enterprises of the dairy industry was carried out. Theoretical methods of research were used, related to the collection of information of literary sources and normative documents, modeling methods, through which the models of the model predicted the scenarios of the accident occurrence on the ice cream production line.
  • Ескіз
    Документ
    Використання харчових добавок в молочних продуктах
    (2016) Слободян, Ольга Петрівна; Овсієнко, Кіра Володимирівна
    В роботі розглянуто пріоритетні напрямки створення продуктів із заданими властивостями, з комплексним використанням сировини та харчових добавок. The paper considers the priority directions for the creation of products with given properties, with the integrated use of raw materials and nutritional supplements.
  • Ескіз
    Документ
    Безпека молочної продукції
    (2015) Слободян, Ольга Петрівна; Пухляк, Анастасія Григорівна; Овсієнко, Кіра Володимирівна
    Одна з небезпечних форм забруднення навколишнього середовища пов`язана з важкими металами, токсичними для організму людини і тварин. One of the most dangerous forms of environmental pollution is associated with heavy metals, toxic to humans and animals.
  • Ескіз
    Документ
    Організація оповіщення персоналу і відвідувачів у разі виникнення надзвичайної ситуації в закладах готельно-ресторанного комплексу
    (2015) Слободян, Ольга Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна; Нещадим, Лариса Петрівна
    Інформування про загрозу та виникнення надзвичайної ситуації техногенного та природного характеру і наявну обстановку – одне з найважливіших завдань цивільного захисту України. Information on the threat and occurrence of an emergency of anthropogenic and natural character and the current situation is one of the most important tasks of civil protection of Ukraine.