Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Документ
    Підвищення техногенної безпеки лінії по виробництву морозива
    (2017) Слободян, Ольга Петрівна; Тимчук, Алла Вікторівна; Овсієнко, Кіра Володимирівна
    В роботі проведений аналіз причин виникнення аварій на підприємствах молочної галузі. Використовувались теоретичні методи дослідження, пов’язані зі збором інформації літературних джерел та нормативних документів, методи моделювання, за якими через елементи моделі прогнозували сценарії виникнення аварії на лінії виробництва морозива. The analysis of the causes of accidents at the enterprises of the dairy industry was carried out. Theoretical methods of research were used, related to the collection of information of literary sources and normative documents, modeling methods, through which the models of the model predicted the scenarios of the accident occurrence on the ice cream production line.
  • Ескіз
    Документ
    Використання активних методів навчання при вивченні дисциплін "Безпека життєдіяльності" та "Цивільний захист"
    (2015) Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна; Іжевська, Діана Анатоліївна
    Активні методи навчання створюють атмосферу пошуку, особисті прийняття рішень, підвищують і розвивають процес навчання, загострюють інтерес до сприймання навчального матеріалу. Active teaching methods create an atmosphere of search, personal decision-making, enhance and develop the learning process, and exacerbate the interest in the perception of learning material.
  • Ескіз
    Документ
    Організація оповіщення персоналу і відвідувачів у разі виникнення надзвичайної ситуації в закладах готельно-ресторанного комплексу
    (2015) Слободян, Ольга Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна; Нещадим, Лариса Петрівна
    Інформування про загрозу та виникнення надзвичайної ситуації техногенного та природного характеру і наявну обстановку – одне з найважливіших завдань цивільного захисту України. Information on the threat and occurrence of an emergency of anthropogenic and natural character and the current situation is one of the most important tasks of civil protection of Ukraine.
  • Ескіз
    Документ
    Підвищення безпеки закладів готельно-ресторанного комплексу
    (2015) Слободян, Ольга Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна; Нещадим, Лариса Петрівна
    Пожежна безпека включає в себе систему пожежної сигналізації у всіх приміщеннях готельно-ресторанного комплексу, засоби пожежогасіння, пожежні рукави, вогнегасники, засоби евакуації (пожежні сходи), а також регулярне навчання персоналу. Fire safety includes a fire alarm system in all premises of the hotel and restaurant complex, fire extinguishing means, fire hoses, fire extinguishers, means of evacuation (fire steps), as well as regular training of the personnel.
  • Ескіз
    Документ
    Оповіщення персоналу підприємств молочної промисловості в аварійних ситуаціях
    (2012) Нещадим, Лариса Петрівна; Слободян, Ольга Петрівна; Авдієнко, Світлана Олексіївна; Заєць, Віра Анатоліївна
    Підприємства молочної галузі є хімічно небезпечними об’єктами. Безпека функціонування підприємства молочної галузі залежить від багатьох факторів: характеру технологічного процесу і надійності обладнання, умов зберігання та транспортування хімічних речовин та інш. Крім того, безпека підприємства залежить, в значній мірі, від рівня організації профілактичної роботи, своєчасного та якісного проведення планових попереджувальних робіт. Оповіщення працюючих та населення є одним із основних завдань захисту у надзвичайних ситуаціях. Dairy industry are chemically dangerous objects. Safety of the operation of the dairy enterprises depends on many factors: the nature of the process and equipment reliability, storage and transportation of chemicals and so on. In addition, enterprise security depends on the level of prevention, timely and quality of scheduled preventive measures. Notification of employees and the public is one of the main tasks of protection in emergencies.
  • Ескіз
    Документ
    Запобігання виникнення надзвичайних ситуацій на підприємствах громадського харчування
    (2010) Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса Петрівна; Авдієнко, Світлана Олексіївна; Матиящук, Олена Володимирівна
    Щороку в Україні від надзвичайних ситуацій (НС) гине біля 70 тис. осіб. Тому виникає необхідність розробки заходів безаварійної зупинки об’єкту громадського харчування, що включає ряд заходів. Суспільство змушене приділяти більше уваги їх вивченню і виділяти для захисту від них щоразу більші кошти.
  • Ескіз
    Документ
    Проблеми викладання дисциплін з безпеки життєдіяльності людини
    (2010) Чорна, Тетяна Миколаївна; Заєць, Віра Анатоліївна; Нещадим, Лариса Петрівна; Слободян, Ольга Петрівна
    Вищий навчальний заклад залишається чи не єдиною установою, де майбутні фахівці можуть одержати необхідні знання з дисциплін, пов’язаних з безпекою. Завдання дисципліни БЖД – забезпечити загальну освіту в галузі безпеки. Higher educational establishment remains or by not only establishment, where future specialists can get necessary knowledge from the disciplines related to safety. Task of discipline of safety of vital functions - to provide universal education in industry of safety.