Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 11
  • Ескіз
    Документ
    Принципи розроблення харчових продуктів, адекватних нутритивним потребам військовослужбовців
    (2020) Сімахіна, Галина Олександрівна; Стеценко, Наталія Олександрівна; Гойко, Ірина Юріївна
    Харчові продукти для військових повинні посісти статус спеціальних; головною умовою їх виробництва має бути використання природної сировини та природних збагачувачів з широким спектром функціональних інгредієнтів різної спрямованості. В основі створення таких продуктів пріоритетна роль належить білковій та збалансованій жировій складовим, достатній концентрації харчової клітковини, вітамінів та мінеральних елементів (передусім антиоксидантної дії). Foodstuffs for the military must occupy the status of special; the main condition for their production should be the use of natural raw materials and natural enrichments with a wide range of functional ingredients of different orientations. At the heart of the creation of such products, the priority role belongs to the protein and balanced fat components, a sufficient concentration of dietary fiber, vitamins and minerals (especially antioxidant action).
  • Ескіз
    Документ
    Пастоподібний концентрат оздоровчого напою для харчування військовослужбовців
    (2020) Стеценко, Наталія Олександрівна; Сімахіна, Галина Олександрівна; Гойко, Ірина Юріївна
    Обґрунтовано доцільність створення пастоподібного концентрату із плодів обліпихи крушиноподібної. Основна сировина забезпечує вітамінну та антиоксидантну дію продукту, а додаткова дозволяє поліпшувати розумову і фізичну діяльність, здійснює нейропротекторну, антигіпоксичну дію, а також стимулює регенерацію тканин організму військовослужбовців. The expediency of creating a pasty concentrate from sea buckthorn is substantiated. The main raw material provides vitamin and antioxidant action of the product, and additional allows to improve mental and physical activity, carries out neuroprotective, antihypoxic effect, and also stimulates regeneration of body tissues of servicemen.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення рекомендацій до проектування жирнокислотного складу харчових продуктів для військовослужбовців
    (2018) Стеценко, Наталія Олександрівна; Сімахіна, Галина Олександрівна; Гойко, Ірина Юріївна
    В роботі представлені медико-біологічні вимоги до жирнокислотного складу харчових продуктів, які можуть бути використані при проектуванні комбінованих багатокомпонентних продуктів для військовослужбовців. The work presents the medical and biological requirements for the fatty acid composition of food products that can be used in the design of combined multi-component products for military personnel.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення складу сухого білково-рослинного напівфабрикату для збагачення продуктів, призначених для харчування військовослужбовців
    (2018) Стеценко, Наталія Олександрівна; Сімахіна, Галина Олександрівна; Гойко, Ірина Юріївна
    В роботі запропонована рецептура сухого білково-рослинного напівфабрикату на основі молочної сироватки. Він призначений для збагачення харчових продуктів для військовослужбовців, спрямований на забезпечення організму необхідною кількістю макро- та мікронутрієнтів. Споживання таких продуктів дозволить збагатити харчовий раціон військовослужбовців повноцінним білком, незамінними амінокислотами, мінеральними речовинами, вітамінами, зокрема β-каротином. Використання напівфабрикату дозволить підвищувати працездатність військовослужбовців, прискорювати процеси відновлення організму людини в екстремальних умовах (надмірно високі фізичні та психоемоційні навантаження, стрес тощо). The paper proposes a formulation of dry protein-vegetable semi-finished products based on dry whey. It is intended for the enrichment of food products for military personnel, aimed at providing the body with the required amount of macro- and micronutrients. Consumption of such products will enable the nutritional diet of the soldiers to be enriched with a complete protein, essential amino acids, minerals, vitamins, in particular β-carotene. The use of semi-finished products will increase the working capacity of military personnel, accelerate the processes of restoration of the human body under extreme conditions (excessively high physical and psycho-emotional stress, etc.).
  • Ескіз
    Документ
    Біокорегування функціонального стану організму військовослужбовців компонентами харчових продуктів
    (2016) Сімахіна, Галина Олександрівна; Ярош, Катерина Олександрівна
    Збереження і поліпшення фізичного та психофізичного стану військовиків у нинішніх умовах потребує організації спеціалізованої системи допомоги, орієнтованої на вирішення цієї надзвичайно важливої для України проблеми. Вона не повинна зводитись лише до традиційного медичного втручання, а спиратись на сучасні підходи до формування культури здоров’я в екстремальних умовах, використовуючи технології фізичної та психічної реабілітації. Preserving and improving the physical and mental and physical state of the soldiers in the current environment requires specialized system of care focused on solving this extremely important problem for Ukraine. It should not be limited only to traditional medical treatment and rely on modern approaches to creating a culture of health in extreme conditions, using the technology of physical and mental rehabilitation.
  • Ескіз
    Документ
    Оцінка ефективності функціональних продуктів для військовослужбовців на основі фармакоекономічного аналізу
    (2016) Сімахіна, Галина Олександрівна
    Тому метою цієї роботи є з’ясування ефективності харчових продуктів для військовослужбовців з використанням методології фармакоекономічного аналізу. The purpose of this work is to ascertain the effectiveness of food for soldiers using the methodology pharmacoeconomic analysis.
  • Ескіз
    Документ
    Харчовий статус військовослужбовця як ефективний профілактичний і лікувальний захід
    (2016) Сімахіна, Галина Олександрівна
    В останні роки завдяки зусиллям фахівців у галузі професійних захворювань, представників Військово-медичної академії, науково-дослідних установ створено фактично нову галузь знань – екологію людини небезпечних професій. In recent years, through the efforts of experts in the field of occupational diseases, representatives of the Military Medical Academy, research institutions actually created a new branch of knowledge - human ecology dangerous professions.
  • Ескіз
    Документ
    Шляхи оптимізації харчування військовослужбовців України
    (2015) Сімахіна, Галина Олександрівна
    Сучасні умови життєдіяльності військових, особливо в зоні АТО, зі значними фізичними і нервово-психічними навантаженнями, постійними стресовими ситуаціями, фізичними і моральними втратами, висувають до фізичного стану військових надзвичайно високі вимоги, викликають істотну перебудову метаболічних процесів в органах та системах, що в сукупності ставить організм військовослужбовця на межу, а іноді й за межу функціональних можливостей. Це не лише ослаблює наших солдатів, а й часто веде до розвитку різних захворювань. Modern living conditions of the military, particularly in the area of ATU with significant physical and neuro-psychological load, constant stressful situations, physical and moral losses put forward to the physical state of war is extremely demanding, causing substantial restructuring of metabolic processes in organs and systems, all of which soldier puts the body on the line, and sometimes the limit functionality. This not only weakens our soldiers, but often leads to the development of various diseases.
  • Ескіз
    Документ
    Основні вимоги до нутрієнтного складу харчових продуктів для військовослужбовців
    (2015) Сімахіна, Галина Олександрівна; Науменко, Наталія Валентинівна
    Однією з основних вимог до раціонального харчування ХХІ століття є відповідність його компонентного складу нутрітивним потребам людини або групи людей у певних умовах життєдіяльності. Тому метою цієї роботи є обґрунтування тези, що раціон необхідно розглядати як зумовлену зовнішніми чинниками взаємодію людини з довкіллям, та формулювання основних засад розроблення для військовослужбовців харчових раціонів, адекватних їхнім потребам. One of the main requirements for a balanced diet of XXI century is the matching component of its nutritional needs of a person or group of people in certain circumstances of life. The purpose of this paper is to justify the thesis that the diet should be viewed as externally imposed human interaction with the environment, and the formulation of basic principles for the development of military food rations adequate to their needs.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості організації харчування військовослужбовців в польових умовах
    (2015) Сімахіна, Галина Олександрівна; Стеценко, Наталія Олександрівна
    Аналіз кількісної та якісної повноцінності харчування військовослужбовців свідчить про незбалансованість вмісту поживних речовин, значний дефіцит харчових волокон, недостатнє надходження більшості мікронутрієнтів, потреба в яких суттєво зростає в умовах підвищених психоемоційних та фізичних навантажень на оргаизм. The analysis of quantitative and qualitative military usefulness of nutrition imbalance indicates nutrient content, a significant shortage of dietary fiber, insufficient intake of most micronutrients, demand for which is growing significantly in terms of increased psycho-emotional and physical stress on the body.