Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Виявлення фальсифікації насіння чіа
    (2017) Віеіра, Алеся Олександрівна; Усатюк, Світлана Іванівна; Тищенко (Усатюк), Олена Михайлівна
    Наведено результати дослідження жирнокислотного складу насіння чіа і насіння маку. The results of the study of the fatty acid composition of chia seeds and poppy seeds are presented.
  • Ескіз
    Документ
    Купажовані рослинні олії з використанням олії глоду
    (2014) Задкова, Олександра Сергіївна; Усатюк, Світлана Іванівна
    Ненасичені жирні кислоти є есенціальними нутрієнтами, які повинні міститися у щоденному харчовому раціоні в оптимальній кількості та співвідношенні. Мононенасичені жирні кислоти є інгібітором перекисного окиснення ліпідів та впливають на активність ферментів. Поліненасичені жирні кислоти олій зменшують рівень холестерину у сироватці крові. Відомо про протипухлинні властивості жирних кислот родини ю-3. Основним харчовим джерелом ненасичених жирних кислот є рослинні олії, але вони не збалансовані за своїм жирнокислотним складом. Unsaturated fatty acids are essential nutrients that must be contained in the daily diet in optimal amounts and proportions. Monounsaturated fatty acids are inhibitors of lipid peroxidation and affect the enzyme activity. Polyunsaturated fatty acids decrease oil cholesterol in serum. Is known about the anticancer properties fatty acid family of S-3. The main dietary sources of unsaturated fatty acids are vegetable oils, but they are not balanced in their fatty acid composition.
  • Ескіз
    Документ
    Купажована олія підвищеної біологічної цінності
    (2014) Задкова, Олександра Сергіївна; Усатюк, Світлана Іванівна
    Розроблено рецептуру купажованої рослинної олії. Created formulation of blended vegetable oil.
  • Ескіз
    Документ
    Якість та безпечність жирових продуктів
    (2013) Іванов, Сергій Віталійович; Задкова, Олександра Сергіївна; Усатюк, Світлана Іванівна
    Розглянуто токсичні сполуки, які можуть утворюватися у жирових продуктах в процесі технологічної переробки олій і жирів, та в результаті їх псування. Toxic compounds, that can form in fat products during technological processing of oils and fats and as a result of its spoilage is considered.
  • Ескіз
    Документ
    Використання купажованих рослинних олій у закладах ресторанного господарства
    (2013) Задкова, Олександра Сергіївна; Усатюк, Світлана Іванівна
    Розглянуто існуючі рецептури купажованих рослинних олій. Currently available formulations of blended oils have been reviewed.