Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 12
  • Ескіз
    Документ
    Nanostructure and multifunctional properties of butter with red beet cryopowder
    (2013) Rashevska, Tamara; Ivanov, Sergey
    We developed butter with red beet cryopowder (RBC). Ми розробили вершкове масло з кріопоршком червоного столового буряка.
  • Ескіз
    Документ
    The nanostructure’s management is the basis for a functional fatty foods’ production
    (2011) Ivanov, Sergey; Rashevska, Tamara
    We were the first who developed the functional types of butter with herbal supplements – such as polysaccharides and cryopowders.Ми були першими, хто розробили функціональні типи масла з рослинними добавками - такими як полісахариди і кріопоршки.
  • Ескіз
    Документ
    Using molecular dynamics for study butter
    (2013) Ivanov, Sergey; Rashevska, Tamara; Shapoval, Victoria
    With the help of program ChemBioUltra3D, the process of interaction between inulin polysaccharide and phosphatidylcholine (a type of phospholipid in lecithin) has been simulated
  • Ескіз
    Документ
    The functional butter paste witn additives of plant micronutrients
    (2013) Ivanov, Sergey; Rashevska, Tamara; Buravets, Katerina
    We developed a new product, namely butter paste with plant micronutrients. We used inulin, flaxseeds and berries, also known as «arrowwood berry», «snowball berry». Ми розробили новий вид масляної пасти із сиропом калини, насінням льону та інуліном, що виступили як рослинні добавки. мы разработали новый вид масляной пасты из сиропом калины, семенами льна и инулином, которые выступили как растительные добавки.
  • Ескіз
    Документ
    Butter paste development witn red beet powder
    (2013) Ivanov, Sergey; Rashevska, Tamara; Podkovko, Oksana
    We have developed a butter paste with red beet powder. Ми розробили масляну пасту з порошком червоного столового буряка.
  • Ескіз
    Документ
    Butter paste development with bioactive nutrients
    (2013) Ivanov, Sergey; Rashevska, Tamara
    For providing butter paste basis use butter, dry buttermilk and plant raw materials (inulin, flaxseeds). Для разработки масляной пасты использовали сливочное масло, сухую пахту и растительное сырье (инулин, семена льна).Для створення масляної пасти використали масло, сухе молоко та рослинну сировину (інулін, насіння льна).
  • Ескіз
    Документ
    Self-organization of butter nanocrystal heterogeneuos system
    (2013) Rashevska, Tamara; Ivanov, Sergey
    According to the results of differential scanning calorimetry, X-ray diffraction, scanning electron microscopy and Raman spectroscopy the studies of butter crystaline fat phase showed that butter is complex nanocrystal heterogeneous system. Результати диференціальної скануючої калориметрії, рентгенівської дифракції, скануючої електронної мікроскопії та Раман-спектроскопії показали, що вершкове масло є складною гетерогенною нанокристаллічною системою.
  • Ескіз
    Документ
    Nanostructure and butter functional properties with additives of vegetable powders
    (2013) Ivanov, Sergey; Rashevska, Tamara
    We developed technology and assortment of butter with freeze and cold spray drying powders of red beet, blackcurrant buds, and carrot. Ми розробили технологію і асортимент масла з порошками червоного буряка, почок чорної смородини і моркви.
  • Ескіз
    Документ
    Water phase of butter fortified carrot powder
    (2013) Ivanov, Sergey; Rashevska, Tamara; Vasheka, Oksana
    It was determined that adding supplements of carrot powder obtained by cold spray drying leads to increasing the quantity of multimolecular bound moisture, slowing confluence of moisture droplets in the finished butter.
  • Ескіз
    Документ
    Nanostructure and functional properties of dairy butter with herbal food supplements
    (2012) Ivanov, Sergey; Rashevska, Tamara; Zasiadko, Yaroslav
    Comprehensive studies have shown that the introduction of herbal supplements has a multifunctional effect. It adds therapeutic and prophylactic properties to butter, affects the formation and self-organization of its nanostructure, and reduces the structural elements in 5-25 times. Комплексні дослідження показали, що додавання рослинних добавок має багатофункціональний еффект. Вони надають маслу лікувально-профілактичних властивостей, а також впливають на формування і самоорганізацію наноструктури вершкового масла, подрібнюючи його елементи в 5-25 разів.