Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 667
  • Ескіз
    Документ
    Модернізація сушильного обладнання у молочній галузі як спосіб вирішення проблеми
    (2019) Михалевич, Артур Петрович; Ашмаріна, Галина Ревмирівна
    Модернізація сушильних установок дозволяє привести їх характеристики за енергоспоживанням та якістю готової продукції до аналогічного обладнання провідних фірм Європи. Modernization of drying units allows to bring their characteristics in terms of energy consumption and quality of finished products to similar equipment of leading European companies.
  • Ескіз
    Документ
    Введення пророщеного насіння пшениці в якості збагачувача біологічної цінності
    (2019) Ашмаріна, Галина Ревмирівна; Михалевич, Артур Петрович; Скуйбіда, Валерія Віталіївна
    Пророслі зерна пшениці вважаються однією з кращих натуральних і легкодоступних добавок. Фахівці рекомендують включати в раціон пророщену пшеницю, так як це сприяє зміцненню імунітету, покращує роботу шлунково-кишкового тракту, звільняє організм від шлаків і токсинів. Цьому сприяє унікальний хімічний склад. Sprouted wheat grains are considered one of the best natural and readily available supplements. Experts recommend including germinated wheat in the diet, as it strengthens the immune system, improves the functioning of the gastrointestinal tract, frees the body from toxins and toxins. This is facilitated by the unique chemical composition.
  • Ескіз
    Документ
    Червона пальмова олія - продукт профілактичної спрямованості
    (2019) Ашмаріна, Галина Ревмирівна; Михалевич, Артур Петрович; Скуйбіда, Валерія Віталіївна
    Жири є невід'ємною складовою, що повинна бути присутньою в щоденному раціоні кожної людини. Пальмова олія – одна з найрозповсюдженіших видів олії у харчовій промисловості усього світу. Вона є основою для виробництва багатьох продуктів харчування – маргарину, майонезу, дитячих молочних сумішей, морозива, хлібобулочних та кондитерських виробів. За останні роки пальмова олія за об'ємами світового виробництва посіла друге місце (25 млн т) після соєвої (29 млн т), при цьому зберігається тенденція до подальшого розвитку її виробництва. Fats are an integral part that should be present in the daily diet of every person. Palm oil is one of the most common types of oil in the food industry worldwide. It is the basis for the production of many foods - margarine, mayonnaise, infant formula, ice cream, bakery and confectionery. In recent years, palm oil in terms of world production took second place (25 million tons) after soybean (29 million tons), while there is a tendency to further develop its production.
  • Ескіз
    Документ
    Способи підвищення пожежної безпеки на підприємствах харчової промисловості
    (2019) Ашмаріна, Галина Ревмирівна; Михалевич, Артур Петрович; Сапіга, Вікторія Ярославівна
    Розглянуті основні причини пожеж та вибухів, що стаються на підприємствах харчової промисловості. Запропоновані способи підвищення пожежної безпеки.
  • Ескіз
    Документ
    Проблеми викідів при роботі котлоагрегатів харчових підприємств
    (2019) Лобойко, Всеволод Сергійович; Сірик, Аліна Олегівна
    В роботі розглянуто проблему викидів при роботі котлоагрегатів на харчових підприємствах України. Детально описані заходи, що впроваджують на підприємствах передових країн, щодо зменшення шкідливих викидів та мають позитивне відображення на систему охорони праці. The paper considers the problem of emissions during the operation of boilers at food enterprises of Ukraine. The measures implemented at the enterprises of advanced countries to reduce harmful emissions and have a positive impact on the labor protection system are described in detail.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження виробничого травматизму при виробництві основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів
    (2019) Мальцева, Анна Владиславівна; Євтушенко, Ольга Володимирівна
    В роботі проведено статистичні дослідження виробничого травматизму на підприємствах лісового господарства України за період 2010-2018 рр. та досліджено динаміку залежності кількості травм від стажу роботи, виду робіт, причин травмування тощо. The study conducted statistical studies of occupational injuries at forestry enterprises of Ukraine for the period 2010-2018 and investigated the dynamics of the number of injuries on length of service, type of work, causes of injuries, etc.
  • Ескіз
    Документ
    Автоматизація контролю та проходження медоглядів співробітників закладу освіти
    (2019) Чумаченко, Сергій Миколайович; Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна Олегівна
    В роботі надано обґрунтування щодо розробки комп’ютерної програми для обліку та моніторингу медичних оглядів працівників, яка в подальшому може спростити роботу як фахівця, який займається медичними оглядами працівників на підприємствах, установах та в організаціях так і роботодавця, який повинен контролювати ситуацію з проходженням медоглядів працівників згідно чинного законодавства. The paper substantiates the development of a computer program for accounting and monitoring of medical examinations of employees, which can further simplify the work of a specialist who deals with medical examinations of employees in enterprises, institutions and organizations and the employer who must monitor the situation with medical examinations. employees in accordance with applicable law.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження газопилових викидів на ПАТ “Новоград-Волинський хлібозавод”
    (2019) Заїка, Катерина Юріївна; Євтушенко, Ольга Володимирівна
    В роботі досліджено вплив газопилових викидів ПАТ “Новоград-Волинський хлібозавод” на навколишнє природне середовище. The impact of gas and dust emissions of PAT "Novograd-Volynskiy bakery" on the environment is investigated.
  • Ескіз
    Документ
    Система управління охороною праці у закладах вищої освіти на основі інформаційних технологій
    (2019) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна Олегівна
    У статті детально проаналізовано характер інформаційних потреб: функції управління, координації та контролю фахівців з охорони праці у вищих навчальних закладах. Визначено розподіл інформаційних потоків у структурі вищого навчального закладу. Запропоновано загальний підхід для вдосконалення системи управління інформаційними технологіями з урахуванням чіткої взаємодії начальника служби охорони праці з керівниками всіх структурних підрозділів вищого навчального закладу, для адекватного та постійного управління з урахуванням усіх факторів що впливають на стан охорони праці, для передачі начальнику структурних підрозділів оптимального комплексу заходів забезпечення безпеки праці. In scientific research analyzes in detail the nature of the information necessities: the functions of management, coordination and control of specialists in occupational safety at higher education institutions. The distribution of information flows in the structure of higher education institution is determined. A general approach is proposed to improve the information technology management system, taking into account the clear interaction of the chief of labor protection service with the heads of all structural units of the higher education institution, for adequate and permanent management, taking into account all factors affecting the state of labor protection, for transfer to the chief of structural units of the optimal complex of measures to ensure safety at work.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив гідротермічного оброблення на вітамінний комплекс зерна тритикале
    (2019) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Солодко, Лілія Миколаївна; Береза-Кіндзерська, Людмила Василівна; Тогачинська, Ольга Василівна
    Досліджено основні показники якості зерна тритикале сортів вітчизняної селекції. Науково обгрунтовано режим гідротермічного оброблення зерна тритикале – холодного кондиціонування за температури 12 - 16 ºС протягом 28 – 30 год. Процес передбачає три послідовних цикли зволоження та відволожування зерна. Встановлено, що у процесі гідротермічного оброблення за запропонованого режиму вміст водорозчинних та жиророзчинних вітамінів у зерні тритикале суттєво підвищується: кількість тіаміну та рибофлавіну зростає у 2 – 2,5 рази; вміст нікотинової кислоти та холіну збільшується у 1,5 – 2 рази, інозиту - у 4 рази, кількість вітаміну С збільшується у 2 – 3 рази, рутину – у 2 - 2,5 рази, значно зростає вміст токоферолів.