Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
21 результатів
Результати пошуку
Документ Отримання антоціанів з лушпиння насіння соняшника(2022) Кононенко, Марія Вячеславівна; Подобій, Олена ВалеріївнаПроведено аналітичний огляд науково-технічної літератури та підібрано більш оптимальну технологію виробництва антоціанів з лушпиння насіння соняшникаДокумент Дослідження антиоксидантного потенціалу чаю зеленого(2022) Осипенко, Олена Василівна; Рубанка, Катерина ВолодимирівнаВ роботі проаналізовано 8 зразків зеленого чаю на вміст в їх складі антоціанів, які визначали фотометричним методом . Для вилучення фенольних сполук використовували подвійну екстракцію розчином етилового спирту. Підтверджено, що антоціани не є маркером зеленого байхового чаю, і лише частковою мірою забеспечує антиоксидантні властивості зеленого чаю. Наявність антоціанів в зеленому чаї свідчить більше про порушення технології його виготовлення, а саме часткового проходження процесу ферментації.Документ Anthocyanins in raspberry and their potential health benefits(2024) Kuzinska, Vladyslava; Podobiy, OlenaIn this study the analysis of modern scientific literature was conducted. The methods that were used are generalization, systematization, specification.Документ Використання плодів черемхи при виробництві компотів асорті(2023) Король, Руслан Іванович; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Крижановський, Станіслав ЙосиповичВ лабораторних умовах проводилися дослідження з розроблення рецептур компотів асорті з використанням плодів черемхи. В якості основної сировини використовували плоди вишні, черешні, чорної смородини та чорниці. Отримані компоти асорті відрізнялись високим вмістом біологічно активних речовин, гармонійним смаком та ароматомДокумент Використання черемхи у виробництві компотів та маринадів(2024) Король, Руслан Іванович; Торопець, Ілля Олександрович; Левківська (Музика), Тетяна МиколаївнаПроведені дослідження по виробництву копмотів та маринадів з використанням плодів черемхи. В результаті отримано продукцію з високим вмістом антоціанів та підвищеною харчовою цінністюДокумент Червоноголова капуста та її цінність для харчової промисловості(2024) Охріменко, Олена Володимирівна; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Торопець, Ілля ОлександровичРозглянуто особливість хімічного складу чорвоноголової капусти та можливості використання її у виробництві різних харчових продуктів для збагачення антоціанамиДокумент Дослідження мікроелементного складу екстракту з ягід чорноплідної горобини етиловим спиртом методом мас-спектрометрії з індуктивно-зв’язаною плазмою(2020) Омелянчук, Ілля Миколайович; Подобій, Олена Валеріївна; Мілюкін, Михайло ВасильовичДокумент Дослідження мікроелементного складу екстракту з ягід чорноплідної горобини диметилсульфоксидом методом мас-спектрометрії з індуктивно-зв’язаною плазмою(2020) Хомов, Євгеній Вячеславович; Подобій, Олена Валеріївна; Мілюкін, Михайло ВасильовичДокумент Дослідження мікроелементного складу екстракту з ягід чорноплідної горобини ізопропіловим спиртом методом мас-спектрометрії з індуктивнозв’язаною плазмою(2020) Ошурко, Павло Анатолійович; Подобій, Олена Валеріївна; Мілюкін, Михайло ВасильовичДокумент Вплив кислотності середовища на колір антоціанів із вичавок журавлини(2023) Кононенко, Марія Вячеславівна; Подобій, Олена ВалеріївнаМатеріалом для експерименту було обрано вичавки журавлини. Проаналізовано вплив кислотності середовища на колір антоціанів. Максимальна частка біологічно активних речовин в ягоді журавлини міститься саме в шкірці і при вилученні соку потрапляє у відходи з вичавками. Переважна частка біологічно активних речовин (барвних, фенольних, пектинових) знаходиться у зв’язаному стані і тільки частина їх – у клітинному соці.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »