Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 17
  • Ескіз
    Документ
    Мигдальне молоко у молочних супах як альтернатива коров'ячого
    (2024) Перекос, Денис Романович; Романова, Зоряна Миколаївна
  • Ескіз
    Документ
    Важливість здорового харчування здобувачів вищої освіти
    (2024) Малявко, Мирослава Сергіївна; Ущаповський, Артем Олегович
    Здорове та збалансоване харчування є надзвичайно важливим для здобувачів вищої освіти, які мають фізичне та розумове навантаження. Правильне співвідношення нутрієнтів дозволяє забезпечити організм необхідною енергією, сприяє його ефективному функціонуванню та підвищує стресостійкість. Також слід враховувати при складанні раціону свій вік, стать та рівень фізичної активності та інші індивідуальні особливості. В роботі використані результати досліджень вітчизняних та закордонних фахівців. Для обробки, викладення та узагальнення отриманої інформації використані методи системного пошуку, аналізу та синтезу
  • Ескіз
    Документ
    Особливості харчування людей, зайнятих переважно розумовою працею
    (2024) Трачук, Аріана Андріївна; Ущаповський, Артем Олегович
    В роботі для дослідження обрано групу людей з розумовою активністю, які належать до першої групи фізичної активності. Проведено аналіз окремих продуктів харчування та сформовано основні принципи раціонального харчування. Для забезпечення продуктивності та якості праці, збереження здоров’я та творчого довголіття, при виконанні розумової праці необхідно дотримуватись основ здорового способу життя включно із рекомендаціями щодо оздоровчого харчування
  • Ескіз
    Документ
    «Нішеві культури»: поняття та перспективи використання
    (2023) Бондаренко, Юлія Ігорівна; Бунецька, Анна Володимирівна; Супрун-Крестова, Олена Юріївна
    Сьогодні тренд здорового способу життя стрімко набирає обертів в нашій країні, тож відповідно зростає попит на продукти харчування з додатковою харчовою цінністю – органічні продукти, біопродукти, фермерські продукти, суперфуди, фітнес-продукти, інші продукти здорового харчування, основою яких є нішеві культури
  • Ескіз
    Документ
    Забезпечення гарантій та принципів юридичної відповідальності в сфері здорового харчування дітей в Україні
    (2021) Задніпряна‐Корінна, Мар'яна Юріївна
    Якість та безпечність продуктів харчування, особливо харчування дітей ви- магають гарантій виробників та контролю держави. В цьому контексті питання законодавчого регулювання юридичної відповідальності держави, виробника і самоконтроль споживача очевидні та ключові. Принципи юридичної відповідальності в системі організації здорового харчування дітей в Україні визначають керівні засади, презумпції та підстави притягнення до різних видів юридичної відповідальності фізичних осіб, юридичних осіб, колективних утворень, держави та ії органів, визначають правові гарантії відшкодування шкоди. У принципах юридичної відповідальності конкретизуються сутність, функції, обумовлюються форми реалізації юридичної відповідальності
  • Ескіз
    Документ
    Сучасний спосіб заморожування плодово-ягідних напівфабрикатів з використанням кріопротекторів
    (2023) Камінська (Халапсіна), Світлана Владиславівна
    Заморожені плодово-ягідні напівфабрикати вже давно завоювали популярність серед споживачів завдяки збереженню смакових якостей свіжо сировини і тривалому терміну зберігання. Процес заморожування є більш ефективним завдяки використанню кріопротекторів, які дозволяють зберегти якість та смак, а головне біологічну цінність продукту, запобігаючи утворенню кристалів льоду, що можуть пошкодити структуру та текстуру напівфабрикатів.
  • Ескіз
    Документ
    Фріпси, як альтернатива швидким перекусам
    (2022) Лаврук, Павло Сергійович; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна
    Снеки, або легка закуска, перекус є популярними продуктами серед населення, особливо серед молоді. Альтернативою традиційним снекам є фріпси – це фруктові чіпси, які є висушеними слайсами різних фруктів без додавання консервантів і цукру. Вони мають відмінні смакові якості, приносять організму величезну користь, будучи здатними повноцінно замінити звичайні плоди. Фріпси мають високу харчову цінність. Такі вироби збагачують організм цінними мікро- та макроелементами, вітамінами, які необхідні для правильної роботи імунної та інших систем, а також окремих органів. Snacks, or light snacks, are popular products among the population, especially among young people. Frips are an alternative to traditional snacks - these are fruit chips, which are dried slices of various fruits without added preservatives and sugar. They have excellent taste qualities, bring great benefits to the body, being able to fully replace ordinary fruits. Frips have a high nutritional value. Such products enrich the body with valuable micro- and macroelements, vitamins, which are necessary for the proper functioning of the immune and other systems, as well as individual organs.
  • Ескіз
    Документ
    Використання мобільного додатку FOODSTR для вибору корисних продуктів харчування
    (2021) Ущаповський, Артем Олегович
    В роботі наведено дослідження, щодо використання мобільного додатку FoodStr для вибору корисних продуктів харчування українців. На основі аналізу літературних даних, наведено переваги використання даного додатку як для звичайних українців, так і для закладів ресторанного господарства. The paper presents research on the use of the FoodStr mobile application for choosing healthy food products for Ukrainians. Based on the analysis of literary data, the advantages of using this application for both ordinary Ukrainians and restaurants are given.
  • Ескіз
    Документ
    Обґрунтування компонентів для фортифікації м’ясних посічених напівфабрикатів
    (2022) Бірюк, Юлія Вікторівна; Чернюшок, Ольга Анатоліївна
    Промислове виробництво продуктів здорового харчування неможливо без використання харчових функціональних інгредієнтів та збагачувачів.Одним зі шляхів розробки фортифікованих м'ясних продуктів підвищеної харчової цінності є використання у їхньому виробництві нетрадиційної сировини, ресурсів, що містять рослинні та молочні білки. The industrial production of healthy food products is impossible without the use of functional food ingredients and fortifiers.One of the ways to develop fortified meat products of increased nutritional value is the use of non-traditional raw materials, resources containing vegetable and milk proteins in their production.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи виробництва кисломолочного функціонального соусу з антиоксидантними властивостями
    (2022) Стеценко, Наталія Олександрівна
    Розроблений збагачений кисломолочний соус на основі йогурту належить до категорії функціональних продуктів, оскільки рівень забезпечення добових потреб людини у багатьох есенціальних нутрієнтах знаходиться у межах 10…50%. Визначено, що кисломолочний соус, збагачений порошками куркуми, орегано та сиропом лактулози, має високі показники якості, що відповідають вимогам нормативної документації. Такий соус буде прекрасним низькокалорійним доповненням для харчування людей, які ведуть здоровий спосіб життя і обирають продукти з високою біологічною цінністю, нутрітивною насиченістю при помірній енергетичній цінності. The developed enriched yogurt-based sour milk sauce belongs to the category of functional foods, as the level of human daily needs in many essential nutrients is in the range of 10… 50%. It was determined that sour milk sauce enriched with turmeric powder, oregano and lactulose syrup has high quality indicators that meet the requirements of regulatory documentation. This sauce will be a great low-calorie supplement for the diet of people who lead a healthy lifestyle and choose products with high biological value, nutritional saturation at moderate energy value.