Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 19
  • Ескіз
    Документ
    Тенденції запозичення української кулінарії
    (2019) Межибовський, Олександр; Камінська (Халапсіна), Світлана Владиславівна
    Національна кухня - один із стовпів культурної ідентичності. Кулінарне мистецтво неможливо віднести до другорядних: воно, як величне дерево, має глибоке коріння. Але, для того, щоб на ньому продовжували зав'язуватись, квітнути і наливатись рум'янцем різнобарвні плоди, необхідно іноді прививати гілочки інших родючих культур - нових, сусідніх та віддалених поєднань харчових продуктів та гастрономічних рішень National cuisine is one of the pillars of cultural identity. Culinary art can not be attributed to minor: it, as a majestic tree, has deep roots. But in order to continue to associate, blossom and blossom with colorful fruits, it is sometimes necessary to plant branches of other fertile cultures - new, neighboring and distant combinations of food and gastronomic choices.
  • Ескіз
    Документ
    Вареники - традиційна страва української кухні
    (2018) Мазур, Лариса Михайлівна; Ковальова, Світлана Олександрівна
  • Ескіз
    Документ
    Культура здорового харчування від наших пращурів і дотепер
    (2017) Майборода, Олена Іванівна; Ковальова, Світлана Олександрівна; Гончарук, Аліна
  • Ескіз
    Документ
    Релігія, теологія та філософія: точки перетину
    (2019) Панченко, Олександра Павлівна; Михалевич, Артур Петрович; Скуйбіда, Валерія Віталіївна; Кітов, Микола Григорович
    Релігія, теологія і філософія спрямовані на різні аспекти сутності буття. Лише на рівні їх самоусвідомлення релігія і теологія досягають наукової форми свого прояву.
  • Ескіз
    Документ
    Традиції випікання хліба
    (2015) Майборода, Олена Іванівна; Мазур, Лариса Михайлівна; Корж, Марія Олександрівна
    Скільки на світі живуть люди, стільки вони випікають хліб. How many people live in the world, so they baked bread.
  • Ескіз
    Документ
    Національне виховання в системі освіти України
    (2013) Поденко, Віктор Петрович
    Національне виховання в системі освіти України являє собою діалектичну єдність усіх компонентів: теоретико-методологічного забезпечення, змісту й організації освітнього процесу, які, у свою чергу, є складними підсистемами зі своїми підструктурними елементами, що знаходяться у певних взаємозв’язках і взаємозалежності. National education in education Ukraine is the dialectical unity of all components: theoretical and methodological support, content and organization of educational process, which, in turn, are complex subsystems with their pidstrukturnymy elements that are in certain relationships and interdependence.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасний стан виноградарсько-виноробної галузі закарпатської області
    (2015) Васьковська, Ірина Іванівна; Коваль, Ольга Андріївна
    Виноробство на Закарпатті є одним з традиційних занять місцевого населення, багато закарпатських вин можна спробувати тільки безпосередньо на Закарпатті, де існує цілий культ вина зі своїми особливостями і ритуалом споживання. Одна з популярних у туристів локацій - знайомство із закарпатським вином у погребах місцевих майстрів цієї справи. Winemaking in Transcarpathia is one of the traditional occupations of the local population, many of Transcarpathian wines can taste just right in Transcarpathia, where there is a cult wine with its own characteristics and ritual consumption. One of the most popular tourists locations - meeting of Transcarpathian wine cellars in the case of local craftsmen.
  • Ескіз
    Документ
    Етнологія критської гастрономії: традиції і сучасність
    (2015) Пересічна, Світлана Михайлівна; Коренюк, Марія Ігорівна
    Крит - грецька земля, що зростила великого бога-громовержця Зевса. Загадковий острів, на якому реальність мирно співіснує з древніми міфами. Звідси бере свій початок наша цивілізація, і, зрозуміло, кухня. Могутні боги продумали все, і навіть те, чим будуть харчуватися мешканці землі: античні технології страв, запорука довголіття, досі є основою щоденного раціону місцевих жителів.
  • Ескіз
    Документ
    Шляхи відновлення традицій єврейської кухні під час прийому хасидів в Україні
    (2014) Терещук, Іванна; Лазоренко, Наталія Петрівна
    Протягом кількох останніх десятиліть релігійний рух хасидизму заснувався на території України, і значна частина євреїв відвідують нашу країну щорічно, особливо багато їх приїжджає на святкування різних єврейських свят. Тому кожного року місцева влада та жителі міста Умань ретельно готується до приїзду хасидів.
  • Ескіз
    Документ
    Traditions and innovations in hospitality industry
    (2014) Yakymenko, Olena
    There is always a fine line to be walked when comparing tradition to innovation. In some ways, consumers embrace innovation as a time saving tool or a way of making life easier, but on the other hand, tradition is what drives consumers to make certain choices over others.