Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
25 результатів
Результати пошуку
Документ Отримання антоціанів з лушпиння насіння соняшника(2022) Кононенко, Марія Вячеславівна; Подобій, Олена ВалеріївнаПроведено аналітичний огляд науково-технічної літератури та підібрано більш оптимальну технологію виробництва антоціанів з лушпиння насіння соняшникаДокумент Дослідження антиоксидантного потенціалу чаю зеленого(2022) Осипенко, Олена Василівна; Рубанка, Катерина ВолодимирівнаВ роботі проаналізовано 8 зразків зеленого чаю на вміст в їх складі антоціанів, які визначали фотометричним методом . Для вилучення фенольних сполук використовували подвійну екстракцію розчином етилового спирту. Підтверджено, що антоціани не є маркером зеленого байхового чаю, і лише частковою мірою забеспечує антиоксидантні властивості зеленого чаю. Наявність антоціанів в зеленому чаї свідчить більше про порушення технології його виготовлення, а саме часткового проходження процесу ферментації.Документ Anthocyanins in raspberry and their potential health benefits(2024) Kuzinska, Vladyslava; Podobiy, OlenaIn this study the analysis of modern scientific literature was conducted. The methods that were used are generalization, systematization, specification.Документ Використання плодів черемхи при виробництві компотів асорті(2023) Король, Руслан Іванович; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Крижановський, Станіслав ЙосиповичВ лабораторних умовах проводилися дослідження з розроблення рецептур компотів асорті з використанням плодів черемхи. В якості основної сировини використовували плоди вишні, черешні, чорної смородини та чорниці. Отримані компоти асорті відрізнялись високим вмістом біологічно активних речовин, гармонійним смаком та ароматомДокумент Використання черемхи у виробництві компотів та маринадів(2024) Король, Руслан Іванович; Торопець, Ілля Олександрович; Левківська (Музика), Тетяна МиколаївнаПроведені дослідження по виробництву копмотів та маринадів з використанням плодів черемхи. В результаті отримано продукцію з високим вмістом антоціанів та підвищеною харчовою цінністюДокумент Червоноголова капуста та її цінність для харчової промисловості(2024) Охріменко, Олена Володимирівна; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Торопець, Ілля ОлександровичРозглянуто особливість хімічного складу чорвоноголової капусти та можливості використання її у виробництві різних харчових продуктів для збагачення антоціанамиДокумент Дослідження мікроелементного складу екстракту з ягід чорноплідної горобини етиловим спиртом методом мас-спектрометрії з індуктивно-зв’язаною плазмою(2020) Омелянчук, Ілля Миколайович; Подобій, Олена Валеріївна; Мілюкін, Михайло ВасильовичДокумент Дослідження мікроелементного складу екстракту з ягід чорноплідної горобини диметилсульфоксидом методом мас-спектрометрії з індуктивно-зв’язаною плазмою(2020) Хомов, Євгеній Вячеславович; Подобій, Олена Валеріївна; Мілюкін, Михайло ВасильовичДокумент Дослідження мікроелементного складу екстракту з ягід чорноплідної горобини ізопропіловим спиртом методом мас-спектрометрії з індуктивнозв’язаною плазмою(2020) Ошурко, Павло Анатолійович; Подобій, Олена Валеріївна; Мілюкін, Михайло ВасильовичДокумент Сучасний стан ринку харчових барвників(2023) Бурлак, Наталія Іванівна; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Бут, Сергій АнатолійовичДля зміни забарвлення харчових продуктів можуть застосовуватися тільки абсолютно нешкідливі барвники. У різних країнах застосовуються різні харчові барвники. Їх номенклатура за останні 10–15 років скоротилася в 4—5 разів; приблизно з 80 до 20 найменувань. Сюди входять барвники всієї гами квітів, а саме: червоні, оранжеві, жовті, зелені, блакитні, чорні та інші, що дає широку можливість вибору. Only completely harmless dyes can be used to change the color of food products. Different countries use different food dyes. Their nomenclature has decreased by 4-5 times over the last 10-15 years; from approximately 80 to 20 items. This includes dyes of the entire gamut of colors, namely: red, orange, yellow, green, blue, black and others, which gives a wide choice.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »