Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
84 результатів
Результати пошуку
Документ Impact of dried apple pomace on the quality of gluten-free bread(2022) Hryshchenko, Anna; Levtseniuk, Leonid; Hanzyna, Bohdan; Banakh, YevhenЗ метою підвищення вмісту харчових волокон в безглютеновому хлібі досліджено вплив сушених яблучних вичавок різних виробників та різної дисперсності на показники його якості. Встановлено, що у разі дозування 2-8% вичавків призводить до зменшення питомого об’єму виробів, затемнення скоринки та м’якушки хліба та погіршення пористості в різній степені.Документ Характеристика видів сировини для виробництва цукру та полісахаридів(2024) Шпіліна, Вероніка Олександрівна; Шульга (Замура), Світлана АнатоліївнаСировина для виробництва цукру та полісахаридів відіграє ключову роль у харчовій промисловості. Характетистика різних видів даної сировини дозволить нам глибше зрозуміти їхнє значення, використання та вплив на здоров’я людини. Для дослідження різних видів та властивостей сировини для виробництва кристалічного цукру та полісахаридів (пектину, крохмалю) використано систематичний підхід, який базується на огляді сучасної літератури.Документ Забезпечення якості крохмалю при зберіганні та транспортуванні(2022) Рубан, Анна Сергіївна; Шульга (Замура), Світлана АнатоліївнаЯкість харчових продуктів визначається сукупністю характеристик, яка зумовлює їх придатність для задоволення певних потреб. Існує проблема погіршення якості крохмалю через умови його пакування, транспортування та зберігання.Документ Нові модифікації крохмалю як спосіб отримання екологічних плівок(2023) Шульга, Оксана Сергіївна; Шульга, Сергій ІвановичПроведена модифікація картопляного крохмалю хлорангідридом ацетиляблучної кислоти, яка підтверджена елементним аналізом. В ІЧ-спектрах відбулися зміни смуг частоти коливань нативного крохмалю в нехарактеристичній області. Досліджено властивості отриманого модифікованого продукту та встановлено, що модифікація змінила форми зв’язків вологи з крохмалем, зовнішній вигляд зерен, ступінь кристалічності зменшилася з 12 до 4 %.Документ ЯМР та ІЧ-дослідження продукту модифікації картопляного крохмалю хлорангідридом адипінової кислоти(2021) Марченко, Катерина Олегівна; Сімурова, Наталія Вячеславівна; Шульга, Сергій ІвановичПроведено модифікацію крохмалю хлорангідридом адипінової кислоти. В результаті дослідження продукту реакції методом ІЧ спектроскопії встановлено, що відбувається зшивання лінійних ланцюгів глюкопіранозних залишків крохмалю, адже спектри вихідного і модифікованого продуктів мають ряд характерних відмінностей.Документ Виготовлення напівфабрикатів з молодої картоплі, кафедра технології консервування(2023) Черненко, Віктор Юрійович; Писарєв, Максим Григорович; Бут, Сергій АнатолійовичВиготовлення напівфабрикатів з молодої картоплі. Making semi -finished products from young potatoes.Документ Удосконалення технології виробництва напівфабрикатів з картоплі(2023) Лощиць, Юлія Ігорівна; Писарєв, Максим Григорович; Крижановський, Станіслав ЙосиповичУдосконалення технології виробництва напівфабрикатів з картоплі. Improving the technology of production of semi -finished products from potatoes.Документ Дослідження зниження енергетичних витрат у технології напівфабрикатів з картоплі(2023) Завалкевич, Надія Віталіївна; Писарєв, Максим Григорович; Бут, Сергій АнатолійовичДослідження зниження енергетичних витрат у технології напівфабрикатів з картоплі. Investigation reduction of energy costs in the technology of semi -finished products made of potatoes,Документ Виробництво патоки різного вуглеводного складу з використанням ферментних препаратів(2022) Тертичний, Михайло Леонідович; Карпович, Інна ВіталіївнаКрохмальна патока відіграє одну з ключових ролей у сучасній харчовій промисловості оскільки використовується у виробництві багатьох продуктів харчування. На сьогодні виробляють патоку різного вуглеводного складу залежно від потреб споживача. Досліджено використання ферментних препаратів для корегування вуглеводного складу патоки та удосконалення існуючих технологій виробництва.Документ Розширення асортименту соусів для м’ясних страв(2023) Семенюченко, Євгенія Вікторівна; Стукальська (Іванова), Наталія Миколаївна; Антоненко, Артем Васильович