Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
12 результатів
Результати пошуку
Документ Вплив параметрів матеріалу на ефективність пневматичних стопорів: дослідження методом скінченних елементів LS-DYNA(2024) Туфекчі, Валентин Іванович; Токарчук, Сергій Володимирович; Костін, Володимир Борисович; Цимбаленко, І. О.Комп'ютерне моделювання стало невід'ємною частиною процесу проектування і вдосконалення фрикційних гальмівних пристроїв в структурі робототехнічних комплексів пакувальних систем [1]. Програмні комплекси як ANSYS та інтегрований в нього пакет програмного забезпечення для багатофізичного моделювання LS-DYNA дозволяють інженерам та конструкторам виконувати детальний аналіз динамічних властивостей гальмівних систем, враховуючи всі значимі фактори, від матеріалів фрикційних поверхонь до специфік робочих навантажень.Документ Study of brake systems performance by the finite element method(2024) Tokarchuk, Serhii; Vasylkivskyi, Kostyantyn; Gavva, OleksandrOptimizing friction braking systems is key to ensuring safety and increasing production efficiency. Computer simulation enables detailed analysis of brake system performance, justifying more reliable and durable lean solutions for a wide range of industrial applications, from individual components to robotic intelligent production lines.Документ Порівняльний аналіз витратних характеристик прецизійних дозаторів(2024) Безсмертний, Дмитро; Токарчук, Сергій ВолодимировичРозвиток дозувально-фасувальних технологічних комплексів характеризується зростанням вимог до точності, надійності та швидкодії таких пристроїв. Актуальним є питання автоматизації процесу дозування та підтримки необхідної пропускної здатності, особливо під час роботи з мікро- та нанопорціямиДокумент Структурно-параметричний синтез пакувальних машин для сипких харчових продуктів(2024) Скула, Дмитро Сергійович; Запорожець, Олександр Володимирович; Токарчук, Сергій ВолодимировичАналіз існуючого обладнання для пакування сипких і дрібно-штучних харчових продуктів, показав пріоритетність використання попереднього структурного аналізу для вибору дозувально-фасувальних систем пакувальних машин.Документ Cтруктурно-параметричний оптимізаційний синтез функціонального модуля дозування в’язких та пластичних харчових продуктів(2021) Токарчук, Сергій Володимирович; Гавва, Олександр Миколайович; Кривопляс-Володіна, Людмила ОлександрівнаМетою створення пакувальної машини є реалізація технологічного процесу пакування та отримання пакування встановленої якості найбільш простим/дешевим/швидким способом. Одна і та ж операція технологічного процесу може бути реалізована по-різному, що призводить до виникнення певної кількості можливих структурних схем та конструктивних виконань функціональних модулів (ФМ) машини.Документ Дослідження характеристик фасувального мехатронного модуля дозування в’язких харчових продуктів(2021) Слюсар, Лілія Олександрівна; Скула, Дмитро Сергійович; Токарчук, Сергій Володимирович; Кривопляс-Володіна, Людмила ОлександрівнаТехнологічний процес фасування в’язких харчових продуктів у сучасних пакувальних машинах реалізується із застосування різноманітних конструктивних схем виконання функціональних модулів машин та із реалізацією різних траєкторії руху споживчих упаковок. Актуальною є проблема розробки нового обладнання, яке б не лише підвищувало продуктивність праці, було б більш надійним та довговічним, а й дозволило зменшити собівартість продукції.Документ Функціонально-орієнтоване проектування машин пакування харчових продуктів у контексті технологій замкненого циклу(2022) Гавва, Олександр Миколайович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Токарчук, Сергій ВолодимировичБазові принципи технологій замкненого циклу, забезпечують зменшення енергоємності основних функціональних модулів пакувальної машини, спрощення їх конструкції та уніфікацію систем керування за технологічним процесом. Метою виконаних досліджень є розроблення і апробація методологічної основи формування технологічних процесів проектування, на принципах функціонально-орієнтованого підходу до забезпечення заданих властивостей нової пакувальної машини (ПМ).Документ Регулювання продуктивності та швидкості потоку рідких продуктів(2023) Гера, Володимир Миколайович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Токарчук, Сергій ВолодимировичУ процесі обробки рідкої харчової сировини виникає необхідність регулювання продуктивності та швидкості потоку на різних ділянках технологічного процесу. Найбільш поширеними, серед запірно-регулюючої арматури, являються кульові крани.Документ Дослідження комунікативного дизайну виробничих систем(2023) Володін, Олександр Сергійович; Гавва, Олександр Миколайович; Токарчук, Сергій Володимирович; Савчук, Олександр СергійовичНа сьогодні, широко використовують методику розроблення цифрового двійника, як комп'ютерного прообразу для будь-якого реального об'єкту. За досліджуваний об'єкт можна обрати, наприклад, все промислове підприємство з його виробничими лініями, конкретний екземпляр виробу або окремий технологічний процес.Документ Інтеграція прецизійного дозатора в мехатронний модуль маніпулятора(2023) Бутик, Тарас Васильович; Гавва, Олександр Олександрович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Токарчук, Сергій ВолодимировичТочне дозування рідини- це складний, але актуальний для дослідження процес, зокрема, щодо контролю за точністю формування дози. Найбільш вживаною для в'язких харчових продуктів, біомедичних препаратів є конструкція поршневих дозаторів. Різноманітність конструкцій та характеристик клапанів керування для точного формування дози продукту обумовлює необхідність додаткових досліджень. Основна перевага методу дозування за часом полягає в тому, що кількість продукту, який відбирається із живильника, не залежить від висоти напору, мірної ємності та форми підвідного продуктопроводу. Прототип запропонованого нами клапана був створений та протестований на точність відбору дози від 5 до 50мг із корегуванням діапазону тиску й часу. Отримані результати показали високу повторюваність і точність для продуктів із низькою та середньою в'язкістю (молоко, олія, клей). Їх можна порівняти з існуючими комерційно доступними системами точного дозування.