Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 17
  • Ескіз
    Документ
    The theoretical description for ethanol and hydrpoxyquinol determination in wines and fruit juices
    (2022) Tkach, Volodymyr; Kushnir, Marta; Morozova, Tetiana; Oliveira, Sílvio C.; Romaniv, Lyudmyla; Pishak, Olga; Khmeliar, Inesa; Kushnir, Lesya; Romanova, Zoriana; Yagodynets, Petro
    Fermentation is the main process, standing in the base of the formation of alcoholic drinks. Various drinks like wine, cider, rum, rumtopf or gin are made by fruit juices fermentation. The glucose fermentation product is ethanol. As for fructose, its fermentation product is hydroxyquinol.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження якості - первинний фактор вибору системи водоочищення у технології лікеро-горілчаного виробництва
    (2023) Олійник, Світлана Іванівна; Дулька, Ольга Степанівна; Ядикін, Олексій Сергійович
    Нормативні документи визначають гранично допустимі концентрації вмісту у воді речовин, що встановлюють мікробіологічні, паразитологічні, органолептичні показники, вміст шкідливих хімічних речовин, надходження що утворюються у воді в процесі її обробки в системі водопостачання, а також радіоактивність води. За результатами аналізу можна зробити висновок та уточнити необхідність вдосконалення способу доочищення води, який можу здійснюватися підбором матеріалів для фільтрування та очищення, застосування певних блоків та обладнання
  • Ескіз
    Документ
    Вимоги до статистичного опрацювання результатів органолептичних досліджень спиртних напоїв
    (2023) Ковальчук, Володимир Петрович; Чехун, Марина Григорівна; Олійник, Світлана Іванівна
    Для статистичного опрацювання результатів органолептичних досліджень спиртних напоїв використовують адекватні статистичні методи розходження, щкал та категорій, аналітичні та описові
  • Ескіз
    Документ
    Вимоги до приміщень для підготовки зразків спиртних напоїв та проведення органолептичних досліджень
    (2023) Ковальчук, Володимир Петрович; Чехун, Марина Григорівна; Олійник, Світлана Іванівна
    Наведено вимоги до приміщення для підготовки зразків спиртних напоїв, приміщення для проведення органолептичних досліджень спиртних напоїв, робочого місця дегустатора
  • Ескіз
    Документ
    Вимоги до способу і порядку подавання зразків спиртних напоїв на дегустацію
    (2023) Ковальчук, Володимир Петрович; Чехун, Марина Григорівна; Олійник, Світлана Іванівна
    Порядок подавання зразків здійснюють згідно з класифікацією спиртних напоїв в напрямі збільшення міцності, вмісту цукру, летких і екстрактивних речовин в кожній категорії спиртних напоїв згідно з Законом України «Про географічні зазначення спиртних напоїв». У разі малої кількості зразків і дегустаторів порядок подавання зразків може бути збалансований щоб використати однакову кількість разів. У випадку значної кількості зразків порядок подавання зразків може бути довільним
  • Ескіз
    Документ
    Вимоги до методів органолептичних досліджень спиртних напоїв
    (2023) Ковальчук, Володимир Петрович; Чехун, Марина Григорівна; Олійник, Світлана Іванівна
    Методи органолептичних досліджень спиртних напоїв згідно з ДСТУ ISO 6658 «Дослідження сенсорне. Методологія. Загальні настанови» поділяють на три групи: 1) методи розходжень, які використовують з метою визначення, чи існує між двома зразками органолептичне розходження, 2) методи з використанням шкал і категорій для оцінювання порядку або величини розходжень, або категорій, до яких треба віднести зразки, 3) аналітичні або описові методи, які використовують з метою ідентифікування специфічних органолептичних характеристик, що властиві зразку, в якісному й кількісному відношенні
  • Ескіз
    Документ
    Вплив показників води на якість алкогольних напоїв
    (2021) Бітов, Максим Сергійович; Савченко, Аліна Сергіївна; Чернова, Наталія Миколаївна
    Лужність технологічної води та водневий показник впливають на стабільність горілок при зберіганні. Надмірний вплив іонів натрію у горілках сприяє вилуговуванню внутрішньої поверхні скляних пляшок. Вміст сполук заліза та марганцю в технологічній воді контролюється для запобігання випадінню бурих осадів гідроксидів цих металів. Підвищений вміст сульфатів, гідрокарбонатів та кремнієвої кислоти сприяє утворенню осадів кальцію та магнію. У лікеро-горілчаній продукції з перманганатною окиснюваністю більше 2мгО2/дм3 при зберіганні утворюється колоїдна плівка на стінках пляшок.
  • Ескіз
    Документ
    Напрями підвищення якості алкогольних напоїв
    (2018) Олійник, Світлана Іванівна; Тарасюк, Леся Анатоліївна; Острик, Олександр Миколайович; Самченко, Ірина Олександрівна
    Одним із пріорітетних напрямів розвитку лікеро-горілчаної промисловості є впровадження новітніх технологій для підвищення якості алкогольних напоїв. One of the priority areas for the development of the distillery production is the introduction of the latest technologies for improving the quality of alcoholic beverages.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи виробництва алкогольних напоїв в умовах фермерських господарств для закладів індустрії гостинності
    (2020) Ковальчук, Світлана Степанівна; Дочинець, Інга Вікторівна; Стахурська, Лілія Вацлавівна
    Охарактеризовано відродження приватного виробництва, що дозволить виготовляти оригінальні вишукані алкогольні напої та діяльність так званих «крафтових» виробництв, котрі виробляють якісну продукцію невеликими партіями. The revival of private production is characterized, which will allow to produce original refined alcoholic beverages and the activity of the so-called "craft" production, which produce quality products in small batches.
  • Ескіз
    Документ
    Low alcoholic drinks with emulsions as a alternative to strong alcoholic drinks
    (2018) Lugovska, Oksana; Sidor, Vasyl