Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
47 результатів
Фільтри
Налаштування
Результати пошуку
Документ Отримання антоціанів з лушпиння насіння соняшника(2022) Кононенко, Марія Вячеславівна; Подобій, Олена ВалеріївнаПроведено аналітичний огляд науково-технічної літератури та підібрано більш оптимальну технологію виробництва антоціанів з лушпиння насіння соняшникаДокумент Перспективи застосування екстракту звіробою у рецептурах лікувально-профілактичної зубної пасти(2024) Огуй, Ярослав; Подобій, Олена ВалеріївнаЗвіробій (Hypericum perforatum) відомий своїми антибактеріальними та протизапальними властивостями. Екстракт звіробою використовується у багатьох сферах медицини, включаючи лікування шкірних захворювань, депресії та ран. Звіробій містить ряд активних сполук, включаючи гіперіцин, гіперфорин та флавоноїди, які відомі своїми протизапальними та антиоксидантними властивостями. Ці сполуки можуть допомогти в боротьбі з бактеріями, що спричиняють карієс та захворювання ясенДокумент Anthocyanins in raspberry and their potential health benefits(2024) Kuzinska, Vladyslava; Podobiy, OlenaIn this study the analysis of modern scientific literature was conducted. The methods that were used are generalization, systematization, specification.Документ Перспективи використання гречаного борошна(2024) Булгакова, Дар'я Сергіївна; Романова, Зоряна Миколаївна; Стукальська (Іванова), Наталія МиколаївнаОстаннім часом спостерігається наростаючий інтерес саме до дієтичних та оздоровчих виробів. Нова тенденція полягає у використанні борошна з інших зернових культур замість традиційного пшеничного. Такий підхід бере своє коріння у світових тенденціях, де зростає увага до здорового способу життя, змінюються вподобання споживачів та підвищується роль харчування як фактору, що впливає на стан організму. Дуже цікавою ідеєю сьогодення є використання альтернативного безглютенового борошна, а саме з гречки. Особливість такого використання полягає в тому, що сама по собі гречка є дуже корисним продуктом, який багатий на білок, антиоксиданти, вітаміни.Документ Перспективи використання натуральних антиоксидантів у дитячому харчуванні(2021) Божко, Наталия Володимирівна; Тищенко, Василь Іванович; Пасічний, Василь МиколайовичПредставлено результати дослідження дії антиоксидантів на варені ковбаси.Документ Антиоксиданти фенольної природи як збагачувачі у технологіях функціональних харчових продуктів(2023) Стеценко, Наталія Олександрівна; Задесенська, Ілона ВалеріївнаЯк потенційні функціональні інгредієнти для подолання та зменшення наслідків окислювального стресу можна розглядати біоантиоксиданти. Крім оздоровчих ефектів, введення біоантиоксидантів у харчові середовища забезпечує попередження їх окисного псування, зниження втрат, збільшення термінів придатності та випуск високоякісних виробів, які здатні зберігати протягом досить тривалого часу характерні особливості, властиві свіжим, повноцінним якісним продуктам. Широкий спектр антиоксидантів фенольної природи та різноманіття натуральної рослинної сировини, яка є джерелом таких речовин, створює перспективи розширення асортименту функціональних харчових продуктів антиоксидантної дії, до рецептур яких можуть бути внесені порошки, екстракти, пасти та інші види добавок з вмістом фенольних сполук.Документ Біологічно активні речовини та антиоксидантна активність арніки гірської Arnica montana(2023) Лихачов, Дмитро; Подобій, Олена ВалеріївнаМатеріалом досліджень була лікарська рослинна сировина – суцвіття-кошички арніки гірської. Вміст хлорофілів та каротиноїдів визначали в екстракті без попереднього розділення за оптичною густиною. Кількісне визначення супутніх біологічно активних речовин методами водного титрування з 2,6- дихлорофеноліндофенолом натрію, перманганатометрії, спектрофотометрії. Загальну антиоксидантну активність за допомогою реактиву DPPH.Документ Вплив рослинних антиоксидантів на показники якості напівкопчених ковбасок(2021) Божко, Наталія Володимирівна; Тищенко, Василь Іванович; Пасічний, Василь Миколайович; Шубіна, Євгенія АндріївнаОписано дослідження антиоксидантної дії екстрактів чорної смородини та чорноплідної горобини у складі напівкопчених ковбас.Документ Використання та перспективи застосування цитрусових ефірних олій у харчовій промисловості(2022) Майборода, Олена Іванівна; Охмакевич, Анастасія МиколаївнаВ харчовій промисловості цитрусові ефірні олії використовуються у виробництві кондитерських виробів, алкогольних і безалкогольних напоїв, різноманітних соусів та м^ясних продуктів, надаючи їм неповторного аромату та приємного смаку.Документ Вплив природних антиоксидантів з насіння на окислення ліпідів і білків у м’ясопродуктах(2022) Страшинський, Ігор Мирославович; Пасічний, Василь Миколайович; Шевченко, Тетяна ПетрівнаУльтрафіолетове випромінювання, кисень повітря та проміжні радикали відіграють важливу для окислювальних реакцій, які впливають на ненасичені жирні кислоти, білки та інші компоненти м’ясопродуктів.