Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
27 результатів
Результати пошуку
Документ Introduction of industrial control valves at the defecosaturation station(2023) Volodin, Sergiy; Mironchuk, Valeriy; Maslo, NikolaiThe use of automatic industrial control valves makes it possible to maintain the technological process of the defecosaturation station in a preset mode. With the help of a tracking actuator, the valves support the automatic control loop. Тhe ratio diffusion juice - lime milk with correction on milk density; ratio diffusion juice - return of juice of I (II) saturation or suspension of juice of I (II) saturation; temperature of juices; pH of predefecated, defecated, first and second saturation juice; process of blowing from sand of pre-defecator, defecator, saturates; pressure and flow rate of saturation gas. The liquid level control device, based on the received mismatch of the control action and the signal from the liquid level sensor, forms the action coming to the input of the pneumatic actuator control device. In the work the technology of regulating valve selection based on static characteristic analysis of the regulating object is offered, where it is shown that for valve size selection by equations of flow and throughput characteristics, the valve operation is considered separately from the regulating system operation. Experimentally investigated the behavior of the object with a regulating organ to determine the valve size. However, there are many cases when direct access to the actuator is difficult or the process requires manual control of the actuator. We have developed electropneumatic tracking actuators with remote control system to solve such problems. It can control one or several actuators in the form of a cylinder with a sensor. This solution offers the highest degree of protection for the control elements and allows the air preparation system, manual override module and indication means to be located in the cabinet as required. Використання автоматичних промислових регулюючих клапанів дозволяє підтримувати технологічний процес станції дефекосатурації в заданому режимі. За допомогою слідкуючого приводу клапани підтримують контур автоматичного регулювання. Співвідношення дифузійний сік - вапняне молоко з корекцією по густині молока; співвідношення дифузійний сік - повернення соку І (ІІ) сатурації або суспензія соку І (ІІ) сатурації; температура соків; рН предефекату, дефекату, соку першої та другої сатурації; процес продувки від піску предефекатора, дефекатора, сатуратів; тиск і витрата сатураційного газу. Пристрій контролю рівня рідини, на основі отриманої неузгодженості керуючої дії та сигналу від рівня рідини формує вплив, що надходить на вхід пристрою керування пневмоприводом. В роботі запропоновано технологію вибору регулюючого клапана на основі аналізу статичної характеристики об'єкта регулювання, де показано, що при виборі типорозміру клапана за рівняннями витратних і пропускних характеристик робота клапана розглядається окремо від роботи системи регулювання. Експериментально досліджено поведінку об'єкта з регулюючим органом при визначенні прохідного перерізу клапана. Однак існує багато випадків, коли прямий доступ до виконавчого механізму утруднений або технологічний процес вимагає ручного керування виконавчим механізмом. Для вирішення таких проблем ми розробили електропневматичні слідкуючі приводи з системою дистанційного керування. Вона може керувати одним або декількома виконавчими механізмами у вигляді циліндра з датчиком. Таке рішення забезпечує найвищий ступінь захисту елементів керування і дозволяє розмістити в шафі систему підготовки повітря, модуль ручного керування та засоби індикації відповідно до вимог.Документ Ефективність варіантів першої сатурації дефекованого соку на основі показників аналітичних і мікроскопічних досліджень(2015-04) Головіна, Олена Валеріївна; Рева, Леонід Павлович; Петруша, Оксана ОлександрівнаВ роботі досліджено очисну дію вапняного молока та взаємодії гідроксиду кальцію з нецукрами дифузійного соку в процесах попередньої та основної дефекації і адсорбційного ефекту утвореного карбонату кальцію в умовах І та ІІ сатурації в різних варіантах технологічних схем очищення. In this work the cleansing action of calcium hydroxide interaction with juice non-sugars in the pre-liming and main liming and adsorption effect of calcium carbonate formed in the first and second carbonation in the different technological variants of purification has been research.Документ Пружні властивості газорідинних середовищ і генерування пульсаційних режимів(2015) Підгорний, Володимир Васильович; Васильківський, Костянтин Вікторович; Максименко, Ірина ФаддеївнаГазорідинні середовища притаманні значній кількості харчових і мікробіологічних середовищ. До їх числа відносяться технології очищення дифузійного соку цукрових заводів. Перелік операцій в них стосується попередньої дефекації, основної дефекації, першої сатурації, дефекації перед другою сатурацією, сульфітації, фільтрування соків та ін. Названі процеси відбуваються в певній послідовності з метою максимально досяжного видалення нецукрів. Gas-liquid environment inherent in large quantities of food and microbiological media. These include technology for juice sugar mills. The list of operations concerns the preliminary defecation, defecation basic, first carbonation, defecation before the second carbonation, sulfitization filter the juice and others. The above processes occur in sequence in order to maximize removal netsukriv attainable.Документ Очищення дифузійного соку з використанням препарату наночастинок гідроксиду алюмінію(2012) Ткаченко, Сергій Володимирович; Олішевський, Валентин Вікторович; Вєрченко, Лідія Михайлівна; Маринін, Андрій Іванович; Ардинський, Олексій ВалерійовичНині важливим напрямком досліджень і розробок в науковому просторі, що націлені на вирішення комплексних науково-технічних і технологічних завдань є можливість застосування нанотехнологій. Currently an important area of research and development in research that aims to solve complex scientific-technical and technological problems is that the use of nanotechnology.Документ Двоступенева І сатурація - суттєвий етап в підвищенні ефективності очищення дифузійного соку(2014) Резніченко, Юрій Миколайович; Петриченко, Ігор Борисович; Виговський, Валерій Юрійович; Хомічак, Любомир МихайловичВажливе місце в технологічному процесі займає I карбонізація. Від правильності її проведення залежить загальний ефект адсорбційного очищення соку, швидкість фільтрування соку і витрата каменю на виробництво. Ефективність проведення I сатурації в значній мірі залежить від її апаратурного оформлення. Important role in the technological process is I carbonization. of correctness of its implementation depends on the overall effect of adsorption purification juice, juice filtration velocity and flow stone of production. Efficiency of carbonation I greatly depends on its hardware design.Документ Підвищення ефективності технологічних процесів очищення дифузійного соку на основі мікроскопічних та аналітичних досліджень(2014) Рева, Леонід Павлович; Головіна, Олена Валеріївна; Петруша, Оксана ОлександрівнаВ сучасній технології очищення дифузійного соку основними являються такі два процеси: попередня дефекація дифузійного соку (шляхом видалення ряду нецукрів коагуляцією ВМС - білків та пектинів і осадження вапном аніонів кислот у формі малорозчинних солей кальцію) та І сатурація (шляхом адсорбції ряду залишкових розчинних нецукрів на поверхні утвореного осаду карбонату кальцію). In modern technologies juice purification are major the following two processes: a preliminary defecation juice (by removing a number of netsukriv coagulation Navy - proteins and pectins and deposition of lime acid anions in the form of soluble calcium salts) and I saturation (by adsorption of a number of residual solvent netsukriv on the surface of the precipitate of calcium carbonate).Документ Співосадження при очищенні соку карбонатом кальцію(2014) Логвін, Володимир Матвійович; Наконечна (Мартинюк), Аліна СергіївнаОчищення дифузійного соку карбонатом кальцію в подальшому позитивно впливає на якість готової продукції - цукру. Знання механізму очищення соку під час карбонізації дозволить підвищувати ефективність очищення соку карбонатом кальцію. Purification juice calcium carbonate further positive impact on the quality of the finished product - sugar. Knowledge of the mechanism clean juice with carbonation will increase cleaning efficiency juice calcium carbonate.Документ Реальна можливість інтенсифікації хімічних і адсорбційних процесів очищення дифузійного соку(2014) Цирульнікова, Віта Валентинівна; Олянська, Світлана ПантелеймонівнаОбґрунтовано та експериментально підтверджено високу ефективність використання дигідрофосфату амонію на початковій та заключній стадії очищення дифузійного соку для інтенсифікації хімічних та адсорбційних процесів. Proved and experimentally confirmed the high efficiency of ammonium dihydrogen phosphate in the initial and final stages of juice purification for intensification of chemical and adsorption processes.Документ Мікроскопічні дослідження осадів, утворених при поступовому підлуженні вапном дифузійного соку в умовах теплої перед дефекації(2014) Головіна, Олена Валеріївна; Рева, Леонід Павлович; Пушанко, Микола МиколайовичНа основі мікроскопічного дослідження динаміки осадження нецукрів в процесі поступового підлуження дифузійного соку в теплому режимі і порівняння їх з якісними показниками отриманих проб, можна зробити висновки, що коагуляція білків (І 60' С) починається вже при рН вище 7,5, а масова коагуляція -при рН>10,5 і продовжується до оптимуму попередньої дефекації: рН 11,4 (Л=0,137% СаО). Based on microscopic examination of the dynamics of the deposition process of gradual netsukriv pidluzhennya juice in warm mode and compare them with quality indicators derived samples, it can be concluded that the coagulation of proteins (and 60 'C) begins at pH above 7.5, and massive coagulation -at pH> 10.5 and continues to defecate prior optimum: pH 11.4 (L = 0.137% CaO).Документ Використання комплексного реагенту для підвищення ефективності процесів очищення дифузійного соку(2014) Цирульнікова, Віта Валентинівна; Олянська, Світлана ПантелеймонівнаВисокомолекулярний комплексний реагент «КРОСС-5» доцільно використовувати для покращення седиментаційно-фільтраційних та якісних показників переддефекосатурованого соку, відокремлення осаду нецукрів до основного вапнування. Розроблений спосіб рекомендуємо для впровадження на цукрові заводи, які планують модернізацію типової схеми з переходом на удосконалений варіант з відокремленням переддефекосатураційного осаду. Macromolecular complex reagent "Cross-5" should be used to improve sedimentation, filtration and quality pereddefekosaturovanoho juice, separating the precipitate netsukriv to main liming. The developed method is recommended for implementation in refineries planning to modernize a template with the transition to an improved version of the sludge separation pereddefekosaturatsiynoho.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »