Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
29 результатів
Результати пошуку
Документ Аналіз ринку та особливостей виробництва сонцезахисних кремів з екстрактом журавлини(2022) Дюденко, Дмитро Тарасович; Попова, Інна ВадимівнаЗі збільшенням доступності засобів для догляду за шкірою почала з’являтися велика кількість нових різноманітних кремів: гігієнічні креми, що мають не тільки очищаючі особливості, але й позитивно впливають на шкіру – омолоджують, живлять, тощо. Навіть декоративні креми можуть мати в собі не тільки декоративну складову, але й частину, що має профілактичний вплив на шкіру. Саме до яких відноситься група сонцезахисних кремівДокумент Вплив кислотності середовища на колір антоціанів із вичавок журавлини(2023) Кононенко, Марія Вячеславівна; Подобій, Олена ВалеріївнаМатеріалом для експерименту було обрано вичавки журавлини. Проаналізовано вплив кислотності середовища на колір антоціанів. Максимальна частка біологічно активних речовин в ягоді журавлини міститься саме в шкірці і при вилученні соку потрапляє у відходи з вичавками. Переважна частка біологічно активних речовин (барвних, фенольних, пектинових) знаходиться у зв’язаному стані і тільки частина їх – у клітинному соці.Документ Порівняння методів екстракції поліфенолів з пресових залишків журавлини(2023) Кононенко, Марія Вячеславівна; Подобій, Олена ВалеріївнаДокумент Обґрунтування використання ягідної сировини у виробництві напою для військовослужбовців(2023) Гаврилюк, Олександр; Гойко, Ірина ЮріївнаНапій з ягідної сировини - чорної смородини, обліпихи, червоної смородини, журавлини має чудові органолептичні властивості та допомагає покращити психоемоційний стан військовослужбовців.A drink made from berry raw materials - black currant, sea buckthorn, red currant, cranberry has excellent organoleptic properties and helps to improve the psycho-emotional state of military personnelДокумент Дослідження процесу настоювання плодів журавлини(2017) Бараловська, Оксана Володимирівна; Прищепа, Юлія Юріївна; Чорний, Валентин Миколайович; Попова, Наталія Вікторівна; Мисюра, Тарас ГригоровичМетою дослідницької роботи передбачено дослідження процесу вилучення цільових компонентів під час настоювання рослинної сировини із передбаченням подрібнення матеріалу перед його переробкою. Відомо, що подрібнення застосовують для інтенсифікації процесів масоперенесення за рахунок збільшення сумарної поверхні фази. Запропоновано використання отриманих настоїв в технології безалкогольних напоїв при приготуванні цукрових сиропів. Визначено доцільність використання настоїв з сировини, яка має привабливі органолептичні показники та в змозі надати продукту функціонального значення. Для проведення експериментів взято свіжі поди журавлини, як сировина, що здатна задовольнити потреби якості настою. В якості екстрагенту обрано воду з погляду на її подальше використання в приготуванні сиропу. Прийнято найвпливовіші фактори, якими передбачається управляти процесом. Рівні варіювання цих факторів обрано з розрахунку на попередній огляд літератури. Настоювання проводилось в колбах на водяній бані, яка дозволяла управляти температурою середовища. Показник, який визначав кількісну характеристику проходження процесу була масова частка сухих речовин в настої, що визначався рефрактометричним методом. Показник, який відображав якісну характеристику готових настоїв була масова частка аскорбінової кислоти, що визначалася йодометричним методом. Отримано результати експериментів,на основі яких побудовані поверхні відгуку та розроблено математичні моделі процесу. Визначено, що вилучення водорозчинних сполук із плодів журавлини має різну величину та якісний склад, а саме вміст вітаміну С. На основі результатів математично-статистичної обробки знайдено оптимальні режими настоювання.Документ Перспективи використання журавлини у виробництві зефіру(2021) Коваленко, Олександра Сергіївна; Гойко, Ірина ЮріївнаПоказано перспективність використання пюре журавлини у виробництві зефіру та досліджено його органолептичні та фізико-хімічні показники. The prospects of using cranberry puree in the production of marshmallows are shown and its organoleptic and physicochemical parameters are studied.Документ Показники якості та безпечності сиру кисломолочного, збагаченого плодово-ягідною сировиною(2021) Гойко, Ірина Юріївна; Охріменко, Віталій ВікторовичПоказано перспективність використання плодово-ягідної сировини у якості збагачувачів кисломолочного сиру та проведена оцінка якості та безпечності кисломолочних продуктів. The prospects of using fruit and berry raw materials as enrichments of sour milk cheese are shown and the quality and safety of sour milk products are assessed.Документ Застосування пюре з ягід журавлини при удосконаленні технології цукерок зі збивними корпусами(2020) Цапук, Ірина Святославівна; Стадник, Світлана Богданівна; Оболкіна, Віра ІллівнаВизначено хімічний склад пюре з ягід журавлини, проведено дослідження його впливу на зміну органолептичних, фізико-хімічних та структурно-механічних показників збивної цукеркової маси. Проведені дослідження підтвердили ефективність застосування пюре журавлини при створенні нового асортименту збивних цукерок з підвищеним вмістом біологічно активних речовин та подовженим терміном придатності до споживання.Документ Сир кисломолочний, збагачений пряно-ароматичною сировиною та порошками сливи та журавлини(2021) Гойко, Ірина Юріївна; Охріменко, Віталій ВікторовичРозроблено сир кисломолочний, збагачений кунжутом, порошками сливи, журавлини та коріандру. Sour milk cheese enriched with sesame, plum, cranberry and coriander powders was developedДокумент Корисні муси для закладів ресторанного господарства(2020) Фурманова, Юлія Петрівна; Павлюченко, Олена Станіславівна; Кохановська, Валерія ПавлівнаУ публікації йдеться про розроблення технології мусів із журавлини і гранату для закладів ресторанного господарства.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »