Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 11
  • Ескіз
    Документ
    Нові модифікації крохмалю як спосіб отримання екологічних плівок
    (2023) Шульга, Оксана Сергіївна; Шульга, Сергій Іванович
    Проведена модифікація картопляного крохмалю хлорангідридом ацетиляблучної кислоти, яка підтверджена елементним аналізом. В ІЧ-спектрах відбулися зміни смуг частоти коливань нативного крохмалю в нехарактеристичній області. Досліджено властивості отриманого модифікованого продукту та встановлено, що модифікація змінила форми зв’язків вологи з крохмалем, зовнішній вигляд зерен, ступінь кристалічності зменшилася з 12 до 4 %.
  • Ескіз
    Документ
    Модифікація картопляного крохмалю хлорангідридом ацетил яблучної кислоти
    (2024) Сокол, Єва Віталіївна; Шульга, Сергій Іванович
    Крохмаль один з найбільш використовуваних полісахаридів в харчовій промисловості, але його фізико-хімічні властивості не завжди відповідають умовам технологічного процесу. Модифікація крохмалю дозволяє змінювати ці властивості та створювати нові матеріали. В результаті реакції відбувається ацилування крохмалю в 2-му положенні глюкопіранозних кілець.
  • Ескіз
    Документ
    Хімічний склад як показник якості екологічних пакувальних матеріалів для харчових продуктів
    (2022) Шульга, Оксана Сергіївна; Шульга, Сергій Іванович
    Модифікація крохмалю дозволяє змінювати його фізико-хімічні властивості та створювати нові матеріали з заданими властивостями. Зокрема, модифікований крохмаль (харчові добавки Е 1400-1451) застосовують в різних галузях харчової промисловості: кондитерській, хлібопекарській, пивоварній, м’ясо-молочній, харчоконцентратній. За рахунок хімічної модифікації складу основної сировини екологічних пакувальних матеріалів можна отримувати сировину з заданими показниками якості, зокрема паропроникністю.
  • Ескіз
    Документ
    Оптимізація процесу розпилювального сушіння шляхом аеродинамічного аналізу та модифікації конструкції
    (2023) Туфекчі, Валентин Іванович; Вересоцький, Юрій Іванович
    Процес розпилювального сушіння широко використовується в багатьох галузях промисловості для отримання порошків з рідин. Однак цей процес можна вдосконалити шляхом оптимізації аеродинаміки та конструкції розпилювального комплексу. Метою цього дослідження є вивчення впливу аеродинамічного аналізу та модифікації конструкції на оптимізацію процесу розпилювального сушіння. The spray drying process is widely used in many industries to produce powders from liquids. However, this process can be improved by optimizing the aerodynamics and design of the spray drying complex. The purpose of this study is to investigate the effect of aerodynamic analysis and design modification on the optimization of the spray drying process.
  • Ескіз
    Документ
    Практичне використання модифікованих та нанооброблених природних матеріалів у виробництві напоїв
    (2020) Тарасюк, Леся Анатоліївна; Самченко, Ірина Олександрівна; Пивоваров, Олексій Андрійович; Олійник, Світлана Іванівна
    Модифікація на нанооброблення природного завантаження дає змогу інтенсифікувати процес освітлення води, знизити витрати реагентів на 15-30 % з отриманням якісної підготовленої води, зменшити собівартість фільтрування води. Modification for nanoprocessing of natural loading allows to intensify the process of water clarification, reduce the cost of reagents by 15-30% to obtain quality prepared water, reduce the cost of water filtration.
  • Ескіз
    Документ
    Впровадження методів модифікації молочної сироватки з метою екологізації виробництва
    (2020) Михалевич, Артур Петрович; Сапіга, Вікторія Ярославівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна
    На сьогоднішній день теми раціонального використання природносировинних ресурсів і охорони навколишнього середовища особливо актуальні та потребують швидкого вирішення. Аналіз вітчизняних і закордонних літературних джерел показує, що проблема доцільного використання молочної сироватки повністю не вирішена в жодній з країн світу і фундаментально пов’язана з проблемою охорони навколишнього середовища.
  • Ескіз
    Документ
    Модифікація пектину як фактор формування споживчих властивостей біодеградабельної плівки
    (2017) Шульга, Оксана Сергіївна
    Проведено модифікації, що дозволяють отримати речовини із різними властивостями. Пектин модифікований сечовиною залежно від його концентрації у складі плівки здійснює різний вплив на досліджувані показники. Modifications were made to obtain substances with different properties. Pectin modified with urea, depending on its concentration in the film, has a different effect on the investigated parameters.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження фізико-хімічних властивостей набухаючого крохмалю різного походження
    (2014) Лисий, Олександр Віталійович; Грабовська, Олена Вячеславівна
    Визначено реологічні параметри, а також здатність зв’язувати воду та розчинність набухаючого крохмалю в залежності від температури. The rheological parameters, as well as the ability to bind water and solubility of the swelling are determined starch depending on temperature.
  • Ескіз
    Документ
    Genetically Modified Food
    (2017) Ivanov, Mykyta; Starkova, Olesia
  • Ескіз
    Документ
    Порівняльний аналіз способів фракціювання тропічних олій
    (2015) Максимків, П. В.; Радзієвська, Ірина Гіронтіївна
    Характерною ознакою сучасної олійно-жирової промисловості є виробництво спеціальних жирів із заданими властивостями за технологіями їх модифікації, однією з них є фракціювання шляхом розділення суміші триацилгліцеролів на фракції за різною температурою плавлення. Харчові жири і олії можуть бути розділені на фракції з метою отримання нових сировинних матеріалів, більш зручних і технологічних, ніж натуральні продукти. A characteristic feature of modern oil and fat industry is the production of special fats with desired properties for their modification technologies, one of them is fraktsiyuvannya by separation of a mixture of triacylglycerols into fractions for different melting point. Dietary fats and oils can be separated into fractions to obtain new raw materials and process more convenient than natural products.