Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
28 результатів
Результати пошуку
Документ Розширення асортименту м'ясних страв за рахунок верблюжини(2022) Мамченко, Людмила Євгенівна; Грицкевич, Анастасія ОлександрівнаДокумент Determining the safety of tobacco extract by examining its trace element composition(2022) Neliubina, Oleksandra; Milyukin, Myhaylo; Podobiy, OlenaTobacco extract is widely used in various industries, because it contains many activities components. There comes the question about its safety. Therefore, determination of the microelement composition of this extract is an important topic as for today.Документ Недеструктивний аналіз вмісту мінеральних компонентів у вуглеводовмісній харчовій сировині(2022) Попова, Інна Вадимівна; Зінченко, Наталія ЮріївнаПошук оптимальних умов перетворення вуглеводів харчової сировини, зокрема інуліну, пектину, крохмалю на фруктозо-олігосахаридні продукти вимагає ретельного вивчення хімічного складу сировини. Літературні дані свідчать про те, що хімічний склад вуглеводовмісної сировини (коренеплодів цикорію, топінамбуру, цукрового буряку, тощо) зокрема вміст мінеральних компонентів, вивчений ще не повністю і вимагає додаткових досліджень і уточнень. Адже макро- та мікроелементи в його складі не тільки є важливими нутрієнтами, але й можуть брати активну участь у перетвореннях органічних компонентів шляхом комплексоутворення на проміжних стадіях технологічних процесів. Крім того, вимагає до себе уваги і питання можливої взаємодії органічних сполук у складі сировини, зокрема біополімерів, що складають значну частину маси коренів – вуглеводів і білкових сполук .Документ Можливості використання продуктів переробки рослинної і молочної сировини у технології м’яснихнапівфабрикатів в тістовій оболонці(2023) Бірюк, Юлія Вікторівна; Резніченко, Марина Віталіївна; Чернюшок, Ольга АнатоліївнаПід час виробництва заморожених м’ясних напівфабрикатів існує необхідність збереження якості та стабілізації структури посічених м’ясних систем, їх збагачення, шляхом застосування добавок, що зменшували б вплив низьких температур процесу заморожування та регуляції консистенції готових виробів. During the production of frozen meat semi-finished products, there is a need to preserve the quality and stabilize the structure of cut meat systems, enrich them by using additives that would reduce the effect of low temperatures of the freezing process and regulate the consistency of finished products.Документ Продукти переробки насіння промислових конопель для технологій м’ясопродуктів(2021) Галенко, Олег Олександрович; Шаповалов, Владислав ЮрійовичМета досліджень: є розроблення м’ясних виробів із внесенням до складу інгредієнтів з високим вмістом макронутрієнтів. The purpose of the research is to develop meat products with the addition of ingredients with a high content of macronutrients.Документ Promising domestic raw materials for use in meat products(2021) Galenko, Oleg; Shapovalov, VladyslavA promising raw material for the production of meat products is hemp seeds - one of the best sources of easily digestible vegetable protein; phytonutrients that maintain the normal condition of tissues, blood vessels, skin cells and internal organs; polyunsaturated fatty acids; vitamins A, D and E and group B, calcium, sodium, iron and dietary fiber. Перспективною сировиною для виробництва м’ясних продуктів є насіння конопель – одне з найкращих джерел легкозасвоюваного рослинного білка; фітонциди, що підтримують нормальний стан тканин, судин, клітин шкіри та внутрішніх органів; поліненасичені жирні кислоти; вітаміни A, D і E і групи B, кальцій, натрій, залізо і харчові волокна.Документ Meat pies with superfoods linen flour(2020) Galenko, Oleg; Golovachko, ValeryToday there is only one plant, 100 g of which is enough to provide a person with full nutrition for the whole day. These are flax seeds. That is why flax seeds and its beneficial properties are so widely used in medicine - in both traditional and folk.Документ Роль дріжджів у виробництві пива(2020) Кошова, Валентина Миколаївна; Козловська, Наталія Ярославівна; Пархоменко, Анастасія МихайлівнаДокумент Перспективи створення м'ясних продуктів збагачених функціональними компонентами(2017) Москалюк, Оксана Євгеніївна; Гащук, Олександра Ізидорівна; Литвиненко, Дар'я ЮріївнаВнесення пророщених зерен у фарш м'ясних продуктів дасть можливість стимулювати обмін речовин і кровотворення, підвищувати імунітет, компенсувати вітамінну і мінеральну недостатність, нормалізувати кислотно-лужний баланс, сприяти очищенню організму від шлаків та уповільнювати процеси старіння. Bringing of sprouted grains in stuffing of meat products will give an opportunity to stimulate metabolism and hematogenesis, promote immunity, acidly tin, compensate vitamin and mineral insufficiency, normalize balance, assist cleaning of organism from slags and to slow aging processes.Документ Використання збагаченого мікроелементами зерна у виробництві ресторанної продукції(2013) Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна; Сімахіна, Галина ОлександрівнаЗбагачення ресторанної продукції мінералізованим зерном з використанням нових форм мінеральних речовин - в органічно зв’язаній формі, є оптимальним шляхом подолання недостатнього вмісту мікроелементів в раціонах харчування, призначених для масового споживача. Enrichment restaurant mineralized grain products using new forms of minerals - in organically bound form is the best way to overcome the lack of trace elements in the diet intended for the mass market.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »