Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
13 результатів
Результати пошуку
Документ The theoretical description for ethanol and hydrpoxyquinol determination in wines and fruit juices(2022) Tkach, Volodymyr; Kushnir, Marta; Morozova, Tetiana; Oliveira, Sílvio C.; Romaniv, Lyudmyla; Pishak, Olga; Khmeliar, Inesa; Kushnir, Lesya; Romanova, Zoriana; Yagodynets, PetroFermentation is the main process, standing in the base of the formation of alcoholic drinks. Various drinks like wine, cider, rum, rumtopf or gin are made by fruit juices fermentation. The glucose fermentation product is ethanol. As for fructose, its fermentation product is hydroxyquinol.Документ Вплив показників води на якість алкогольних напоїв(2021) Бітов, Максим Сергійович; Савченко, Аліна Сергіївна; Чернова, Наталія МиколаївнаЛужність технологічної води та водневий показник впливають на стабільність горілок при зберіганні. Надмірний вплив іонів натрію у горілках сприяє вилуговуванню внутрішньої поверхні скляних пляшок. Вміст сполук заліза та марганцю в технологічній воді контролюється для запобігання випадінню бурих осадів гідроксидів цих металів. Підвищений вміст сульфатів, гідрокарбонатів та кремнієвої кислоти сприяє утворенню осадів кальцію та магнію. У лікеро-горілчаній продукції з перманганатною окиснюваністю більше 2мгО2/дм3 при зберіганні утворюється колоїдна плівка на стінках пляшок.Документ Фактори, що визначають стабільність якості лікеро-горілчаних напоїв(2019) Олійник, Світлана Іванівна; Самченко, Ірина Олександрівна; Тарасюк, Леся Анатоліївна; Острик, Олександр МиколайовичНа стабільність лікеро-горілчаних напоїв впливає якість сировини, спосіб приготування та умови зберігання. The stability of alcoholic beverages is influenced by the quality of the raw material, method of preparation and storage conditions.Документ Прогнозирование обеспечения стабильности ликероводочных изделий(2019) Острик, Александр Николаевич; Олейник, Светлана Ивановна; Пивоваров, Алексей АндреевичРеализация мероприятий по повышению качества ликероводочной продукции и полуфабрикатов на основе плодово-ягодного и растительного сырья требует внедрения современных методов прогнозирования и контроля. Implementation of measures to improve the qualityof alcoholic beverages and semi-finished products based on fruit and vegetable raw materials requires the introduction of modern methods of forecasting and control.Документ Appearance of turbidity in alcoholic beverages(2019) Ostryk, Oleksandr; Oliynyk, SvitlanaВстановлено, що більш тривалі терміни придатності настоянок можна отримати за рахунок підвищення стійкості за рахунок багатоетапної обробки: на етапах переробки кожного напівфабрикату та наступної обробки готової суміші. It is found that longer expiration dates of tinctures can be obtained by increasing the resistance due to multi-stage processing: on the processing stages of each semi-finished product and the following processing of the finished blend.Документ Напрями підвищення якості алкогольних напоїв(2018) Олійник, Світлана Іванівна; Тарасюк, Леся Анатоліївна; Острик, Олександр Миколайович; Самченко, Ірина ОлександрівнаОдним із пріорітетних напрямів розвитку лікеро-горілчаної промисловості є впровадження новітніх технологій для підвищення якості алкогольних напоїв. One of the priority areas for the development of the distillery production is the introduction of the latest technologies for improving the quality of alcoholic beverages.Документ Удосконалення технології алкогольної продукції(2018) Естрін, Олексій Сергійович; Кузьмін, Олег ВолодимировичДосліджена антиокислювальна здатність настоїв з рослинної сировини для удосконалення технології алкогольної продукції. Antioxidant ability of infusions from vegetable raw materials for improvement of technology of alcoholic beverages is investigated.Документ До питання впливу спирту етилового ректифікованого на фізіологічну активність лікеро-горілчаної продукції(2011) Кузьмін, Олег Володимирович; Топольник, Віра Григорівна; Ловягін, ОлександрРозглянуто питання впливу спирту етилового ректифікованого на фізіологічну активність лікеро-горілчаної продукції. The question of the influence of ethyl alcohol rectified on the physiological activity of alcoholic beverages.Документ Перспективність застосування фільтрувального матеріалу у лікеро-горілчаному виробництві(2015) Олійник, Світлана Іванівна; Прибильський, Віталій Леонідович; Чуприна, Наталія Вікторівна; Шевченко, Ілля Володимирович; Пелех, Дмитро; Коваленко (Лисогор), Олена АртурівнаДосліджено природний алюмосилікатний фільтрувальний матеріал фільтрувальний матеріал FILTER AG PLUS. Встановлено фізико-механічні характеристики матеріалу та його хімічну стійкість. Застосування FILTER AG PLUS дає змогу збільшити відносний об’єм підготовленої води у 1,8…2,0 рази за один фільтрувальний цикл при цьому покращуються органолептичні характеристики та зменшуються вміст органічних сполук, марганцю і заліза. The natural aluminum silicate filter material is a filter material of FILTER AG PLUS. The physical-mechanical characteristics of the material and its chemical resistance are established. The application of FILTER AG PLUS allows to increase the relative volume of prepared water in 1,8 ... 2,0 times per filter cycle, while improving the organoleptic characteristics and reducing the content of organic compounds, manganese and iron.Документ Innovative technology of alcohol drinks(2016) Oliynyk, Svitlana; Kuts, Anatoly; Tarasiuk, LesiaІнноваційна технологія алкогольних напоїв включає в себе раціональні блоки універсальної технологічної схеми, які забезпечують якість і стабільність контрольованих параметрів. Визначено критичні контрольні точки технології: співвідношення води і етанолу, органолептичні, фізико-хімічні показники та температуру води, етанолу і водно-спиртової суміші на стадії підготовки і під час очищення активним вугіллям і мінералами в стані фізичної і хімічної рівноваги, стабільності напоїв в пляшках. The innovative technology of alcohol drinks based includes the rational blocks of universal flowsheet, which provide the quality and stability of drinks by the controlled parameters. The critical control points of the technology: the affinity of water and ethanol, the organoleptic, physico-chemical parameters and temperature of water, ethanol and water-alcohol mixture under preparation and during its treatment by activated carbon and minerals and in a state of physical and chemical equilibrium, stability of drinks in bottles, were determined.