Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 18
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження антиоксидантної здатності настоїв із кавозамінників
    (2022) Кузьмін, Олег Володимирович; Польовик, Володимир Вікторович; Березова, Ганна Олександрівна; Грушевська, Ірина Олегівна
    Водно-спиртові настої із кавозамінників є перспективними напівфабрикатами у виробництві солодких десертів, кондитерських виробів, напоїв алкогольних та слабоалкогольних, коктейлів, що готують та реалізують заклади ресторанного господарства. Окрім розширення асортименту, збереження традиційного кавового смаку, можливо збільшення антиоксидантних властивостей, що уповільнюють негативні процеси в організмі людини. Water-alcohol infusions from coffee substitutes are promising semi-finished products in the production of sweet desserts, confectionery, alcoholic and low-alcohol drinks, cocktails prepared and sold by restaurants. In addition to expanding the assortment, preserving the traditional coffee taste, it is possible to increase antioxidant properties that slow down negative processes in the human body.
  • Ескіз
    Документ
    Антиоксидантна здатність водно-спиртових настоїв з чайної продукції
    (2022) Кузьмін, Олег Володимирович; Польовик, Володимир Вікторович; Рибачук, Віталій Анатолійович
    Завдяки підвищеним антиоксидантним характеристикам водно-спиртові настої з чайної продукції є перспективними напівфабрикатами для технології алкогольних напоїв при реалізації у закладах ресторанного господарства. Due to the increased antioxidant characteristics, water-alcohol infusions from tea products are promising semi-finished products for the technology of alcoholic beverages when sold in restaurants.
  • Ескіз
    Документ
    Використання настоїв з рослинної сировини у технології соусів
    (2020) Кузьмін, Олег Володимирович; Богомол, Анна Віталіївна; Грушевська, Ірина Олегівна
    У ході досліджень встановлено антиоксиданту дію водно-спиртових настоїв цитрусових та доведено доцільність використання водно-спиртового настою із кумквату у виробництві соусів до м’ясних страв, що дає можливість розширити асортимент соусів у закладах ресторанного господарства. In the course of research, the antioxidant effect of water-alcohol infusions of citrus fruits was established and the feasibility of using water-alcohol infusion of kumquat in the production of sauces for meat dishes was proven, which makes it possible to expand the range of sauces in restaurants.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення перспективності використання настоїв з плодів цитрусових у технології соусів
    (2020) Кузьмін, Олег Володимирович; Мішуровський, Анатолій Сергійович; Грушевська, Ірина Олегівна
    Експериментально встановлено, що найбільші окисно-відновні властивості мають настої із кумквату. Їх доцільно використовувати у технології виробництва соусів червоних, з метою підвищення антиоксидантних властивостей. Додавання рослинних водно-спиртових настоїв з цитрусових у соуси регулюють їх кислотність за рахунок зниження рівня рН, що перешкоджає розмноженню мікроорганізмів, та збагачують їх вітамінами та мікроелементами. It was experimentally established that kumquat infusions have the greatest redox properties. It is advisable to use them in the production technology of red sauces, in order to increase the antioxidant properties. The addition of vegetable water-alcohol infusions from citrus fruits to sauces regulates their acidity by lowering the pH level, which prevents the reproduction of microorganisms, and enriches them with vitamins and trace elements.
  • Ескіз
    Документ
    Використання натуральних джерел антиоксидантів при виробництві квасу
    (2019) Стеценко, Наталія Олександрівна; Гладишева, Олександра Олександрівна
    Використання нетрадиційної сировини, а саме сиропу обліпихи та дигідрокверцетину при виробництві квасу, дозволяє забезпечити антиоксидантний ефект за рахунок вмісту вітамінів-антиоксидантів та флавоноїдів. При цьому спостерігаються оригінальні приємні органолептичні властивості готового напою, а показники його якості відповідають вимогам нормативної документації.
  • Ескіз
    Документ
    Інноваційні технології водно-спиртових настоїв для виробництва сиропів
    (2019) Кузьмін, Олег Володимирович; Златєва, Катерина Віталіївна
    Дослідження антиокислювальної активності настоїв з рослинної сировини у технології сиропів для просочування в кондитерській промисловості.Study of the antioxidant activity of extracts from plant raw materials in the syrup technology for impregnation in the confectionery industry.
  • Ескіз
    Документ
    Вивчення антиоксидантних властивостей екстрактів із зеленої маси буріків
    (2018) Солодко, Лілія Миколаївна
    Виявлено високий вміст фенольних сполук в усіх екстрактах із листя цукрового буряку. Відзначено, що найвища концентрація фенольних сполук у екстрактах була отримана з використанням розчинників високої полярності; метанольний екстракт виявився найкращим екстрагентом фенольних сполук з листя цукрового буряку. The high content of phenolic compounds in all extracts of sugar beet leaves was revealed. It was noted that the highest concentration of phenolic compounds in extracts was obtained using high polarity solvents; methanol extract was the best extractant of phenolic compounds from sugar beet leaves.
  • Ескіз
    Документ
    Використання харчових добавок у виробництві маргарину
    (2018) Лисенко, Тетяна Миколаївна; Усатюк, Світлана Іванівна; Тищенко (Усатюк), Олена Михайлівна
    Розглянуто питання використання харчових добавок у виробництві маргарину. The questions of use of food additives in the production of margarine are considered.
  • Ескіз
    Документ
    Інноваційні технології водно-спиртових настоїв для виробництва сиропів
    (2017) Кузьмін, Олег Володимирович; Обеснюк, Ольга Олегівна; Величко, Володимир Михайлович
    Визначено найбільш перспективні джерела природних антиоксидантів для використання у технології сиропів для просочування в кондитерській промисловості. The most promising sources of natural antioxidants for usage in syrups technology for impregnation of confectionery product were defined.
  • Ескіз
    Документ
    Use of herbal raw materials in flour confectionery products manufacturing as antioxidants and enhancers of nutritional value
    (2017) Dzyhar, Olga; Datsenko, Anna; Obolkina, Vera; Smirnova, Elizabeth