Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
13 результатів
Результати пошуку
Документ Наукове обґрунтування вихідних даних для розробки рецептурної композиції соняшниково-арахісової пасти з композицією прянощів для підтримання рівноваги Пітта-доша(2021) Новіков, Валерій Владиславович; Ющенко (Гончар), Наталія МихайлівнаДокумент Development of the combinations of spices for the ayurvedic dishes(2019) Frolova, Natalia; Yushchenko (Gonchar), Natalia; Korablova , OlgaДокумент Обґрунтування вихідних даних для розробки рецептурної композиції десерту зі свіжих фруктів для Капха-доши(2020) Голя, Андрій Вікторович; Ющенко (Гончар), Наталія МихайлівнаДокумент Наукове обґрунтування вихідних даних для розробки рецептурної композиції овочевих паштетів з додаванням суміші горіхів та композицією прянощів для підтримання рівноваги Пітта-доша(2021) Чернова, Вікторія Дмитрівна; Ющенко (Гончар), Наталія МихайлівнаДокумент Аюрведичні властивості прянощів – сатва, раджас, тамас дії(2023) Фролова, Наталія Епінетівна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Бобін, Микита Андрійович; Ворона, Юлія ВалеріївнаДокумент Розробка технології чайних напоїв відповідно до приписів аюрведичної кулінарії(2022) Фролова, Наталія Епінетівна; Польова, Ольга А.Документ Розуміння харчової цінності в аюрведичних положеннях(2022) Фролова, Наталія Епінетівна; Ющенко (Гончар), Наталія МихайлівнаДокумент Людське здоров’я: на шляху до цілісної філософії харчування(2019) Михайленко, Владлена Миколаївна; Кітов, Микола ГригоровичДокумент Удосконалення технології соусів для балансу Вата-доша(2020) Нєміріч, Олександра Володимирівна; Устименко, Ігор Миколайович; Гавриш, Андрій Володимирович; Гаврильченко, Поліна Михайлівна; Дорошкевич, Руслан ЮрійовичРозроблено технологію соусу емульсійного типу для осіб з домінуючою Вата-дошею, що відрізняється оригінальними органолептичними властивостями та відповідними фізико-хімічними показниками якості. Доцільність технології обґрунтована перспективністю впровадження в харчовий раціон продукції аюрведичного спрямування. Emulsion-type sauce technology has been developed for people with a dominant Vata-dosha, which differs from the original organoleptic properties and relevant physico-chemical quality indicators. The expediency of the technology is justified by the prospects of implementation in diet of Ayurvedic products.Документ Теоретичні аспекти технології сухих сніданків з яблук для осіб конституції Капха(2020) Дорошкевич, Руслан Юрійович; Гаврильченко, Поліна Михайлівна; Гавриш, Андрій Володимирович; Устименко, Ігор Миколайович; Нєміріч, Олександра ВолодимирівнаОтримані дані стали підставою для створення рецептурної композиції сухих сніданків, що являють собою суміш сухофруктів, з використанням або без крупів, злакових швидкого приготування за відновлення в технологічних середовищах – воді, молоці та соках. Таким чином, обґрунтовано вибір сировини для створення сухих сніданків для осіб Капха-доші. Received the data became the basis for creation of a prescription composition of breakfast cereals that are a mixture of dried fruits, with or without cereals, cereals fast cooking for recovery in technological environments - water, milk and juices. Thus, the choice of raw materials for creation is substantiated breakfast cereals for Kapha dosha.